Ζάκυνθος: «Πάμε πίσω να το τελειώσουμε στο νοσοκομείο» – Οι διάλογοι των εκτελεστών

Ζάκυνθος: «Πάμε πίσω να το τελειώσουμε στο νοσοκομείο» – Οι διάλογοι των εκτελεστών

Όπως έγραψε χθες η «Κ», «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης υπήρξε η κατάθεση ενός άνδρα, που υπήρξε μάρτυρας του σχεδίου επίθεσης εναντίον του Κορφιάτη και της συζύγου του, πέρυσι.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των εκτελεστών της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη, με μάρτυρα – κλειδί που ήταν παρών στις συνομιλίες να καταθέτει στις αστυνομικές αρχές πως οι δράστες ήθελαν να επιστρέψουν στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τραυματισμένος ο 53χρονος για να «το τελειώσουν».

Όπως έγραψε χθες η «Κ» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσαν ότι «κλειδί» για την εξιχνίαση του φόνου της Χριστίνας Κλουτσινιώτη υπήρξε η κατάθεση ενός άνδρα, που υπήρξε μάρτυρας του σχεδίου επίθεσης εναντίον του Κορφιάτη και της συζύγου του, πέρυσι, στον Αγιο Σώστη Ζακύνθου.     

Ο ίδιος κατέθεσε κατέθεσε ενόρκως στις 2 Ιουνίου 2021 μόλις 6 ημέρες πριν κλείσει η δικογραφία και συλληφθούν οι 7 κατηγορούμενοι για το φόνο. Από τα δικαστικά έγγραφα  προκύπτει ότι ο μάρτυρας – κλειδί επέβαινε στο σκάφος που οι δράστες χρησιμοποίησαν για να πάνε αλλά και να διαφύγουν από τη Ζάκυνθο, μετά την ένοπλη επίθεση στο ζεύγος Κορφιάτη – Κλουτσινιώτη. 

Διαβάστε ακόμη: Ο πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ. και ο ρόλος του σωματοφύλακα

Στην κατάθεσή του περιέγραψε ότι είδε τα όπλα τους καθώς και τις στολές των αστυνομικών που οι δράστες φορούσαν τη στιγμή της επίθεσης για να αιφνιδιάσουν το θύμα.

Ακόμα μετέφερε αυτούσιο διάλογο που φέρονται να είχαν οι δύο κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας για το γεγονός ότι από τις σφαίρες των όπλων τους είχε σκοτωθεί η Κλουτσινιώτη και όχι ο Κορφιάτης. Ο τελευταίος αν και τραυματίας είχε καταφέρει να επιζήσει εκείνης της επίθεσης για να δολοφονηθεί τελικά ένα χρόνο αργότερα.

«Μόνο την π….να σκότωσες».

«Έχεις ιδέα από 45άρι πως τρυπάει; Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει».

Ο ένας απ’ αυτούς φέρεται -σύμφωνα με τον μάρτυρα- να πρότεινε να πάνε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί ο Κορφιάτης προκειμένου να “το τελειώσουν”. 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που μετείχαν στην έρευνα, για διάστημα αρκετών μηνών ο μάρτυρας κρυβόταν, φοβούμενος για τη ζωή του. Ο θάνατος του Κορφιάτη πιθανολογείται ότι τον ώθησε να παρουσιαστεί στην αστυνομία σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει προστασία.

Διαβάστε ακόμη: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή – Πώς εμπλέκεται στην υπόθεση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή