ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ζάχαρη και Αλεύρι, Σοκολάτα, παγωτό, Γλυκά, Γλυκά Ψυγείου, Κορμός

Προετοιμασία-παρασκευή: 15΄, Αναμονή: 30΄

Υλικά (για 1 μωσαϊκό)
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κουτ. σούπας κακάο
  • 250 γρ. βούτυρο (1 1/2 φλιτζ.)
  • 1⅓ πακέτο μπισκότα πτι μπερ, χοντροσπασμένα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
  • 300 γρ. έτοιμο παγωτό βανίλια


Διαδικασία

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, προσέχοντας να μην καεί.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.

 Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το αδειάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα καλά σε σχήμα παραλληλόγραμμου.

Στη μέση, κατά μήκος, βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το παγωτό θα πρέπει να είναι στο κέντρο του ρολού.

Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη.

Μυστικά

  • Μπορούμε να προσθέσουμε μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ