ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο ζελέ σοκολάτας

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γλυκά Ψυγείου, Γλυκά, Σοκολάτα, Ζελέ, Συνταγές, Ζάχαρη και Αλεύρι

Δροσερό γλυκό με πλούσια γεύση σοκολάτας γίνεται; Ναι, γίνεται και είναι πεντανόστιμο!

Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 20΄+ τουλάχιστον 5 ώρες

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 - 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 125 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, σπασμένη σε μικρά κομμάτια


Διαδικασία

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Οταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προτού πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά. Στύβουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 20 λεπτά. Για να κρυώσει πιο γρήγορα, το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος, και για να μην πιάσει κρούστα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του.

Πριν αρχίσει να πήζει, αδειάζουμε το ζελέ σε φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 5 ώρες. Το ξεφορμάρουμε βουτώντας στιγμιαία τη φόρμα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα.

Μυστικό: Για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα, αλείφουμε τη φόρμα με ελάχιστο σπορέλαιο, προτού τη γεμίζουμε με το ζελέ.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ