Μετωπική Μητσοτάκη με το ΚΚΕ

Μετωπική Μητσοτάκη με το ΚΚΕ

Επέμενε για τους «sugar daddies» στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, με τη στήριξη σειράς στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος, να υπερασπιστεί ως ορθή την προχθεσινή αναφορά του στη Βουλή ότι φοιτήτριες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις αποπληρωμής δανείων που λαμβάνουν για τα σπουδαστικά δίδακτρα, προχωρούν σε προσφορά σεξουαλικού χαρακτήρα ανταλλαγμάτων σε εύπορους άνδρες μεγάλης ηλικίας («sugar daddies») προκάλεσε χθες νέο κύκλο έντασης εντός της Ολομέλειας, με τον πρωθυπουργό να προσθέτει και τη δική του φωνή στο κύμα αποδοκιμασίας του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

«Υπέθεσα ότι θα ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας, η οποία αποδεικνύει ότι τελικά το Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός αυτής της αίθουσας. Απλά να ξέρετε ότι δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονισμού η οποία είναι υπεράνω κριτικής, όταν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο φέρεστε κατά των γυναικών με άθλια σεξιστικά σχόλια. Και δεν έχετε καν το θάρρος από το βήμα αυτό να βγείτε και να πείτε “συγγνώμη, έκανα λάθος”», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ανοίγοντας έτσι μια νέα και εμφανώς όχι ήπιων τόνων σελίδα στο βιβλίο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον Περισσό, με συνεργάτες του να επισημαίνουν πως «όταν το ΚΚΕ δίνει αφορμές, οι αναχρονισμοί του θα αναδεικνύονται».

«Το να λες εσύ ότι το ΚΚΕ είναι αναχρονιστικό κόμμα είναι τιμή για το ΚΚΕ», τον διέκοψε από το έδρανό του ο κ. Κουτσούμπας, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων: «Να ντρέπεστε που δεν λέτε τίποτα για τη δράση εμπόρων που επιδιώκουν τον εκμαυλισμό φοιτητριών και φοιτητών». Στην παρατήρηση του πρωθυπουργού, εξάλλου, πως «αν πιστεύετε ότι οι γυναίκες που δεν έχουν χρήματα για κάτι που επιθυμούν εκδίδονται, ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, διότι αλλού συνέβαιναν αυτά», ο Περισσός αντέδρασε υποστηρίζοντας πως «αποδείχθηκε ποιος είναι ο εμπνευστής και ενορχηστρωτής αυτής της γελοίας επίθεσης στο ΚΚΕ και στον γενικό γραμματέα του: ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Να ξέρετε ότι δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονισμού η οποία είναι υπεράνω κριτικής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσούμπας είχε αναφερθεί αρχικά μόνο σε φοιτήτριες: «Η επιβολή διδάκτρων οδηγεί νέες κοπέλες φοιτήτριες να οδηγούνται να αναζητούν σε απάντηση sugar daddies, για να χορηγήσουν τις σπουδές τους με γνωστά ανταλλάγματα, φυσικά», είχε πει προχθές το πρωί. Χθες, με την έναρξη της συνεδρίασης, λαμβάνοντας τον λόγο κατά τη διάρκεια ειδικής αναφοράς στην παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε την τοποθέτησή του υποστηρίζοντας ότι απλώς περιγράφει μια άσχημη πραγματικότητα σε πολλές χώρες του εξωτερικού, αναφερόμενος αυτή τη φορά όμως όχι μόνο σε φοιτήτριες: «Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημά σας», είπε, για να προσθέσει: «Γιατί, λοιπόν, δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους στις χώρες της ανεπτυγμένης Ευρώπης;».

Η νέα αυτή τοποθέτηση προκάλεσε νέες έντονες διαμαρτυρίες, κατά σειρά, από τη Νάντια Γιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ), τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας) και την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μάκρη, η οποία υπογράμμισε σε παρέμβασή της: «Επειδή με θλίψη άκουσα να επιμένει ο κ. Κουτσούμπας, η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα έλεγε ή δεν θα επέμενε ποτέ σε κάτι τέτοιο».

Το τελευταίο αυτό σχόλιο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της τέως γ.γ. του κόμματος: «Το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιος είναι γ.γ., έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία είτε παράνομα είτε “νόμιμα”, με επωνυμία και ΑΦΜ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες. Το ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συνδέθηκε με το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου ολόκληρες εταιρείες με αντίστοιχες πλατφόρμες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια για τις σπουδές τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα, κι όσοι προσπαθούν να την κρύψουν κάτω από το χαλί, είναι το λιγότερο υποκριτές», είπε η κ. Παπαρήγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή