Κορωνοϊός: Παιδιά ηλικίας 4-18 ετών το 29% των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Παιδιά ηλικίας 4-18 ετών το 29% των κρουσμάτων

Η εξέλιξη των κρουσμάτων στις ηλικίες 4-18 ετών

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 4.026 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων ηλικίας 4-18 ετών για την εβδομάδα 20 έως 26 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας το 29% (+21% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός: Παιδιά ηλικίας 4-18 ετών το 29% των κρουσμάτων-1
Πηγή: ΕΟΔΥ

Βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, την προηγούμενη εβδομάδα (13 έως 19 Σεπτεμβρίου) το σύνολο των κρουσμάτων ηλικίας 4-18 ετών ήταν 3.559, αποτελώντας το 24% στο σύνολο των κρουσμάτων. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: 2.187 νέα κρούσματα, 44 θάνατοι, 323 διασωληνωμένοι

Ήπια η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά

Σημειώνεται πως, όπως έγραφε χθες η «Κ», υπό συνεχή παρακολούθηση έχουν θέσει οι ειδικοί επιστήμονες τους επιδημιολογικούς δείκτες σε ό,τι αφορά τα παιδιά και την ενδεχόμενη διασπορά του ιού στη σχολική κοινότητα.

Δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στα παιδιά κάτω των 18 ετών παρουσιάζει μία ήπια αύξηση, χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει τα «ρεκόρ» του προηγούμενου μήνα, όταν την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (9 έως 15.08) ο αριθμός των διαγνώσεων σε παιδιά είχε ξεπεράσει τις 5.000.

Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική

Στο μεταξύ, στο «κόκκινο» επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορωνοϊό εισέρχονται η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Κιλκίς και η Χαλκιδική.

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τις εν λόγω περιοχές. Η κυβερνητική θέση, πάντως, κινείται στην κατεύθυνση της εφαρμογής των υπάρχοντων μέτρων.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επιτροπή εισηγήθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της επικράτειας, οι πολίτες να εισέρχονται μόνο με 3 προϋποθέσεις: με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή rapid test.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Οι ιστοσελίδες και οι λογαριασμοί που διαδίδουν fake news για την πανδημία

Λύματα: Αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου σε εννέα πόλεις

Όπως έγραφε η «Κ» σήμερα, αύξηση του ιικού φορτίου κατέγραψαν οι εργαστηριακοί έλεγχοι του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων. Ειδικότερα, η ανάλυση από το Δίκτυο των αστικών λυμάτων σε 12 πόλεις της Ελλάδας κατέδειξε αυξητικές τάσεις της επιδημίας σε εννέα από αυτές. 

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +36% στον Βόλο και +42% στα Ιωάννινα έως +166% και +198% σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, ενώ σε Αττική και Λάρισα το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 58% και 62%, αντίστοιχα. Οριακές ήταν οι αυξήσεις σε Θεσσαλονίκη (+18%), Ηράκλειο (+18%) και Αγιο Νικόλαο (+17%).

Θεμιστοκλέους για τρίτη δόση: Έξι μήνες μετά τη δεύτερη, χωρίς sms η ειδοποίηση

Στην έναρξη χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου στους υγειονομικούς και στα άτομα άνω των 60 ετών, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει μόνο για όσους ανήκουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες και παράλληλα έχουν κλείσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι δεν θα αποστέλλεται sms σε όσους πληρούν τις προυποθέσεις για εμβολιασμό με την τρίτη δόση αλλά θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία με το κλείσιμο των ραντεβού με είσοδο στην ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr ή μέσω των φαρμακείων.

«H λίστα των δικαιούχων για τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται το 6μηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση», ανέφερε.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή