Το «Μαζί για το Παιδί» αγκαλιάζει τους μαθητές του Εβρου

Το «Μαζί για το Παιδί» αγκαλιάζει τους μαθητές του Εβρου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως οι κάτοικοι του Καστελλόριζου, έτσι και εκείνοι του Εβρου αισθάνονται «ορατοί» σε εμάς τους υπόλοιπους μόνον όταν υπάρχει κάποια κρίση. Τότε στρέφουμε όλοι το βλέμμα στον Βορρά ή στον Νότο, για να διαπιστώσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι φυλάσσουν τις δικές μας Θερμοπύλες. Οπως όλοι οι ακρίτες, έτσι και αυτοί ξέρουν καλά πως τα παιδιά τους δεν μεγαλώνουν όπως εκείνα των μεγάλων πόλεων. Δεν είναι μόνον η πληθώρα των ερεθισμάτων που στερούνται, αλλά και οι ελλείψεις σε υποδομές, που κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα. Η ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ανατρέψει αυτό το ισοζύγιο, αγκαλιάζοντας 2.000 παιδιά από τον Εβρο με ενέργειες που βοηθούν τη συνολική αναβάθμιση της ζωής τους.

H ομπρέλα των δέκα φιλανθρωπικών σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που από το 1996 έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή με νέες δράσεις. Από την περίθαλψη και την εκπαίδευση μέχρι τον αθλητισμό και την οικολογία, προσπαθεί να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε παιδιά και εφήβους που μεγαλώνουν εκεί. «Ενας χρόνος πέρασε από την πρώτη επίσκεψή μας στον ακριτικό Εβρο. Βρισκόμαστε πάλι μαζί, υπό πολύ ιδιαίτερες συνθήκες αυτή τη φορά, όμως με την ίδια αγάπη και διάθεση για προσφορά», τόνισε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ψυχή της προσπάθειας.

Το «Μαζί για το Παιδί» αγκαλιάζει τους μαθητές του Εβρου-1
Τα παιδιά χαίρονται το νέο γήπεδο στα Δίκαια.

Η ένωση κάλυψε ανάγκες 13 εκπαιδευτικών μονάδων όλων των σχολικών βαθμίδων στους Δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, οικισμό Ριζίων, φθάνοντας μέχρι το βορειότερο σημείο της Ελλάδας, τα Δικαία. Από τη φετινή δωρεά θα επωφεληθούν περισσότεροι από 845 μαθητές. Στη δράση εντάχθηκαν και τρία ειδικά σχολεία. Μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας, σε διάστημα ενός έτους έχουν στηριχθεί συνολικά 45 σχολικές μονάδες. Πέραν αυτού, ανακατασκευάστηκαν πλήρως δύο γήπεδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, ενώ καλλωπίστηκε ο προαύλιος χώρος του. Οι περίπου 160 μαθητές που φοιτούν εκεί θα παίζουν σε ολοκαίνουργα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ/χάντμπολ. Επίσης, η ένωση προχώρησε σε ανακατασκευή γηπέδου (μπάσκετ, βόλεϊ) για τους 54 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δικαίων και προσέφερε παιχνίδια εξωτερικού χώρου για τα 15 παιδιά του νηπιαγωγείου της περιοχής. 

Με το βλέμμα στη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία των παιδιών, η ένωση δημιούργησε θερμοκήπιο για την καλλιέργεια λαχανικών και αρωματικών φυτών στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων της Ορεστιάδας, που θα το χαρούν 58 μαθητές. Πρόκειται για έναν οικισμό με 1.200 κατοίκους, πέντε χλμ. από το φυλάκιο στις Καστανιές, στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Παράλληλα, έγινε μια δωρεά συσκευής παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών (monitor) στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Για να μας προσέχουν οι ακρίτες, πρέπει να τους προσέχουμε κι εμείς…
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή