ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής – Βρέθηκε γιάφκα με καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και εκρηκτικά -Τρεις συλλήψεις, 15 προσαγωγές

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής – Βρέθηκε γιάφκα με καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και εκρηκτικά -Τρεις συλλήψεις, 15 προσαγωγές

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Μέχρι στιγμής  έχουν πραγματοποιηθεί δεκατρείς κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί συνολικά δεκαπέντε άτομα τα οποία και εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, που κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018.

Οσον αφορά στον καταζητούμενο 46χρονος θεωρείται ηγετικό στέλεχος μιας από τις πλέον σκληροπυρηνικές ομάδες αναρχικών των Εξαρχείων, ο οποίος φέρεται να είναι και ο επικεφαλής της κατάληψης GARE στην Καλλιδρομίου, μετά την εκκένωση της οποίας, που έγινε στο πλαίσιο εντολών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η Αντιτρομοκρατική είχε μάλιστα πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι του.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής άρχισαν να βαδίζουν στα ίχνη των δραστών ύστερα από τη ληστεία στο ΟΠΑΠ Play Χολαργού τον περασμένο Οκτώβριο.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας (στην οποία φέρεται να συμμετείχαν τουλάχιστον οι δύο) ο  41χρονος τραυμάτισε κατά λάθος τον καταζητούμενο συνεργό του.

Αυτό ήταν και το στοιχείο που άφησε τα πρώτα ίχνη, αποκαλύπτοντας σταδιακά την ταυτότητά τους στην αστυνομία.

Ακολούθησαν μυστικές και συστηματικές έρευνες, από τις οποίες η αστυνομία οδηγήθηκε στην ανακάλυψη μίας γιάφκας , όπου και βρέθηκε ο οπλισμός και τα πυρομαχικά που περιγράφονται αναλυτικά κατωτέρω.  

Μάλιστα από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι τα όπλα ήταν αυτά που είχαν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ από την «Επαναστική Αυτοάμυνα».

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

1. Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα υποπολυβόλο

3. Δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

4. Δύο πυροβόλα πιστόλια

5. Τέσσερεις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

6. Έξι κοινοί πυροκροτητές

7. Εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές

8. Δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

9. Ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

10. Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

11. Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

12. Τρία  σώματα χειροβομβίδας