Αμεση ανάλυση: Tώρα πρέπει να είναι αλλιώς…

Αμεση ανάλυση: Tώρα πρέπει να είναι αλλιώς…

Oι προγραφές στην ανάρτηση του κ. Πολάκη θέτουν ένα ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους (έστω λίγους) ευπρεπείς συντρόφους του και προπαντός τον κ. Αλέξη Τσίπρα

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερέβη τα εσκαμμένα ο κ. Παύλος Πολάκης. Όχι την ευπρέπειας, ούτε του πολιτικού πολιτισμού. Αυτά τα έχει υπερβεί χρόνια τώρα και είναι απορίας άξιον πως οι (έστω λίγοι) ευπρεπείς σύντροφοι του μπορούν να συναγελάζονται στα ίδια όργανα με ένα τέτοιο τραμπούκο. Ο κ. Πολάκης με την τελευταία ανάρτηση του υπερέβη τα εσκαμμένα της Δημοκρατίας.

Βεβαίως στην φιλελεύθερη Δημοκρατία καθείς μπορεί να λέει και να γράφει ό,τι θέλει. Ακόμη και αν τα λεγόμενα του φτάνουν στα όρια της απειλής, ακόμη κι αν αλωνίζει στα ναζιστικά χωράφια του κ. Ηλία Κασιδιάρη. Όμως οι προγραφές στην ανάρτηση του κ. Πολάκη θέτουν ένα ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους (έστω λίγους) ευπρεπείς συντρόφους του και προπαντός τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε χθεσινή συνέντευξη του προσπάθησε να διορθώσει το «την άλλη φορά θα είναι αλλιώς», που πάλι ο κ. Πολάκης είχε εκστομίσει. «Θα είναι αλλιώς διότι πλέον έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιστούμε ακόμη καλύτερα τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Εμείς θα έρθουμε για να γκρεμίσουμε το πελατειακό κράτος. Μας έλεγαν ότι εμείς ήμασταν κυβέρνηση μετακλητών και αυτοί τους διπλασίασαν και αύξησαν και 30% του μισθούς. Οι “άριστοι” αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν οι “αρεστοί”. Άρα θέλουμε μια Κυβέρνηση η οποία θα συγκρουστεί με αυτή τη νοοτροπία. Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο κόμματος – κράτους και μια Κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων μπορεί να το κάνει ακόμη καλύτερα αυτό. Θα έρθουμε να δημιουργήσουμε θεσμούς λογοδοσίας και ελέγχου, να σταματήσει αυτή η ιστορία με το ρουσφέτι και την ευνοιοκρατία, να ξανάρθει μια στοιχειώδης αίσθηση αξιοκρατίας» (Πρώτο Θέμα 25.2.2023).

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ο «αψύς σφακιανός» έσπευσε να διορθώσει τον αρχηγό του. «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!! Νομίζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..

-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππα που κατάργησε η ΝΔ. Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ, τα λεφτά πίσω!!
-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60, δεύτερη σχολή δικαστών με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια, ενοποίηση προανάκρισης με κύρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.
-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικών και στις εφορείες!
-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μία από τις 4 συστημικές Τράπεζες, με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικών!

Κατάργηση πτωχευτικού Μητσοτάκη, νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες, με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ. 

Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσήδων και μεγαλοοφειλετών (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ όπως πρώτο Φλίμα κλπ κλπ)
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!! ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!» (fb 26.2.2023).

Φυσικά ο κ. Πολάκης θα ερμηνεύσει με πολιτικάντικο τρόπο την έκφραση «να καθαρίσουμε». Θα πει «δεν εννοούσα να δολοφονήσουμε» ή «να προπηλακίσουμε, αλλά μπλα, μπλα, μπλα…» Παλιά του τέχνη κόσκινο. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα ο κ. Αλέξης Τσίπρας και (οι έστω λίγοι) ευπρεπείς σύντροφοι του.

Αυτή την φορά η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις απρέπειες Πολάκη πρέπει να είναι αλλιώς…

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή