Διπλή βράβευση για την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Mαριάννα Βαρδινογιάννη στο Αζερμπαϊτζάν

Διπλή βράβευση για την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Mαριάννα Βαρδινογιάννη στο Αζερμπαϊτζάν

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε, πριν από μερικές ημέρες, η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για να παραστεί στις εργασίες του πρόσφατου φόρουμ του Μπακού. Τα τελευταία χρόνια, η ίδια έχει συμβάλει πολύ στη διαμόρφωση της στέρεης φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στη χώρα του Καυκάσου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν με εκτενή δημοσιεύματα, έντυπα και ηλεκτρονικά, στην παρουσία της. Εστίασαν στη διπλή βράβευσή της, τόσο από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ όσο και από τον διεθνή οργανισμό «Nizami Ganjavi».

Πρόκειται για δύο ξεχωριστές διακρίσεις, με μεγάλη βαρύτητα η κάθε μία, αποτυπώνοντας την αναγνώριση που χαίρει στη χώρα. Ο πρόεδρος Αλίγιεφ της απένειμε το «Παράσημο του Τάγματος της Φιλίας του Αζερμπαϊτζάν», το οποίο αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση του κράτους του Αζερμπαϊτζάν και δίδεται σε αρχηγούς κρατών και εξέχουσες προσωπικότητες διεθνώς. «Είστε μία πραγματική φίλη της χώρας μας και συγχρόνως ένα λαμπρό παράδειγμα για τον κόσμο. Το βραβείο αυτό αποτελεί μια αναγνώριση όλων όσων έχετε κάνει για τη φιλία των δύο χωρών μας, αλλά και για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελείτε στην Ελλάδα», είπε στην τελετή.

Αμέσως μετά, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε μια προσωπική συνάντηση με την πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν για σημαντικά θέματα που αφορούν κοινές τους δράσεις. Οι δύο κυρίες συνδέονται με μακρά και στενή φιλική σχέση, καθώς συνεργάζονται στο πλαίσιο της UNESCO.

Κατά την τελετή έναρξης του φόρουμ του Μπακού, δόθηκε στην κ. Βαρδινογιάννη το διεθνές βραβείο «Nizami Ganjavi». Αποτελεί σημαντική τιμή και αναγνώριση του έργου προσωπικοτήτων για την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στους λαούς, έτσι ώστε να μπουν τα θεμέλια για τη δημιουργία κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς. Το βραβείο απένειμαν οι δύο επικεφαλής του «Nizami Ganjavi International Center». Πρόκειται για την πρώην πρόεδρο της Λετονίας, Βάιρα Βίκε- Φραϊμπέργκα και τον πρώην γενικό διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, Ισμαήλ Σεραγκελντίν.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, η κ. Βαρδινογιάννη δήλωσε συγκινημένη: «Το βραβείο συμβολίζει την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο: ένα κοινό όραμα που μοιραζόμαστε όλοι όσοι έχουμε αφιερώσει το έργο και τις καθημερινές μας προσπάθειες στη δημιουργία συνθηκών ειρήνης, φιλίας και αρμονίας, ανάμεσα στους λαούς με διαφορετικό πολιτισμό, διαφορετική ιστορία και αντιλήψεις».

Στο πρόσφατο φόρουμ του Μπακού, με θέμα την κοινωνική συνοχή, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, ο πρόεδρος της Αλβανίας, o πρόεδρος της Μολδαβίας, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, ο πρωθυπουργός της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, καθώς και πρώην πρόεδροι και πρώην πρωθυπουργοί και πολλές προσωπικότητες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή