Παρακολουθήσεις: Αίτημα στις ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή

Παρακολουθήσεις: Αίτημα στις ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή

Δικαστική συνδρομή από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το παράνομο λογισμικό Pretador, ζητούν οι εισαγγελείς που διενεργούν τις έρευνες για τις παρακολουθήσεις επικοινωνιών πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστική συνδρομή από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το παράνομο λογισμικό Pretador, μέσω του οποίου παγιδεύτηκαν τα τηλέφωνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ζητούν οι εισαγγελείς που διενεργούν τις έρευνες για τις παρακολουθήσεις επικοινωνιών πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων.

Η αποστολή του αιτήματος έγινε προς τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, καθώς κατά την αποστολή των μηνυμάτων sms που εστάλησαν για την παγίδευση των τηλεφώνων των εν λόγω προσώπων, εμφανίστηκε ότι προέρχονταν από τις ΗΠΑ.

Τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής εστάλησαν με την αιτιολογία, όπως προβλέπεται από το νόμο, ότι ελέγχονται στη χώρα μας αδικήματα, όπως η παραβίαση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και παραβιάσεις της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

Η αποστολή του αιτήματος στοχεύει στη διευκόλυνση της έρευνας, προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της παράνομης παρακολούθησης.

Παράλληλα και ενώ οι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος συνεχίζουν να καλούν μάρτυρες για την έρευνα περί παρακολουθήσεων, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επιχειρεί να βγάλει άκρη σε όσα κατασχέθηκαν από την έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε γραφεία και σπίτια εταιρειών που εμπλέκονται στη λειτουργία και την εμπορία του παράνομου λογισμικού.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή