Αλίκη Περρωτή, 40 χρόνια προσφοράς στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας

Αλίκη Περρωτή, 40 χρόνια προσφοράς στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα θετικά πράγματα που μάθαμε στην Ελλάδα της κρίσης είναι η αναγνώριση της αξίας της δωρεάς, της έμπρακτης δηλαδή απόδειξης ότι υπάρχει ακόμα πατριωτικό πνεύμα. Στην εποχή της ευμάρειας το δούναι από τους ευκατάστατους περνούσε απαρατήρητο. Σήμερα, όμως, πληθαίνουν οι εκδηλώσεις, όπου εκφράζεται ευγνωμοσύνη προς εκείνους που θέλησαν να στηρίξουν δημόσια ιδρύματα σε μια περίοδο κρατικής καχεξίας. Σε μια σεμνή τελετή που έγινε την περασμένη Πέμπτη στη Νέα Ιωνία, η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου βράβευσε την Αλίκη Περρωτή-Κωνσταντοπούλου για τη συνεχή της στήριξη. Η πιο πρόσφατη ευεργεσία της ήταν η  απόκτηση ενός ακτινοσκοπικού μηχανήματος  C-ARM τελευταίας τεχνολογίας.

Αλίκη Περρωτή, 40 χρόνια προσφοράς στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας-1

Ο αγγειοχειρουργός Δημήτρης Σταράμος με τη δωρήτρια Αλίκη Περρωτή. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ

Η κ. Περρωτή έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το νοσηλευτικό ίδρυμα, του οποίου η ιστορία ξεκίνησε το 1923. Εναν χρόνο μετά την άφιξη χιλιάδων προσφύγων στην Αττική, ένα σχολείο μετατράπηκε σε νοσοκομείο για να καλύψει τις ανάγκες των Μικρασιατών. Καθώς περνούσε ο καιρός, οι υποδομές δεν επαρκούσαν. Οταν το έμαθε η Αλίκη Περρωτή από  τον γιατρό  του νοσοκομείου Δημήτρη Ζαμπούρα, αποφάσισε  να ανεγείρει πολυώροφο νοσοκομειακό κτίριο, δωρεά στο κράτος στη μνήμη του πατέρα και της μητέρας της. Η κατασκευή  ξεκίνησε 1980 και ολοκληρώθηκε εννιά χρόνια αργότερα. Σήμερα το νοσοκομείο εξυπηρετεί τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής με επωφελούμενους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η κ. Περρωτή αναφέρεται συχνά στο Κωνσταντοπούλειο ως «το παιδί μου».

Αλίκη Περρωτή, 40 χρόνια προσφοράς στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας-2

Ο Γ. Ιωαννίδης με τη Δώρα Αναστασιάδου και τον Παν. Γιαταγαντζίδη. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ

Η τελετή βράβευσης έγινε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου που γέμισε ασφυκτικά από γιατρούς, νοσηλευτές και φίλους της Αλίκης Περρωτή, παρουσία του δημάρχου της Νέας Ιωνίας Ηρακλη Γκότση. Τον λόγο πήρε ο διοικητής Μιχάλης Κούρτης, που εξέφρασε τις ευχαριστίες της διοίκησης, των ιατρών, των νοσηλευτών προς τη δωρήτρια. Υπογράμμισε πως η διεκπεραίωση της απόκτησης του μηχανήματος έγινε ταχύτατα και πως η ενίσχυση του Ιδρύματος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας θα έχει τεράστιο αντίκρισμα. Στη συνέχεια μίλησαν δύο ιατροί, ο συντονιστής διευθυντής αγγειο-χειρουργικού τμήματος Κωνσταντίνος Δερβίσης και ο αγγειοχειρουργός Δημήτρης Σταράμος, ο οποίος παρέδωσε ειδική πλακέτα στην Αλίκη Περρωτή.

Αλίκη Περρωτή, 40 χρόνια προσφοράς στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας-3

Ο αειθαλής Ζάχος Χατζηφωτίου με μία ακόμη θαυμάστριά του. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ

Η δωρήτρια ιδιαίτερα συγκινημένη ανέβηκε στο βήμα: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την εκδήλωση αυτή που διοργάνωσε το νοσοκομείο, το οποίο ανηγέρθη προς τιμήν της μνήμης των γονέων μου: της μητέρας μου Μαρούλας και του πατέρα μου Θεόδωρου Κωνσταντόπουλου. Είναι ευτυχία να βρίσκομαι ανάμεσα στους ιατρούς και στους νοσηλευτές που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους και θεραπεύουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μαθαίνω, λοιπόν, από τους ιατρούς αυτούς, που είναι καταπληκτικοί επιστήμονες, ότι το καινούργιο ακτινογραφικό ψηφιακό μηχάνημα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για μια μεγάλη κατηγορία ακτινολογικών επεμβάσεων. Το γεγονός ότι η Ελλάδα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία μπορεί να απολαμβάνει την πρόσβαση σε εξοπλισμό αυτής της ειδικής τεχνολογίας είναι για εμένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Νιώθω ευτυχής που έχω συμβάλει με τον δικό μου τρόπο στη φροντίδα, στη θεραπεία και στην ελάφρυνση του ανθρώπινου πόνου», είπε η Αλίκη Περρωτή και ευχαρίστησε τον Μιχάλη Κούρτη και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό. Τελείωσε με μια φράση του Ιπποκράτη, «όπου υπάρχει για τους ανθρώπους, υπάρχει και ο έρωτας για το επάγγελμα». Να, μια Ελληνίδα, παράδειγμα προς μίμηση!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή