ΝΑΤΟ: Οι στόχοι του Κρεμλίνου «δεν περιορίζονται στην Ουκρανία»

ΝΑΤΟ: Οι στόχοι του Κρεμλίνου «δεν περιορίζονται στην Ουκρανία»

Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του NATO Response Force, «χιλιάδες» στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο ανατολικό μέρος της Συμμαχίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Οι στόχοι του Κρεμλίνου «δεν περιορίζονται στην Ουκρανία», διεμήνυσε προ ολίγου σε συνέντευξη Τύπου ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης κορυφής της Συμμαχίας, ο κ. Στόλτενμπεργκ υπενθύμισε ότι η Ρωσία απαιτεί την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων και των υποδομών του ΝΑΤΟ από τις χώρες που προσχώρησαν σε αυτό μετά το 1997, «σχεδόν τα μισά μας μέλη».

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα, ακόμα κι αν υπάρχει τίμημα», τόνισε ο Νορβηγός πρώην πρωθυπουργός, που αποχωρεί σύντομα από το τιμόνι του ΝΑΤΟ. Ανέφερε ότι ήδη η Συμμαχία έχει αναπτύξει περισσότερα από 100 μαχητικά αεροσκάφη σε 30 τοποθεσίες στο ανατολικό της μέρος, καθώς και 120 πολεμικά πλοία, από την Αρκτική ως τη Μεσόγειο.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του NATO Response Force, δυναμικότητας περίπου 40.000 στρατευμάτων, «χιλιάδες» στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο ανατολικό μέρος της Συμμαχίας (αλλά όχι όλη η δύναμη του NRF). Στέλνοντας ξανά μήνυμα στη Μόσχα, είπε ότι το ΝΑΤΟ «είναι έτοιμο να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή» του εδάφους των συμμάχων.

Υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις», πρόσθεσε, ότι η Μόσχα επιδιώκει την αλλαγή της κυβέρνησης στο Κίεβο. «Πρέπει να αυξήσουμε τη βοήθειά μας προς την Ουκρανία», τόνισε, σημειώνοντας ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «πολεμούν γενναία» και «καταφέρουν πλήγματα» κατά των Ρώσων. Οι Σύμμαχοι «θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη» στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων και συστημάτων αεράμυνας, ανέφερε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή