Φοιτητούπολη στα Άνω Λιόσια

Φοιτητούπολη στα Άνω Λιόσια

Τα Ανω Λιόσια θα μετατραπούν σε φοιτητούπολη, παίρνοντας θέση δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, όπου ήδη υπάρχουν εστίες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Ανω Λιόσια θα μετατραπούν σε φοιτητούπολη, παίρνοντας θέση δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, όπου ήδη υπάρχουν εστίες. Στην περιοχή της Δυτικής Αττικής θα δημιουργηθούν φοιτητικές εστίες για δύο μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, αλλάζοντας την κοινωνική σύνθεση των κατοίκων της περιοχής, φέρνοντας νεανικό αέρα και δημιουργώντας συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, χθες, ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Κίντζιος υποδέχτηκε στην πρυτανεία του ιδρύματος τον δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, για τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας τους για τη δημιουργία φοιτητικής εστίας στο Πάρκο Πόλης του Δήμου Φυλής. Με δεδομένο ότι το πανεπιστήμιο ήθελε να δώσει λύση στο αίτημα για στέγη στους φοιτητές του, αναζητώντας τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία, η προεργασία με τον Δήμο Φυλής είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έγιναν οι απαραίτητες συζητήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης, προχώρησε η συμφωνία του Γεωπονικού, του τρίτου κατά σειράν αρχαιότητας πανεπιστημιακού ιδρύματος της Ελλάδας μετά το Παν. Αθηνών και το ΕΜΠ, με τον δήμο. Ο πρύτανης κ. Κίντζιος δήλωσε χθες στην «Κ» ότι «με την κατασκευή μιας φοιτητικής εστίας υλοποιείται ένας στόχος δεκαετιών για το ίδρυμά μας. Πρόκειται για νέα σελίδα για τη φοιτητική κοινότητα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1920 στην περιοχή του Βοτανικού».

Τα Ανω Λιόσια θα γίνουν φοιτητούπολη, καθώς στο Πάρκο Πόλης εκτός από τις εστίες του Γεωπονικού έχει δρομολογηθεί η ανέγερση εστιών για τους φοιτητές του Παν. Δυτικής Αττικής. Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο κ. Παππούς, το έργο αυτό έχει εγκριθεί από την κυβερνητική επιτροπή και το επόμενο βήμα είναι η διενέργεια διαγωνισμών. Το έργο θα κατασκευαστεί με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η φοιτητική εστία του ΠΑΔΑ θα έχει δυναμικότητα 1.100 κλινών. Η δυναμικότητα της εστίας του Γεωπονικού θα αποφασιστεί από τη Σύγκλητο του ιδρύματος. «Θα αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία της περιοχής. Η παρουσία των φοιτητών θα προσφέρει στην οικονομική δραστηριότητα, και κατ’ επέκταση ανάπτυξη, του δήμου μας», τόνισε χθες στην «Κ» ο κ. Παππούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή