Πρέσβεις και διπλωμάτες στο πλευρό των «Ελληνικών Παιδικών Χωριών SOS»

Πρέσβεις και διπλωμάτες στο πλευρό των «Ελληνικών Παιδικών Χωριών SOS»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το στερεότυπο που ακολουθεί τους ανθρώπους του διπλωματικού σώματος είναι πως πάντα βλέπουν τα γεγονότα από το οχυρό της αποστασιοποίησης. Στην Ελλάδα της κρίσης, όμως, πολλοί εξ αυτών μας έχουν ξαφνιάσει ευχάριστα όχι μόνον για την ειλικρινή έκφραση της συμπαράστασής τους αλλά για την έμπρακτη στήριξή τους. Ιδού ένα από τα πιο ωραία παραδείγματα: Για 6η συνεχόμενη χρονιά, πρέσβεις, διπλωμάτες, μέλη των οικογενειών τους και Ελληνες λυρικοί καλλιτέχνες συναντώνται την ερχόμενη Τετάρτη στις 8 μ.μ., στον «Παρνασσό» (πλ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα), σε μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, με σκοπό την ενίσχυση του έργου των «Παιδικών Χωριών SOS».

Τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 135 χώρες. Στην Ελλάδα, είναι ειδικά αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών. Η προστασία προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση από την παιδική ηλικία έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

Αυτή τη χρονιά, στην εκδήλωση συμμετέχουν επικεφαλής πρεσβειών και μέλη του διπλωματικού σώματος από Αυστρία, Γερμανία, Γεωργία, Ζάμπια, Ιαπωνία, Ιταλία, Καζαχστάν, Κίνα, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Τσεχία και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Επίσης, τη βραδιά θα πλαισιώσουν η μέτζο σοπράνο Αρτεμις Μπόγρη, ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, η πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα και η Αργεντινή τραγουδίστρια Νατάλια Σολεδάδ Πετσάλης.

Το ρεπερτόριο είναι πολύ ενδιαφέρον και περιλαμβάνει έργα Ντεμπισί, Σοπέν, Μπιζέ, Μπέρνσταϊν, Ροσίνι ώς και τον αγαπημένο Μίμη Πλέσσα. Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει παραδοσιακά τραγούδια από Ιαπωνία, Ρουμανία, Τσεχία και Γεωργία. Η βραδιά θα ανοίξει με τη συμμετοχή παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος από την Κίνα και θα κλείσει με την πρωτότυπη πλέον χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Την επιμέλεια και την οργάνωση παραγωγής έχει ο Νίκος Τσαούσης, καλλιτέχνης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Προσκλήσεις για την εκδήλωση διατίθενται μόνο από τα γραφεία των «Παιδικών Χωριών SOS», Καρ. Σερβίας 12-14 (1ος όροφος), τηλ. 210-33.13.661, στην τιμή των 25 ευρώ (Α΄ Ζώνη), 18 ευρώ (Β΄ Ζώνη) και 12 ευρώ (Εξώστης) και περιλαμβάνουν τη δεξίωση που θα ακολουθήσει μετά την εκδήλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή