ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμάκιο επιστημόνων για τις κατολισθήσεις στα Καλάβρυτα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο χωριό Πλάκα Κλειτορίας, στα Καλάβρυτα Αχαΐας, μεταβαίνει, αύριο το πρωί, κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ) προκειμένου να εξετάσει κατολισθητικά φαινόμενα στην περιοχή και να εισηγηθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας του τοπικού πληθυσμού. Εντονα τα προβλήματα και στην Τρίπολη λόγω βροχοπτώσεων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Αλ. Τσίπρα καθησυχάζει Βρυξέλλες και ΕΚΤ

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

«Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Bloomberg. Μία δήλωση που προέκυψε μετά από το κλίμα που του μεταδόθηκε για την Ελλάδα από τους Μάρτιν Σουλτς, Γέρουν Ντάισελμπλουμ και Μάριο Ντράγκι.

ΚΟΣΜΟΣ

Μινσκ: Ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες Κιέβου - αυτονομιστών

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP, REUTERS

Ξεκίνησαν σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών, με τη συμμετοχή της Ρωσίας και του ΟΑΣΕ και στόχο να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία εκεχειρίας για την ανατολική Ουκρανία όπου έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 5000 άνθρωποι σε διάστημα 9 μηνών.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (31/01/15)

Τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Λάρνακας και Τελ Αβίβ θα πραγματοποιεί από την ερχόμενη Τρίτη 3 Φεβρουαρίου η Aegean Airlines, αξιοποιώντας την απελευθέρωση των traffic rights προς το Ισραήλ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

M. Σουλτς: «Ανεύθυνη» πιθανή διακοπή συνεργασίας με την τρόικα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση πράγματι δεν θέλει πλέον να συνεργαστεί με τους δανειστές πάνω στη βάση που ίσχυε ως τώρα, τότε το θεωρώ ανεύθυνο» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ασκεί κριτική στη διακοπή της συνεργασίας με την τρόικα, από την Ελλάδα. Εκφράζει δε την ελπίδα ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα βάλει κατ' αρχήν τάξη στην κυβέρνησή του».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Για να επανέλθει η χώρα στα προηγούμενα επίπεδα ανάπτυξης θα πρέπει τα 20 δισ. ευρώ που κατά μέσο όρο δανειζόταν το κράτος ετησίως και δημιουργούσε τεχνητή ζήτηση και εικονική άνοδο του ΑΕΠ, να δημιουργηθούν με πραγματική παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών, η οποία είτε θα εξάγεται είτε θα υποκαθιστά εισαγωγές.

Αποψη: Το μυστικό επιβίωσης στην ύφεση

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ*, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΠΟΥΝΙΔΗΣ*

Εκτακτα μέτρα, με σκοπό την άμεση μείωση των τιμών και προσωρινά των μισθών στα επίπεδα που ο καταναλωτής να μπορεί να αγοράζει τις ίδιες ποσότητες προϊό­ντων και υπηρεσιών.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύντομα

Ενα περίεργο εμπόριο συναλλάγματος λαμβάνει χώρα καθημερινά στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μέσα στο 2014 η ρωσική Κεντρική Τράπεζα δαπάνησε 6,1 δισ. δολάρια για την απόκτηση 152 τόνων χρυσού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανήσει η χώρα για την αγορά του μετάλλου μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης.

Μαζικές αγορές χρυσού από τη Ρωσία

Η Τράπεζα της Ρωσίας πραγματοποίησε περίπου το 1/3 του συνόλου των αγορών χρυσού που έγιναν από κεντρικές τράπεζες στη διάρκεια του περασμένου έτους, δαπανώντας 6,1 δισ. δολάρια για την απόκτηση 152 τόνων χρυσού.

Περισσότερα