Σε μια μεγαλειώδη τελετή έγινε η Αφή της Φλόγας για τους Special Olympics

Σε μια μεγαλειώδη τελετή έγινε η Αφή της Φλόγας για τους Special Olympics

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτω από έναν συννεφιασμένο αττικό ουρανό, το «φως». Ακτινοβολεί από την αρχαιότητα και εμείς οι Ελληνες διατηρούμε ακόμα την τιμή να το μεταφέρουμε από την πατρίδα μας, σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε μια μεγαλοπρεπή τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας» των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics. Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτήθηκε η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 8 έως και 22 Μαρτίου στο Αμπου Ντάμπι.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με αποστολή 91 μελών σε 14 αθλήματα. Οι αθλητές μας θα αγωνιστούν στον στίβο, στην κολύμβηση, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, στην άρση βαρών, στη ρυθμική γυμναστική, στο μπόουλινγκ, στην ποδηλασία, στο καγιάκ, στην ιστιοπλοΐα, στην αντιπτέριση, στην καλαθοσφαίριση, στο μπότσε, στην ιππασία και στο ποδόσφαιρο. Οι Ελληνες αθλητές, οι προπονητές και οι γονείς τους θα ζήσουν σημαντικές στιγμές μιας και οι Αγώνες είναι η κορύφωση μιας προπονητικής διαδικασίας που κρατά καιρό, απαιτεί αφοσίωση και θυσίες για τους ανθρώπους αυτούς με τα ειδικά χαρίσματα.

Η τελετή  έγινε παρουσία πολλών παραγόντων της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας της χώρας, μελών της ΕΟΕ και της ΔΟΕ, του προέδρου και των μελών της οργανωτικής επιτροπής «Αμπου Ντάμπι 2019» και πολλών άλλων επισήμων. Η Αφή της Φλόγας είναι η πιο συγκινητική συμβολική εκκίνηση για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός το οποίο προωθεί στην πράξη την αποδοχή της διαφορετικότητας. Οποιος έχει ζήσει από κοντά τους Αγώνες, δεν μπορεί παρά να μη θαυμάσει τη δύναμη της θέλησης των αθλητών των Special Olympics.

Σε μια μεγαλειώδη τελετή έγινε η Αφή της Φλόγας για τους Special Olympics-1

Εντυπωσιακή λήψη που δείχνει την προσήλωση στο δρώμενο.

Μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, με το δρώμενο που πρωταγωνίστησαν οι ιέρειες, ακολούθησε λαμπαδηδρομία, η οποία πέρασε από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Αθήνας και κεντρικούς δρόμους, για να παραδοθεί στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η φλόγα αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με πτήση της Etihad Airways.

Στους αγώνες προβλέπεται να συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές από 170 χώρες, συνοδευόμενοι από 2.500 προπονητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 24 διαφορετικά θερινά αθλήματα, ενώ 1.000 διαιτητές-κριτές, 5.000 μέλη οικογενειών, 1.000 δημοσιογράφοι, 20.000 εθελοντές και περίπου 500.000 θεατές θα δώσουν το «Παρόν».

Ο πρόεδρος των Special Olympic Hellas πρέσβης ε.τ. κ. Κοδέλλας δήλωσε: «Η Φλόγα της Ελπίδας θα φωτίσει και ταυτόχρονα θα θερμάνει και θα εκπέμψει όλα εκείνα τα βαθιά συναισθήματα που πριν από μισό αιώνα ενέπνευσαν την ιδρύτριά μας, Εunice Kennedy Shriver, να παρακινήσει την κοινωνία να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις και τις αδικίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή