Μια dream team πρωταθλητών δίπλα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο

Μια dream team πρωταθλητών δίπλα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεγάλοι αθλητές μπορούν να γίνουν και σπουδαίοι δάσκαλοι μιας κοινωνίας, να δώσουν έμπρακτο παράδειγμα μεγαλοψυχίας και ενσυναίσθησης. Η Ελλάδα έχει ευτυχήσει τα τελευταία χρόνια όχι μόνον να βγάλει μια σειρά από πρωταθλητές και παίκτες παγκόσμιας κλάσης, αλλά να βλέπει αρετές που σπανίζουν στη συνολική δημόσια συμπεριφορά των ανθρώπων αυτών. Ολοι τους έχουν συχνά λάβει μέρος σε πολλές φιλανθρωπικές καμπάνιες, αλλά ίσως η πιο συγκινητική έως τώρα είναι η συστράτευσή τους στη μάχη της καταπολέμησης του παιδικού καρκίνου. Πολλά από τα κορυφαία ονόματα του αθλητικού χώρου συμμετέχουν στη μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης που ξεκίνα το σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». Εμφανίζονται σε βίντεο, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα όχι μόνον στους μικρούς ασθενείς και τους γονείς τους, αλλά σε όλους εμάς.

Σύμμαχοι της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στον αγώνα είναι αθλητές και ολυμπιονίκες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της προέδρου του συλλόγου Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και «αγκάλιασαν» αυτή την προσπάθεια. Ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής του NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο, χωρίς δεύτερη σκέψη, φόρεσε το μπλουζάκι της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην Αμερική, όπου βρίσκεται, και μίλησε μπροστά στην κάμερα για τη δημιουργία μιας μεγάλης αλυσίδας αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο. Η προθυμία του αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την ξεχωριστή ευαισθησία και αγάπη του για τους μικρούς πάσχοντες και τους γονείς τους. Στο επόμενο ταξίδι του στην πατρίδα μας δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί την ογκολογική μονάδα για να τους δει από κοντά.

Μια dream team πρωταθλητών δίπλα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο-1

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον κορυφαίο πρωταθλητή Λευτέρη Πετρούνια, που, αν και χειρουργημένος, βρέθηκε κοντά στην «ΕΛΠΙΔΑ».

Ο χρυσός ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, παρόλο που ήταν χειρουργημένος με το χέρι του σε νάρθηκα, δεν δίστασε ούτε στιγμή να πει το «ναι» στην πρόταση της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Εκανε τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσει να είναι στο βίντεο και να δώσει κουράγιο στα παιδιά που δίνουν τη μάχη της ζωής τους. Ο χρυσός και ασημένιος ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης έχει διαχρονικά προσφέρει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και πάντα βρίσκεται κοντά στον σύλλογο. Ταξίδεψε από την Κρήτη για να είναι στο γύρισμα του σποτ.

Σταθερή συμπαραστάτις, η χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, που ανταποκρίνεται πάντα με θέρμη στο κάλεσμα των μικρών ασθενών, όπως και η τενίστρια Μαρία Σάκκαρη. Δίπλα τους και η χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη.

Σε μια εποχή όπου ο τόπος παλεύει να βρει τον βηματισμό του και η κοινωνία δοκιμάζεται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, οι ξεχωριστοί αυτοί αθλητές δείχνουν πως υπάρχουν πρότυπα αριστείας, διάκρισης, μεθοδικότητας, εργατικότητας και ανθρωπιάς. Τους ευχαριστούμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή