Χρυσή ομάδα ποδοσφαίρου 2004: πρωταθλητές στο γήπεδο και στην αλληλεγγύη

Χρυσή ομάδα ποδοσφαίρου 2004: πρωταθλητές στο γήπεδο και στην αλληλεγγύη

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του 2004 δεν είναι μόνο η πρωταθλήτρια της καρδιάς μας, με τον ανεπανάληπτο θρίαμβο της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Τα μέλη της εξακολουθούν να προσφέρουν, έμπρακτα και συμβολικά, δίνοντας το παράδειγμα σε έναν νευραλγικό τομέα που αφορά τις ζωές πολλών πασχόντων συνανθρώπων μας. Συμμετέχουν ενεργά στην εκστρατεία του «Οράματος Ελπίδα» για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Τον περασμένο Ιούνιο η ομάδα έπαιξε με τη θρυλική Inter Forever, στο Ηράκλειο Κρήτης, δίδοντας τα έσοδα από τον αγώνα στη στήριξη του Συλλόγου. Η ποδοσφαιρική συνάντηση είχε τεράστια επιτυχία και πολλοί από τους φιλάθλους έκαναν επιτόπου εγγραφή στην Τράπεζα. Ομως η διάθεση των ποδοσφαιριστών να ενισχύσουν αυτόν τον σκοπό δεν σταμάτησε εκεί.

Πριν από μερικές ημέρες, οι θρυλικοί παίκτες επισκέφθηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων στο Γουδί και έγιναν και οι ίδιοι δότες. Ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο Γιάννης Γκούμας, ο Τραϊανός Δέλλας, ο Κώστας Κατσουράνης, ο Μιχάλης Καψής, ο Βασίλης Λάκης, ο Αγγελος Μπασινάς, ο Aντώνης Νικοπολίδης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Τσιάρτας και ο Τάκης Φύσσας έγιναν δεκτοί από την πρόεδρο των συλλόγων «Ελπίδα» και «Οραμα Ελπίδας», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία τους τίμησε για την προσφορά τους.

Καλωσορίζοντάς τους, τους είπε: «Νιώθουμε υπερήφανοι για τη μεγάλη σας προσφορά και τη χρυσή σελίδα που γράψατε στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, για τις διακρίσεις σας στον παγκόσμιο αθλητισμό, και για το ήθος, τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύετε με τόσο βαθύ αίσθημα ευθύνης, τοποθετώντας την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό στην κορυφή των προτεραιοτήτων σας απέναντι στην κοινωνία». Η πρόεδρος της «Ελπίδας» απένειμε στους παίκτες τις τιμητικές πλακέτες και υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η δική τους συμμετοχή στον αγώνα για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το πώς κάποιος μπορεί να γίνει δότης μέσα από μια εξαιρετικά απλή και εύκολη διαδικασία.

Κάθε χρόνο, περίπου εκατό Ελληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να σώζονται από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών. Στη χώρα μας, η ευαισθητοποίηση για το σημαντικό αυτό ζήτημα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ πολλοί συμπολίτες δεν γνωρίζουν πώς μπορούν να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους. Σε διεθνές επίπεδο, είναι καταγεγραμμένοι περισσότεροι από 13.000.000 εθελοντές δότες, στην πατρίδα μας όμως είναι περίπου 15.000, αριθμός ανεπαρκής για την ανεύρεση κατάλληλου δότη για Ελληνες ασθενείς. Ετσι οι πάσχοντες πεθαίνουν γιατί ο μυελός των οστών τους, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει το αίμα τους, είναι ανεπαρκής, έχει καταστραφεί ή έχει διηθηθεί από κακοήθη κύτταρα χωρίς να υπάρχει η ελπίδα να αναζητηθεί συμβατός δότης.

Οι ποδοσφαιριστές μοίρασαν αυτόγραφα και δώρα στα παιδιά που τους περίμεναν με ανυπομονησία και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Εκείνα άλλωστε δίνουν τον πιο δύσκολο αγώνα στη ζωή τους και έχουν ανάγκη όλη μας τη συμπαράσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή