Καταγγελίες γυμναστικής: «Αυτά είναι πιστολιά, oι κανονιές δεν έχουν πέσει ακόμη» 

Καταγγελίες γυμναστικής: «Αυτά είναι πιστολιά, oι κανονιές δεν έχουν πέσει ακόμη» 

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον «Ασκό του Αιόλου» μοιάζει να έχει ανοίξει η ομαδική καταγγελία 22 αθλητών της γυμναστικής για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σωματική και ψυχολογική βία από προπονητές.

Στις αρχικές καταγγελίες των παλαιών αθλητών της ενόργανης, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, έχουν αρχίσει να προστίθενται και καταγγελίες από αθλήτριες της ρυθμικής. Το θέμα βρίσκεται στην αρχή του, και, σύμφωνα με τον δικηγόρο των αθλητών Αλέξανδρο Αδαμίδη, «αυτό είναι μόνο η πιστολιά. Οι κανονιές δεν έχουν πέσει ακόμη».     

«Οι καταγγέλλοντες επικοινώνησαν μαζί μου πριν από τις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας. Όταν διάβασα την επιστολή, συγκλονίστηκα. Τα παιδιά είναι έτοιμα, εάν κληθούν από τις αρμόδιες αρχές, να πουν και ονόματα. Πολλές από τις καταγγελίες έχουν παραγραφεί, και μακάρι κάποιος από τους εμπλεκόμενους να κάνει μήνυση ώστε να ανοίξει ο φάκελος. Οι αθλήτριες και οι αθλητές, όπως μου είπαν, πήραν δύναμη και κουράγιο από τη Σοφία Μπεκατώρου, και αποφάσισαν να μιλήσουν. Υπάρχουν και άλλα, πιο συγκλονιστικά, που δεν περιλαμβάνονται στην επιστολή. Τώρα ξεκινάει και το «γαϊτανάκι» της ενόργανης. Ακόμα όμως και εάν τα περισσότερα είναι περιγεγραμμένα, από ανθρώπινης πλευράς δεν παραγράφονται ποτέ», δήλωσε στο kathimerini.gr ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αδαμίδης.  

Η επιστολή πρωτοκολλήθηκε σήμερα το πρωί και στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία, ονόματα και ημερομηνίες, ώστε να εξεταστούν οι περαιτέρω ενέργειες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή