Ο σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» εορτάζει φέτος τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του

Ο σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» εορτάζει φέτος τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο προσβάλλονται από καρκίνο. Το δίχτυ προστασίας που απλώνει μια κοινωνία στους μικρούς ασθενείς και στους γονείς τους, μαρτυρά τη συνολική της ταυτότητα: τη συμπόνια, τη συμπαράσταση, τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων αλλά και το επίπεδο της δημόσιας υγείας της. Στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια έχει γίνει μια πραγματική επανάσταση στον τομέα αυτό, χάρις στον σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» και στο όραμά του. Μέσα σε τρεις δεκαετίες πάνω από 1.000 Ελληνόπουλα κέρδισαν τη μάχη της ζωής. Δημιουργήθηκαν εκείνες οι υποδομές που φροντίζουν  ασθενείς και οικογένεια. Ενημερώθηκε η κοινή γνώμη για το πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει σε αυτή τη ευγενή αποστολή.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε η έναρξη των επετειακών εορτασμών της συμπλήρωσης των 30 χρόνων από την ίδρυσή του συλλόγου στο Ζάππειο Μέγαρο.  Το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, η Αντρη Αναστασιάδη, η πρώην ενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, της Εκκλησίας, του επιχειρηματικού, διπλωματικού, καλλιτεχνικού, επιστημονικού κόσμου. Οι πιο σημαντικοί προσκεκλημένοι ήταν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι ασθενείς, οι ιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στη μονάδα. Ηρθαν 30 από τα αποθεραπευμένα παιδιά, τα οποία ανέβηκαν στη σκηνή κρατώντας 30 φωτεινά μπαλόνια. Στην ομιλία της η ψυχή της προσπάθειας αυτής, Μαριάννα Βαρδινογιάννη είπε πως το έργο του συλλόγου είναι δημιούργημα ολόκληρου του ελληνικού λαού. «Θυμάμαι κάθε ένα από τα παιδιά της “ΕΛΠΙΔΑΣ” με το μικρό του όνομα, και τη δική του ιστορία», προσέθεσε.

Ο σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» εορτάζει φέτος τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του-1

Ο Θάνος Δημόπουλος με τη Μαριάννα Λάτση και τον Τζέφρεϊ Πάιατ.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πρώτη κυρία της Κύπρου. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών. Ακολούθησαν με ομιλίες οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Στο Ζάππειο ο σύλλογος ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το Εθνικό Ινστιτούτο Ογκολογίας της Γαλλίας, τιμώντας τον ιδρυτή του καθηγητή Νταβίντ Καγιά, έναν από τους κορυφαίους ογκολόγους παγκοσμίως. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απένειμε την ύψιστη διάκριση του συλλόγου, το «Βραβείο Ανθρωπιστικής Πρωτοπορίας». Για τον κορυφαίο Γάλλο επιστήμονα μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος. Ο Καγιά πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία: «Καρκίνος: Τι έχουμε μάθει;». Στο τέλος της βραδιάς τραγούδησαν ο Σάκης Ρουβάς και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, με την παιδική χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης», ενώ η Σοφία Μανουσάκη, ερμήνευσε το τραγούδι που συνέθεσε ειδικά για τα 30 χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ο Στέφανος Κορκολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή