Βέλη από Γεννηματά, Κουτσούμπα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Βέλη από Γεννηματά, Κουτσούμπα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο μέτωπο της πανδημίας, καθώς και το ζήτημα Κουφοντίνα στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Θ. Δρίτσα για τη δράση της 17Ν, που προκάλεσαν εντονότατες επικρίσεις και κατόπιν την προσπάθεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσει, κυριάρχησαν και χθες στη Βουλή, αυτή τη φορά με την ευκαιρία συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις δημόσιες συμβάσεις. Πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης παρενέβησαν στη μαραθώνια κοινοβουλευτική διαδικασία και, αφού ανέπτυξαν τους λόγους για τους οποίους τα κόμματά τους καταψήφισαν το νομοθέτημα, άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση.

«Το τρίτο κύμα (της πανδημίας) βρίσκεται εκτός ελέγχου, παρά το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα. Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για την υγεία, για την οικονομία, για τους εργαζομένους», σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννήματα και, απευθυνόμενη στην κυβερνώσα πλειοψηφία, αφού έκανε λόγο για «λάθη, παραλείψεις και αυτοσχεδιασμούς», σημείωσε: «Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας». 

«Ανασφάλεια»

Λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μετά, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας τόνισε: «Ο ελληνικός λαός ένα χρόνο τώρα ζει μέσα στην ανασφάλεια. Παρά τα περιοριστικά μέτρα και τα συνεχιζόμενα lockdown, τα κρούσματα εκτοξεύονται. Τα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού απέχει πολύ ακόμα από το να γίνει πραγματικά μαζικό». Για να συμπληρώσει: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το ενδεχόμενο να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο είναι ήδη ορατό. Επιτάξτε στο λεκανοπέδιο τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Ενισχύστε το υγειονομικό προσωπικό. Διορίστε με κατεπείγουσες διαδικασίες και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση όλους τους γιατρούς που έχουν πτυχίο Ιατρικής και τίτλο ειδικότητας και είναι υποψήφιοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Προχωρήστε με γρήγορες διαδικασίες, με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια».

Στα εμβόλια, αλλά με εντελώς διαφορετικό πνεύμα, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος: «Εχω εδώ έρευνα που λέει ότι το εμβόλιο περιέχει αδενοϊό χιμπατζή, ανθρώπινο εμβρυϊκό νεφρό, γενετικά τροποποιημένο γαλακτοποιητή. Είναι αλήθεια; Πραγματικά περιμένω απαντήσεις από τους επιστήμονες και την κυβέρνηση αν ισχύουν αυτά. Επίσης, έχω έρευνα του Ινστιτούτου Βιοηθικής που λέει ότι βλαστοκύτταρα από αποβεβλημένα έμβρυα από τις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980, που αναπαράγονται στο εργαστήριο για δεκαετίες ως “κυτταρικές σειρές”, έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς ερευνητές για τον σχεδιασμό των εμβολίων κατά της COVID-19 των AstraZeneca, Moderna και Pfizer. Είναι αλήθεια; Γιατί δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία των ανθρώπων».

Από τη δική του πλευρά, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης περιόρισε την κριτική του προς την κυβέρνηση κατ’ αρχάς σε θέματα οικονομικής πολιτικής, αλλά και στο ζήτημα του βαρυποινίτη εκτελεστή της 17Ν: «Εργαλειοποιείτε ακόμα και τον Κουφοντίνα. Θέλετε νεκρό απεργό πείνας. Για να μην μάθουν οι συντηρητικοί πολίτες εκεί έξω την εκτροπή από τη νομιμότητα που νομοθετείτε εδώ μέσα», είπε ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. Τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Βρούτσης απέρριψαν με τρόπο κατηγορηματικό την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης.

Παρέμβαση Δρίτσα

Στα αξιοπρόσεκτα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν και η παρέμβαση του κ. Δρίτσα, με τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι όσα δήλωσε μία ημέρα νωρίτερα, προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις, ήταν ατυχή και οφείλονται στο γεγονός ότι ο ίδιος ήταν «παραπάνω απ’ όσο έπρεπε χαλαρός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή