Παρακολουθήσεις: Έφοδος σε σπίτι πρώην υπαλλήλου της Intellexa

Παρακολουθήσεις: Έφοδος σε σπίτι πρώην υπαλλήλου της Intellexa

Κατασχέθηκαν υπολογιστές και ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης, στο πλαίσιο της έρευνας για το λογισμικό παρακολούθησης Predator

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ακόμη έρευνα, τη 12η κατά σειρά, σε χώρο που συνδέεται με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών με το παράνομο λογισμικό Predator προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν πριν από μερικά εικοσιτετράωρα έφοδο σε σπίτι στη Γλυφάδα. Μέχρι και το 2019 η ένοικος του σπιτιού εργαζόταν στο πλευρό του επιχειρηματία – κεντρικό πρόσωπο των παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνδέεται ως μέτοχος με την εταιρεία Intellexa που εμπορεύεται το λογισμικό υπoκλοπών Predator.

Από το 2020 και έπειτα η ένοικος του σπιτιού περιγράφεται ως υπάλληλος εταιρείας συμφερόντων έτερου επιχειρηματία που ελέγχεται για την ίδια υπόθεση. Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης που ρωτήθηκαν σχετικά δήλωσαν χθες στην «Κ» ότι από το σπίτι κατασχέθηκαν υπολογιστές και ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης, οι οποίοι εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οπως είχε αποκαλύψει η «Κ», το πρωί της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας κατόπιν αιτήματος των εισαγγελέων Αγγελικής Τριανταφύλλου και Κώστα Σπυρόπουλου είχαν κάνει έφοδο στο σπίτι στην Κηφισιά, όπου διέμενε ο επιχειρηματίας – μέτοχος της Intellexa. Από το εσωτερικό της μονοκατοικίας είχαν κατασχεθεί έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση. Για τον ίδιο επιχειρηματία βρίσκεται σε εξέλιξη και οικονομικού χαρακτήρα έλεγχος από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Οπως είχε αποκαλύψει η «Κ», το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου, οκτώ μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης επιβεβαιωμένης παράνομης παρακολούθησης στην Ελλάδα με τη χρήση του λογισμικού Predator, τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχαν κατόπιν εισαγγελικής εντολής πραγματοποιήσει έρευνες σε 6 γραφεία εταιρειών και 4 σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Κηφισιά και Νέο Ψυχικό, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι τα ευρήματα ήταν ιδιαίτερα περιορισμένα. Επρόκειτο για διευθύνσεις, οι οποίες σχετίζονται με την Intellexa, την Krikel και άλλες εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή