Εκπρόσωπος τουρκικού ΥΠΕΘΑ: «Δύο κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο»

Εκπρόσωπος τουρκικού ΥΠΕΘΑ: «Δύο κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο»

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου χωρίς συμβιβασμούς», δήλωσε ο Ζεκί Ακτούρκ.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο χωρίς συμβιβασμούς», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ζεκί Ακτούρκ

«Συνεχίζουμε τις αμοιβαίες προσπάθειες για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της θετικής ατμόσφαιρας που έχει διαμορφωθεί πρόσφατα με τη γειτονική μας Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Ακτούρκ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η κατάσταση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». «Τονίζουμε ότι δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΘΑ.

«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση της 26ης Αυγούστου στο τέμενος Köprülü Hacı İbrahim Aga στη Λεμεσό», συνέχισε ο κ. Ακτούρκ, προσθέτοντας ότι «τέτοιες πράξεις μίσους, που αποτελούν απειλή για τους μουσουλμάνους, τον ισλαμικό κόσμο και τις κοινές αξίες όλης της ανθρωπότητας, έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο δικαιολογημένο και ρεαλιστικό είναι το όραμα της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο». 

«Η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να εγγυάται την ειρήνη, την ηρεμία και την ασφάλεια στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή