Μεταξουργείο: Πηγαίνουν στον βρεφονηπιακό σταθμό προσπερνώντας σύριγγες

Μεταξουργείο: Πηγαίνουν στον βρεφονηπιακό σταθμό προσπερνώντας σύριγγες

Προβλήματα παραβατικότητας και ελλιπούς καθαριότητας σε γειτονιά με πολλά μικρά παιδιά καταγγέλλουν γονείς στο Μεταξουργείο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μαθήτρια, η 40χρονη σήμερα Βάσω Μπούτσικα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, θυμάται τη γειτονιά της, το Μεταξουργείο, με προβλήματα παραβατικότητας και ελλιπούς καθαριότητας. «Το 2004 ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων έγινε ένας εντυπωσιακός “καθαρισμός” του Μεταξουργείου», λέει στην «Κ», τα τελευταία χρόνια όμως η κατάσταση στην περιοχή έχει και πάλι αλλάξει. «Εχουν μεταφερθεί εδώ οι πιάτσες των τοξικομανών, γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αστέγων», εξηγεί, τονίζοντας ότι «στην καρδιά όλων αυτών βρίσκεται ο δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός της οδού Φαβιέρου». Τη διαδρομή προς τον βρεφονηπιακό σταθμό κάνει κάθε πρωί και η Ελένη. Ξεκινάει με το καρότσι από τον Κολωνό για να φέρει τον γιο της στον σταθμό. «Ο γιος μου είναι 15 μηνών, έχει αρχίσει να περπατάει και θέλει διακαώς να κατέβει από το καρότσι». Αυτό, όμως, δεν είναι καλή ιδέα, «διότι ο δρόμος είναι γεμάτος σύριγγες και ακαθαρσίες».

Το κτίριο του σταθμού βρίσκεται σε έναν πεζόδρομο, «όπου μόλις πέσει ο ήλιος δύσκολα τολμάει να πλησιάσει κανείς». Ακριβώς απέναντι βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο νεοκλασικό κτίριο, το οποίο έχει μετατραπεί σε «χωματερή». Αυτό, ωστόσο, που ανησυχεί περισσότερο τους γονείς είναι ότι το σπίτι είναι έτοιμο να καταρρεύσει, ενώ παλαιότερα είχε πιάσει φωτιά, σημάδια από την οποία έχουν ακόμη μείνει στις τέντες του μπαλκονιού του βρεφικού τμήματος στον πρώτο όροφο. «Εχει τοποθετηθεί πλημμελώς για λόγους προστασίας μια λαμαρίνα, η οποία, ωστόσο, καλύπτει μόνο το ισόγειο», εξηγεί στην «Κ» ο 46χρονος Χάρης Τορτορέλλης, εκλεγμένος εκπρόσωπος γονέων και κηδεμόνων, ο οποίος διερωτάται ότι «αν γίνει ένας σεισμός, δεν θα πέσουν τμήματα από τον πρώτο, ακάλυπτο, όροφο;».

Ο σύλλογος έχει στείλει στους καθ’ ύλην αρμοδίους επιστολή με ορισμένα αιτήματα. «Μεταξύ αυτών είναι η απολύμανση, η σφράγιση και η τοποθέτηση προστατευτικού σε όλο τον όγκο του νεοκλασικού», τονίζει ο κ. Τορτορέλλης. «Η καθαριότητα πρέπει να αποτελέσει επίσης προτεραιότητα, καθώς τίθεται ζήτημα υγειονομικής ασφάλειας· πεταμένες στον πεζόδρομο και στους γύρω δρόμους είναι χρησιμοποιημένες σύριγγες, ενώ έχουμε δει και νοσοκομειακού τύπου απόβλητα, πιθανώς από οίκο ευγηρίας που βρίσκεται κοντά». Οι καθαριστές του δήμου εργάζονται στην περιοχή. «Δεν αρκεί, όμως, μια σκούπα, χρειάζεται νερό με πίεση και ισχυρά καθαριστικά». Οι γονείς θέτουν προς συζήτηση και την ανάγκη αστυνόμευσης. «Εξω από το πλησιέστερο δημοτικό σχολείο βρίσκεται κλιμάκιο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.», αναφέρουν στην «Κ», «ίσως θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν στα καθήκοντά τους και το δικό μας σχολείο ή να αναλάβει ένα άλλο κλιμάκιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή