Οι «Δημοκράτες», το νέο κόμμα από Λοβέρδο

Οι «Δημοκράτες», το νέο κόμμα από Λοβέρδο

Είναι ένα «κόμμα πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό», αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από την περιοχή του Εβρου ο πρώην υπουργός

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δημοκράτες» είναι το νέο κόμμα του οποίου την ίδρυση ανακοίνωσε χθες, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, ως πρόεδρός του ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ως γνωστόν αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα «κόμμα πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό», αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από την περιοχή του Εβρου ο πρώην υπουργός. Για να προσθέσει: «Είμαστε Ελληνες στην ενωμένη Ευρώπη. Και θα παλέψουμε κι από εκεί για την πατρίδα μας, για την Ευρωπαϊκή Ενωση, για την Ευρώπη των πολιτών». Εμβλημα του κόμματος είναι ένας κύκλος, μισός με μπλε και μισός με κόκκινο χρώμα.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, το κόμμα πολιτικά τοποθετείται «στον χώρο του Κέντρου», ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ. Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του (ΕΡΤ), μεταξύ άλλων σημείωνε ειδικότερα: «Η αντιπολίτευση του μαύρου δεν περνά. Οπως επίσης δεν περνά και ο λαϊκισμός. Θα λέω αυτά που θέλει και χρειάζεται η κοινωνία. Δεν έχω κανένα άγχος μην ταυτιστώ με οποιονδήποτε, γιατί έχω τις απόψεις μου. Δεν είναι δυνατόν κάθε πατριωτικό και λογικό αίτημα της κοινωνίας να χαρίζεται στους φασίστες ή στους ακροδεξιούς. Είμαι με την κοινή λογική. Ενας πατριώτης λογικός άνθρωπος δεν αφήνει τα αιτήματα της κοινωνίας να τα καρπώνονται οι ακραίοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή