Ιστορικά Φύλλα με την «Κ»: Ο Αντονι Ηντεν στην Αθήνα

Ιστορικά Φύλλα με την «Κ»: Ο Αντονι Ηντεν στην Αθήνα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ελληνική δημοσία γνώμη υποδέχεται τον κ. Αντονυ Ηντεν, υπουργόν των Εξωτερικών της Μεγ. Βρεταννίας και τον αρχηγόν του Ανωτάτου Βρεταννικού Επιτελείου σερ Τζων Ντηλ, με αισθήματα βαθείας συμπαθείας και ειλικρινεστάτης εκτιμήσεως προς την προσωπικότητα των απεσταλμένων της Βρετανικής Κυβερνήσεως αλλά και με την ερριζωμένην συναίσθησιν της ακλονήτου συμμαχικής αλληλεγγύης η οποία ενώνει ήδη δύο έθνη, την μικράν Ελλάδα και την μεγάλην Αλβιόνα προς την κατεύθυνσιν της νίκης», έγραφε η «Κ» στο φύλλο της 3ης Μαρτίου 1941.

Την επόμενη ημέρα, δημοσιεύει το ρεπορτάζ από την υποδοχή του εκπροσώπου της βρετανικής κυβέρνησης. «Την 1.30΄ απογευματινήν έφθασεν εις το ξενοδοχείον της “Μεγάλης Βρεταννίας” ο κ. Ηντεν, ο οποίος απεθεώθη από το συγκεντρωμένον πλήθος. Οι παριστάμενοι εξέσπασαν εις θυελλώδεις ζητωκραυγάς και επευφημίας υπέρ της Μεγάλης Βρεταννίας και της Ελλάδος». Aποτιμώντας την επίσκεψή του, αναφέρει στο κύριο άρθρο της: «Οταν ο κ. Ηντεν θα ευρεθή πάλιν εις το Λονδίνον […] θα ημπορέση να μεταφέρη τον χαιρετισμόν ενός λαού, του μικρού μας λαού με την μεγάλην ψυχήν. Ενώπιον μιας Ιστορίας αιώνων, ενώπιον μιας παραδόσεως χιλιετιών, η ελληνική ψυχή του 1940-41 ημπορεί να σταθή ευθυτενής. Ας κύψουν αι δάφναι διά να διέλθη…».

Ιστορικά Φύλλα με την «Κ»: Ο Αντονι Ηντεν στην Αθήνα-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή