Επικριτική έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη μεταχείριση μεταναστών - Τι απαντά η Αθήνα

26s10prosfuges10

Ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του Αιγαίου εκφράζει το Συμβούλιο της Ευρώπης με έκθεση της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT), που δημοσιεύεται σήμερα.

Πειθαρχική ποινή ΣτΕ σε δικαστή για κωλυσιεργία

ste ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

Επί τρία χρόνια, μεταξύ 2009 και 2012, διοικητική δικαστής και συγκεκριμένα πρωτοδίκης που υπηρετούσε σε περιοχή της Νότιας Πελοποννήσου, είχε σε εκκρεμότητα 265 υποθέσεις για τις οποίες δεν είχε εκδώσει απόφαση.

Πόλεμος μεταξύ παλαιών και νέων στην ΕΡΤ

26s10ert

Μπροστά σε νέες αποφάσεις βρίσκεται η κυβέρνηση στην υπόθεση της ΕΡΤ. Τα προβλήματα στον φορέα, δυόμισι χρόνια μετά την επαναλειτουργία του, συνεχίζονται, ενώ μαίνεται ο «εμφύλιος» ανάμεσα σε νέους και... παλαιότερους. 

Εδιναν «συγχωροχάρτι» σε όσους ρυπαίνουν

s7_240917_rypansh ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Τις συνέπειες μιας χρόνιας, άβουλης, άτολμης και εντέλει καταστροφικής πολιτικής βιώνουμε σήμερα αναφορικά με τα όσα ευτράπελα και τραγελαφικά έχουν συμβεί από τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, δύο εβδομάδες μετά.

«Αφήνουμε το τοξικό κατακάθι...»

rypansh--ak--4 ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ

Βόμβα ρύπανσης με μακροχρόνιες συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, κυρίως μέσω διατροφικής αλυσίδας, χαρακτηρίζουν επιστήμονες τη διαρροή πετρελαιοειδών από το «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

ΕΡΕΥΝΕΣ

alexia_tsagk

Οι ντετέκτιβ των πυρκαγιών

Ιχνηλατούν στα καμένα ανακαλύπτοντας στοιχεία για τα αίτια και συντάσσουν πόρισμα. «Η φωτιά μάς μιλάει», λένε οι ειδικοί ερευνητές του Πυροσβεστικού Σώματος στην «Κ», που τους ακολούθησε στην καμένη έκταση της Καισαριανής.