ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το πιάτο του Οκτωβρίου

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΑΣ

Agnolotti mugellani di triglia (Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εστιατόρια, Βόρεια, Ελληνική Κουζίνα

Φρέσκια πάστα γεμιστή με πατάτα, σε ψαρόζουμο. Ένα πιάτο υψηλής γευστικής αξίας, γκουρμέ και ρουστίκ μαζί. Στην κοιλάδα του Mugello, στην Τοσκάνη, βόρεια της Φλωρεντίας, το συνηθίζουν να φτιάχνουν ζυμαρικά γεμιστά με πατάτα, ravioli, tortelli και κάτι τετράγωνα μικροσκοπικά «μαντιλάκια», τα agnolotti. Τέτοια φτιάχνει ο Θοδωρής Παπανικολάου στο εστιατόριο Parla στην Κηφισιά. Η ζύμη βελούδινη, πληθωρική, το τύλιγμα βιρτουόζου.

Η γέμιση μια λεπτή κρέμα πατάτας. Τα ζυμαρικά αρταίνονται με ζωμό μπαρμπουνιού, κονφί ντομάτας, αφρίζουσα σάλτσα μαϊντανού, λεπτεπίλεπτες φέτες φρέσκιας τρούφας. Το πιάτο περιέχει επίσης κυβάκια φιλεταρισμένου μπαρμπουνιού, ροδέλες καρότου. Ένα στοχαστικό χειμωνιάτικο φαγητό, εμμελές, μια ευτυχής κράση αισθητικής φινέτσας και γευστικής δύναμης. Σαν να γνωρίζεις την Ιταλία βαθιά, στη λεπτομέρειά της.

Parla,
Λεωφ. Κηφισίας 317, Κηφισιά,

T/210-62.02.890.
Κόστος πιάτου: 22 €.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ