Επίθεση σε περιπολικό που μετέφερε κρατούμενο πίσω από την ΑΣΟΕΕ

Επίθεση σε περιπολικό που μετέφερε κρατούμενο, εξαπέλυσαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, περίπου 20 κουκουλοφόροι, στην οδό Μαυροματέων, πίσω από τη σχολή της ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες επιχείρησαν να πάρουν έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε συλληφθεί για παρεμπόριο και προσάγονταν στον εισαγγελέα.

Πρωταγωνιστής το κοινό και όχι τα κτίρια

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Τι ορίζουμε ως δημόσιο χώρο και τι ως κέντρο πολιτιστικής δραστηριότητας στις αρχές του 21ου αιώνα; Τα εν λόγω ερωτήματα εκλήθησαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στο 6ο ετήσιο Συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με θέμα «Δημιουργικότητα, φαντασία και η σημασία της ενεργοποίησης του δημόσιου χώρου σε ένα κλίμα πόλωσης», που ξεκίνησε χθες στο ΚΠΙΣΝ.

Απονομή υποτροφιών Φούλμπραϊτ και αναγνώριση του τεράστιου ρόλου των δωρητών

Εξήντα μία υποτροφίες εδόθησαν φέτος, καλύπτοντας πολλούς επιστημονικούς τομείς από την Αρχιτεκτονική μέχρι το Ποινικό Δίκαιο. Η τελετή απονομής έγινε στον φιλόξενο κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας, όπως κάθε χρόνο. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Aπό την Ελλάδα του 1949, κατεστραμμένη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και παραδομένη στη δίνη του Εμφυλίου, μια ομάδα ελπιδοφόρων νέων επιστημόνων επιβιβάστηκαν σε πλοίο για να περάσουν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. 

Τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα της δημοσιότητας

Τι συμβαίνει τελικά με τον Ορέστη Τσανγκ και τον Δήμο Θεσσαλονίκης; ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά η «επιστράτευση» του Ορέστη Τσανγκ από την αντιδημαρχία Τουρισμού, όπως γράφτηκε σε ενημερωτικά σάιτ και κοινωνικά δίκτυα, δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους.

Πιο φθηνά τα φάρμακα νέας γενιάς για ηπατίτιδα C

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Σε συμφωνία για χαμηλότερη τιμή στα νέας γενιάς φάρμακα κατά της ηπατίτιδας C κατέληξαν ύστερα από πολύμηνη διαδικασία διαπραγμάτευσης ο Εθνικός Oργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και οι φαρμακευτικές εταιρείες. 

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

ΕΡΕΥΝΕΣ

Κρυμμένοι στα φορτηγά για Ιταλία

Καθημερινά δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και ανήλικοι, επιχειρούν να γαντζωθούν στις νταλίκες στο λιμάνι της Πάτρας.

Η ταφική στήλη και ο Ιταλός αρχαιοκάπηλος

Μεταξύ των αρχαιοκαπήλων ο μεσάζοντας ήταν γνωστός ως «Νίνο». Το όνομά του επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την ταύτιση αττικής ταφικής στήλης που πρόκειται να δημοπρατηθεί στο Λονδίνο, ως πιθανό προϊόν λαθρανασκαφής.