Οι πρέσβεις της Γαλλίας και της Γερμανίας εκφράζουν τη στήριξη σε ΣΚΑΪ και «Κ»

Οι πρέσβεις της Γαλλίας και της Γερμανίας εκφράζουν τη στήριξη σε ΣΚΑΪ και «Κ»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους εργαζομένους και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» αλλά και την πεποίθησή τους ότι δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία δίχως ελευθεροτυπία, εξέφρασαν χθες το μεσημέρι οι πρέσβεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, που πέρασαν το κατώφλι του κτιρίου μας. Ο Κριστόφ Σαντεπί και ο Γενς Πλέτνερ, σε μια συντονισμένη επίσκεψη, βρέθηκαν το μεσημέρι στην Εθνάρχου Μακαρίου και είδαν από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε η βόμβα.

Διαπίστωσαν το υψηλότατο φρόνημα όλων των δημοσιογράφων και μίλησαν στον Γιάννη και τον Θέμη Αλαφούζο για να μεταφέρουν τη στήριξη των ίδιων αλλά και των χωρών τους στα ελληνικά ΜΜΕ που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματισμό και σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης. Συνομίλησαν επίσης με τον διευθυντή της «Κ» Αλέξη Παπαχελά αλλά και με τον διευθυντή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, Νίκο Φιλιππίδη. Συμφώνησαν πως ο Τύπος δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί σε καθεστώς φόβου και ότι η τεκμηρίωση διαφορετικών απόψεων είναι σημαντική.

Οι πρέσβεις της Γαλλίας και της Γερμανίας εκφράζουν τη στήριξη σε ΣΚΑΪ και «Κ»-1

Η Ξένια Κουναλάκη με τον επικεφαλής της αγγλόφωνης έκδοσης Αθανάσιο Ελλις στη χθεσινή συνάντηση.

Ο Κριστόφ Σαντεπί εις άπταιστον ελληνικήν δήλωσε: «Κάθε επίθεση κατά του Τύπου, είναι μια επίθεση κατά της δημοκρατίας. Διότι ο Τύπος είναι το αλάτι της δημοκρατίας. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ σήμερα με τον φίλο μου, τον πρέσβη της Γερμανίας, Γενς Πλέτνερ, έτσι ώστε να εκφράσουμε από κοινού την αλληλεγγύη μας και την υποστήριξή μας προς τους δημοσιογράφους και προς όλους τους συνεργάτες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας “Καθημερινή”».

Ακολούθησε ο Γερμανός πρέσβης που υπογράμμισε: «Οπως είπε ο Γάλλος πρεσβευτής και φίλος, η ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι το «οξυγόνο» του πολιτεύματος της δημοκρατίας. Και όταν η ελευθερία αυτή δέχεται επιθέσεις τότε οι επιθέσεις αυτές είναι σαν να στρέφονται εναντίον όλων ημών. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρήσαμε πολύ σημαντικό να έρθουμε αυτοπροσώπως εδώ σήμερα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας. Οχι μόνον προς τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ και στην έκδοση της “Καθημερινής”, οι οποίοι δέχθηκαν αυτήν την επίθεση από δειλούς, αλλά και σε όλους τους Ελληνες εκπροσώπους του Τύπου, που επιτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό λειτούργημα».

Οι πρέσβεις της Γαλλίας και της Γερμανίας εκφράζουν τη στήριξη σε ΣΚΑΪ και «Κ»-2

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου παρακολουθεί τον αστυνομικό συντάκτη της «Κ» Γιάννη Σουλιώτη να μιλάει στους πρέσβεις.

Οι δύο πρέσβεις ενημερώθηκαν από τον αστυνομικό συντάκτη της «Καθημερινής» Γιάννη Σουλιώτη για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των ερευνών για τους δράστες της επίθεσης, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συναδέλφους Αθανάσιο Ελλις, επικεφαλής της αγγλόφωνης έκδοσής μας, την Ξένια Κουναλάκη και τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή