Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στο «Σωτηρία»

Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στο «Σωτηρία»

«Το τέλος του πολέμου δείχνει να είναι κοντά αλλά υπάρχουν ακόμη μάχες», δήλωσε ο διευθυντής της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής Κώστας Συρίγος

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού, τη μονάδα COVID-19 της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος. Οι άνθρωποι που δίνουν τον αγώνα κατά της πανδημίας τον «ξενάγησαν» σε όλο το σύστημα του νοσοκομείου, που έχει δομηθεί και οργανωθεί για την καλύτερη νοσηλεία των ασθενών και την προστασία του προσωπικού. 

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τον κ. Κώστα Συρίγο, διευθυντή της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία» και καθηγητή Παθολογίας, την κ. Γαρυφαλλιά Πουλάκου, επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής, τους επιμελητές κ. Θωμά Νιτσοτόλη,  κ. Βησσαρία Σακκά, κ. Ελένη Κάκαλου, κ. Καλομοίρα Αθανασίου και τον κ. Γιάννη Μπριάνα, προϊστάμενο νοσηλευτή. Οι γιατροί του έδειξαν τα πρωτόκολλα που ακολουθεί η κλινική για τους πάσχοντες από κορωνοϊό · τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για την είσοδο στον χώρο των ασθενών· τον τρόπο με τον οποίο όρισαν με μια κόκκινη ζώνη τις περιοχές που δεν επιτρέπεται να μπαίνει οποιοσδήποτε χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό· τις αυστηρές διαδικασίες που ακολουθούν οι νοσηλευτές για να φορέσουν ποδονάρια, σκούφους, ολόσωμη στολή, μάσκα, γάντια και γυαλιά.

«Ήρθα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, και στα πρόσωπά σας, σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που επί έναν χρόνο δίνει καθημερινή μάχη με έναν άγνωστο εχθρό που μαθαίνουμε πολεμώντας τον. Παλεύετε με τον χρόνο, μένετε άγρυπνοι, παίρνετε αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας για να μην προσβληθείτε από τον ιό. Πολύτιμο αντίδωρο έχετε το χαμόγελο των ασθενών σας που αναρρώνουν κι επιστρέφουν σπίτια τους και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Τα εμβόλια έχουν διώξει το βαθύ σκοτάδι που επικρατούσε μέχρι πριν λίγους μήνες. Το τέλος αυτού του πολέμου δείχνει να είναι κοντά. Μέχρι τότε σας εύχομαι να έχετε δύναμη», ανέφερε ο κ. Άγγελος Συρίγος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στο υγειονομικό προσωπικό.

«Όντως το τέλος του πολέμου δείχνει να είναι κοντά αλλά υπάρχουν ακόμη μάχες. Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να εμβολιαστούν» δήλωσε στην «Κ» ο κ. Κώστας Συρίγος, διευθυντή της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία» και καθηγητή Παθολογίας. Και πρόσθεσε: «Θέλω να τονίσω και να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου μας και των άλλων νοσοκομείων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που σηκώνουν το βάρος αυτού του αγώνα, και κατά του κορωνοϊού αλλά και κατά των υπόλοιπων παθήσεων». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή