To «Ολοι Μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΪ με 22 δήμους της Αττικής διοργανώνει τον 1ο Αττικό Αγώνα Δρόμου

To «Ολοι Μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΪ με 22 δήμους της Αττικής διοργανώνει τον 1ο Αττικό Αγώνα Δρόμου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικονομική κρίση ανέδειξε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την τεράστια δύναμη που μπορεί να έχει η κοινωνία των πολιτών. Το «Ολοι Μαζί Μπορούμε», η πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ που ξεκίνησε το 2011, έχει βάλει ως στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την ανεργία, την πτώση του βιοτικού επιπέδου, την έλλειψη οικονομικών πόρων, την περιθωριοποίηση. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει επιτύχει πολλά, κυρίως όμως, έχει πλέον θεμελιώσει το παράδειγμα για το πώς μία σειρά δράσεων μπορεί πραγματικά να δώσει στους συμμετέχοντες την αίσθηση ότι η δική τους συμβολή έχει ηθική και υλική αξία.

Μέχρι σήμερα, το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» έχει κερδίσει τα εύσημα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως η κοινωνική πρόνοια, η υγεία, η εκπαίδευση και το περιβάλλον. Από τη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη μέχρι τη θεσμοθέτηση υποτροφιών για παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και δεν μπορούν λόγω οικονομικών δυσκολιών, η συμπαράσταση των πολιτών ήταν συγκινητική και διαρκής. Το ίδιο συνέβη με τη διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών καθώς και τις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος: δενδροφυτεύσεις, ποτίσματα και καθαρισμοί ήταν από τα δημοφιλέστερα γεγονότα με χιλιάδες ανθρώπους να ανασκουμπώνονται και να βοηθούν.

Η νέα πρωτοβουλία του «Ολοι Μαζί Μπορούμε» είναι μια σύμπραξη με τους 22 Δήμους της Αττικής. Από κοινού διοργανώνουν τον 1ο Αττικό Αγώνα Δρόμου. Οι 22 αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και την ίδια ώρα σε όλους τους Δήμους. Πρόκειται για την Κυριακή, 20 Μαΐου 2018. Ο κάθε αγώνας δρόμου θα περιλαμβάνει διαδρομή τρεξίματος 5 χλμ. και δυναμικού βάδην 5 χλμ. Κάθε δήμος έχει σχεδιάσει τη δική του διαδρομή με ακριβές σημείο εκκίνησης και τερματισμού.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των υποψηφίων δρομέων θα γίνουν μέσα από την ιστοσελίδα attikos.oloimaziboroume.gr. Ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες θα πρέπει να καταβάλει το ελάχιστο ποσό των 5 ευρώ.

Η διαδικασία που πρέπει ν’ ακολουθηθεί μπαίνοντας μέσα από την ιστοσελίδα attikos.oloimaziboroume.gr είναι η εξής: Επιλέγουμε τον δήμο στον οποίο θέλουμε να αγωνιστούμε, βλέπουμε τη διαδρομή και το σημείο εκκίνησης και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Συμμετοχή». Από εκεί μεταφερόμαστε στη σελίδα της VIVA όπου κάνουμε την κράτησή μας. Το συνολικό ποσόν που θα συγκεντρωθεί από τον αγώνα κάθε δήμου θα μετατραπεί άμεσα σε τρόφιμα και θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του κάθε δήμου.

Οι δήμοι που θα συμμετέχουν στον Αγώνα Δρόμου είναι: Αθηναίων, Αλίμου, Αμαρουσίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Διονύσου, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Κρωπίας, Μεγάρων, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέου Ηρακλείου, Νίκαιας – Ρέντη, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδας, Παπάγου – Χολαργού και Υδρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή