Νέα Φιλαδέλφεια: Η σύλληψη του σεσημασμένου «σουβλατζή»

Νέα Φιλαδέλφεια: Η σύλληψη του σεσημασμένου «σουβλατζή»

Πλην του 43χρονου, έχουν προκύψει ενδείξεις για συμμετοχή στη φονική συμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας και άλλων οπαδών του Παναθηναϊκού

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη, δυνάμει εντάλματος, ενός 43χρονου σεσημασμένου χούλιγκαν του ΠΑΟ για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια προχώρησε χθες η Ελληνική Αστυνομία. Εντοπίστηκε από μέλη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν απογευματινές ώρες χθες έρευνα στο σπίτι του στου Γκύζη. Στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟ είναι γνωστός ως «σουβλατζής» και οι πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ταυτοποιήθηκε σε βίντεο από τη βραδιά των αιματηρών συγκρούσεων, δίχως πάντως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η παρουσία του στα γεγονότα να προέκυψε κατόπιν πληροφορίας.

Πρόκειται για τον τρίτο Ελληνα σεσημασμένο οπαδό του Παναθηναϊκού που συλλαμβάνεται για συμμετοχή στην επίθεση εναντίον οπαδών της ΑΕΚ και τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, ενώ για την ίδια υπόθεση –πλην των Κροατών– έχει προφυλακιστεί και ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας και αυτός οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ.

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο 43χρονος είχε μαζί με τρία ακόμη άτομα κατηγορηθεί για την επίθεση με μαχαίρι έξω από το Εφετείο Αθηνών εις βάρος οπαδού του Ολυμπιακού. Ο τελευταίος δικαζόταν για επίθεση που κατηγορείται ότι είχε διαπράξει εις βάρος γυναίκας-χούλιγκαν του Παναθηναϊκού το 2019 στο Πάρκο Τρίτση, στο Ιλιον. Φτάνοντας στο δικαστήριο δέχτηκε επίθεση από τον 43χρονο, που βρισκόταν με τον πατέρα του σε καφετέρια στην οδό Λουκάρεως.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο «σουβλατζής» στις 10 Ιουνίου 2020 φέρεται να συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που είχε επιτεθεί στο σπίτι του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με τον οποίο είχαν έρθει σε σύγκρουση, ενώ ορισμένες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχε ανάμειξη και σε βομβιστική επίθεση σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών όχι αντίπαλης ομάδας αλλά του ΠΑΟ, τον Ιανουάριο στο Μαρούσι. Περιστατικό για το οποίο, πάντως, δεν κατηγορήθηκε.

Εκείνη η επίθεση είχε αποδοθεί σε ενδοοπαδική κόντρα που είχε ξεσπάσει στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, με αφετηρία την ένοπλη συμπλοκή –το 2021– μεταξύ σκληροπυρηνικών οπαδών του ΠΑΟ επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας με απολογισμό δύο σοβαρά τραυματίες. Αστυνομικές και δικαστικές πηγές σημειώνουν ότι πλην του «σουβλατζή» έχουν προκύψει ενδείξεις για συμμετοχή στη φονική συμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας και άλλων οπαδών του Παναθηναϊκού. Εξάλλου, ήταν από την πρώτη στιγμή γνωστό στα στελέχη της Ασφάλειας ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν αυτοί που είχαν προσκαλέσει στην Αθήνα τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο ίδιος, ωστόσο, φέρεται να προέβαλε τον ισχυρισμό ότι όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια βρισκόταν για διακοπές στην Κεφαλονιά και ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT