Μια μαγική μουσική βραδιά στη Ρωμαϊκή Αγορά για την οργάνωση «HOPEgenesis»

Μια μαγική μουσική βραδιά στη Ρωμαϊκή Αγορά για την οργάνωση «HOPEgenesis»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι περίεργο πώς η θέα του Ιερού Βράχου επιδρά πάντοτε μαγικά και κατευναστικά στον ψυχισμό μας, ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας. Συνδυασμένη με τη μουσική, μπορεί να σβήσει από το μυαλό κάθε έγνοια. Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στη Ρωμαϊκή Αγορά, με την Ακρόπολη να λάμπει στον ορίζοντα, η συναυλία του Μίνωα Μάτσα με τίτλο «Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει» είχε κάτι από αυτή τη μαγική ουσία που μόνο η Αθήνα μπορεί να προσφέρει. Για δύο ώρες οι θεατές ξέχασαν τις μάσκες, το δύσκολο φθινόπωρο που διανύουμε, τους φόβους για το τι θα γίνει. Εγιναν όλα τρυφερά και ανάλαφρα χάρη στις μελωδίες του συνθέτη αλλά και τις καταπληκτικές ερμηνείες της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και του Κώστα Τριανταφυλλίδη, που πλαισιώθηκαν επί σκηνής από επταμελή ορχήστρα.

Η βραδιά διοργανώθηκε για καλό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «HOPEgenesis», που δραστηριοποιείται στη μάχη κατά της υπογεννητικότητας στη χώρα μας. Ηδη έχει βοηθήσει δεκάδες γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες ακριτικές κοινότητες και σε νησιά να χαρούν το θαύμα της μητρότητας, με δωρεάν πρόσβαση σε μαιευτήρες και ιατροδιαγνωστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Για τις κοπέλες αυτές, οι οικονομικές δυσχέρειες αλλά και η γεωγραφική απόσταση έκαναν την απόκτηση παιδιού μια πραγματική περιπέτεια, μέχρι που ο δρ Στέφανος Χανδακάς, «ψυχή» της πρωτοβουλίας, αποφάσισε να συγκροτήσει μια ολόκληρη ομάδα γιατρών και φορέων για τη στήριξή τους. Η προσπάθεια έχει αποδώσει καρπούς, αλλά σίγουρα χρειάζεται διαρκής ενίσχυση.

Μια μαγική μουσική βραδιά στη Ρωμαϊκή Αγορά για την οργάνωση «HOPEgenesis»-1
Μάκης Μάτσας και Δημήτρης Λιγνάδης στη συναυλία (φωτ. PANOULIS PHOTOGRAPHY).

Δυστυχώς, η χώρα μας αντιμετωπίζει –ήδη από την οικονομική κρίση– ένα οξύτατο πρόβλημα υπογεννητικότητας, που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη μείωση πληθυσμού το 2050.

Μόνη λύση είναι να προσπαθήσουμε σήμερα να λύσουμε ένα ζήτημα που αφορά το μέλλον της χώρας μας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η «HOPEgenesis», που μετράει λίγα χρόνια ζωής αλλά μεγάλο έργο. Και ευτυχώς, βρίσκει πολλούς συμμάχους. Ο συνθέτης προσέφερε ανιδιοτελώς αυτή τη βραδιά στο κοινό. Τραγούδια από την αρχή της καριέρας του και από τη δημιουργική του ωριμότητα, καθώς και μελωδικές διασκευές, έκαναν τους ακροατές να συναντηθούν στον ίδιο σφυγμό.

«Νομίζω ότι η πανδημία, μέσα στην αφάνταστη ταλαιπωρία, έχει κάνει και ένα μεγάλο καλό», έλεγε μετά το πέρας της συναυλίας στην «Κ» ο Μίνως Μάτσας. «Αισθανόμαστε την ανάγκη να γεμίσουμε τη ζωή μας με ουσία, με ποιότητα, με πραγματική επικοινωνία σαν και αυτή που μπορεί να δώσει μόνο η μουσική. Οσο για τη Ρωμαϊκή Αγορά, δεν υπάρχει τίποτε πιο συγκινητικό από το να είσαι στη σκηνή και να βλέπεις τον Παρθενώνα».
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή