Η φωτεινή και η σκοτεινή πλευρά του εμπορικού τριγώνου

11111111 ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Είναι το πιο ζωντανό κομμάτι του ιστορικού κέντρου, ο αυθεντικός σκληρός πυρήνας της πρωτεύουσας, το εμπορικό τρίγωνο. Κάθε στενό, κάθε κτίριο, μνημείο εποχών, κιβωτός μιας μακράς κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Μια διαρκής αρένα που ανανεώνεται χωρίς να αλλάζει δραματικά. Ή μήπως πλέον αλλάζει; Τι μορφή έχει σήμερα; Πόσο έχει τροποποιηθεί από την αυγή της κρίσης; Τι δραστηριότητες φιλοξενεί; Ποιες είναι οι βαθύτερες συνέπειες της οφθαλμοφανούς αναζωογόνησης, συγκεκριμένα πόσο κινδυνεύει να χάσει τον παραδοσιακό εμπορικό χαρακτήρα του προς όφελος της τουριστικοποίησης;

Ούτε την Τρίτη καλοκαίρι – Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται σε όλη τη χώρα

βροχες

Οι βροχές και οι καταιγίδες που έπληξαν την Δευτέρα την Αττική και μεγάλο μέρος της χώρα αναμένονται να συνεχιστούν και την Τρίτη καθώς έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές.

Εκπαίδευση

Τα «exit polls» από τα γραπτά των Πανελλαδικών

panelladikes-1 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Πτωτικό πλαίσιο βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ έχει διαμορφωθεί από τα έως τώρα μαθήματα που εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με δεδομένο τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, σε συνδυασμό με τη φετινή αύξηση των θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μια κατασκήνωση αλλιώτικη από τις άλλες

anaskafi1

Με «πρωταγωνιστές» τα τέρατα της μυθολογίας, η θερινή εναλλακτική κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» επιστρέφει από την Τρίτη 18 Ιουνίου, προσφέροντας στα παιδιά από 5 έως 12 ετών ημέρες ψυχαγωγίας, δημιουργίας και μάθησης καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σέρφερ ετών 81 στην Κεφαλονιά (βίντεο)

σερφερ

Στα 81 της χρόνια δεν χάνει ευκαιρία να «δαμάζει» τις θάλασσες της Κεφαλονιάς με την σανίδα της -Η αγάπη της για το windsurfing υπήρχε ανέκαθεν, απλώς της δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσει πριν από 40 χρόνια περίπου και έκτοτε δεν το εγκατέλειψε ποτέ.

Επικίνδυνος εισβολέας στο Αιγαίο ο λαγοκέφαλος

lagokefalos ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ

Δαγκώνουν, δηλητηριάζουν τους αδαείς ψαροφάγους και πολλαπλασιάζονται ραγδαία, έχοντας κατακλύσει και τις ελληνικές θάλασσες. Οι προειδοποιήσεις μας για τους μέσω Σουέζ εισβολείς σαρκοφάγους λαγοκέφαλους αγνοήθηκαν, λένε στην «Κ» ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ, μιλώντας και για τη δράση των –επίσης εισβολέων– αδηφάγων λεοντόψαρων. Τουλάχιστον, αυτά τρώγονται.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

ΕΡΕΥΝΕΣ

12321

Το παρασκήνιο έως τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Το παρασκήνιο μιας «στάσης» κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού αποκαλύπτει η «Κ». Η άσκηση διώξεων, η φραγή σε χορήγηση αδειών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων» και ο κρίκος των τελευταίων συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη.

fire2

Φωτιά στην Ανατολική Αττική: Στο κρίσιμο πόστο έναν χρόνο μετά

Η «Κ» βρέθηκε στο πυροφυλάκιο Ραφήνας με τους ανθρώπους που πέρυσι εντόπισαν πρώτοι τον καπνό της μεγάλης φωτιάς. «Βλέπεις εκεί, στη γούβα; Στην αρχή είδαμε εκεί δύο τούφες καπνού», λέει ο Μάνος Τσαλιαγκός και με το χέρι του δείχνει χιλιόμετρα μακριά, στο βάθος του ορίζοντα, το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.