Μεσανατολικό: Διχασμένη η ελληνική Αριστερά

Μεσανατολικό: Διχασμένη η ελληνική Αριστερά

Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 τάσσονται απερίφραστα και κατηγορηματικά υπέρ των Παλαιστινίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, καταδικάζει και ζητεί τον «άμεσο τερματισμό της επίθεσης της Χαμάς»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ΚΚΕ και το (εξωκοινοβουλευτικό, πλέον) ΜέΡΑ25 να τάσσονται απερίφραστα και κατηγορηματικά υπέρ των Παλαιστινίων, αποφεύγοντας να καταδικάσουν τις σφαγές από τη Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, και τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, να καταδικάζει και να ζητεί τον «άμεσο τερματισμό της επίθεσης της Χαμάς», αλλά και να «εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό του Ισραήλ», στέκονται τα κυριότερα κόμματα της ελληνικής Αριστεράς μπροστά στις έως τώρα εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, που είχε συνάντηση στον Περισσό με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Γιουσέφ Ντορκόμ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων, τόσο ο πόλεμος και αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες».

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης σε δήλωσή του αναφέρει: «Η απόλυτα καταδικαστέα επίθεση της Χαμάς έπληξε βάναυσα την ασφάλεια Ισραηλινών και Παλαιστινίων και μαζί, αυτή την προοπτική για επανεκκίνηση συνομιλιών. Εχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτρόπαιες ενέργειες από τη Χαμάς, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου».

Από την πλευρά του ο Γ. Βαρουφάκης σημειώνει: «Το ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του για ελευθερία, ζωή, δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή