ΒΙΒΛΙΟ

«Ιστορία είναι οι ζωές μας»

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΡΑΪΟΥ

Ηταν 26 Σεπτεμβρίου του 1669. Οι τελευταίοι κάτοικοι του Χάνδακα (σημ. Ηράκλειο) θρηνούσαν την πόλη τους, κοιτάζοντάς τη για στερνή φορά από τα καταστρώματα των πλοίων, καθώς έπαιρναν τον δρόμο της προσφυγιάς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα Τσίπρα για ανοιχτό διάλογο πάνω στη συνταγματική αναθεώρηση

«Η 24η Ιουλίου είναι μια ημέρα ορόσημο για τη δημοκρατία», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την 42η επέτειο της Μεταπολίτευσης γι' αυτό απευθύνει πρόσκληση στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, αλλά πρώτα απ' όλα στον ίδιο τον λαό, την πρόσκληση για ευρύ, ανοικτό και γόνιμο διάλογο πάνω στην συνταγματική μεταρρύθμιση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποψη: Brexit -ελληνικές τράπεζες: προκλήσεις και κίνδυνοι

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΠΟΥΝΙΔΗΣ*, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΜΟΝΑΚΗΣ**, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ***

Το σενάριο της μετά Brexit εποχής βρίσκει τη χώρα μας ευάλωτη και το τραπεζικό σύστημα σε σημαντική καμπή, με την επιβολή των capital controls.

ΠΟΛΗ Σε μεγάλο βαθμό αυτό το σπουδαίο έργο στον παλιό Ιππόδρομο εκτελέστηκε σε πείσμα του αδρανούς πολιτικού συστήματος της χώρας.

Η ώρα των έργων της πολιτείας στο παραλιακό μέτωπο

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ*

Η ​​ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί κομβικό γεγονός για την αναπτυξιακή προοπτική της Νότιας Αθήνας, η οποία καθίσταται έδρα υψηλού επιπέδου πολιτιστικών και μορφωτικών θεσμών της χώρας. 

REAL ESTATE

Πρόσωπα και πράγματα

«Ουραγός» σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποδεικνύεται η ελληνική αγορά κατοικίας, σε ό,τι αφορά την πορεία των τιμών.

ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: «Θα βρούμε τι ακριβώς βρίσκεται πίσω από τα γεγονότα στο Μόναχο»

«Θα βρούμε τι ακριβώς βρίσκεται πίσω από τα γεγονότα στο Μόναχο και δεν θα ησυχάσουμε έως ότου γνωρίζουμε και πώς ακριβώς ριζοσπαστικοποιήθηκε ο δράστης στο Βίρτσμπουργκ», υποσχέθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σε διάγγελμά της.

ΚΟΣΜΟΣ

To ΙΚ πίσω από την επίθεση στην Καμπούλ - τουλάχιστον 80 νεκροί

REUTERS

Βομβιστές αυτοκτονίας χτύπησαν σήμερα μεγάλη διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

REAL ESTATE

Σύντομα

Σε έντονα πτωτική τροχιά διατηρήθηκε και τον Απρίλιο η οικοδομική δραστηριότητα, δείγμα ότι όσο η πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση παραμένει ανύπαρκτη και τα εισοδήματα των νοικοκυριών συμπιέζονται, λόγω της μείωσης των μισθών και της αύξησης της φορολογίας, η εκδήλωση ζήτησης στην αγορά ακινήτων είναι ανέφικτη.

ΒΙΒΛΙΟ

«Η απουσιολόγος», όσα λείπουν και όσα είναι παρόντα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑΚΗΣ

Υπάρχει μία πολύ νέα, ηλικιακά, μαγιά ποιητών και ποιητριών, η οποία δίνει μια νέα πνοή στα νεοελληνικά γράμματα. Πολλοί εξ αυτών χρησιμοποιούν την πρόσφατη ποιητική παράδοση προσαρμόζοντάς τη στο σήμερα. 

REAL ESTATE Οχι μόνο δεν προβλέπεται να καταστούν ορατές οι μειώσεις των αντικειμενικών τιμών στους ιδιοκτήτες, αλλά επιπλέον έχει μειωθεί το όριο για την επιβολή συμπληρωματικού φόρου από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ, ενώ αυξήθηκαν και οι συντελεστές του φόρου. Αυξημένη θα είναι και η φορολογία των οικοπέδων εκτός σχεδίου.

Ο υψηλός ΕΝΦΙΑ πλήττει τη ζήτηση

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Σε ρυθμούς ΕΝΦΙΑ κινείται πλέον η αγορά ακινήτων, καθώς για άλλη μία χρονιά το σημαντικό βάρος του φόρου κατοχής ακινήτων πλήττει ακόμα περισσότερο τη ζήτηση στην κτηματαγορά. Φέτος ο φόρος που θα βεβαιωθεί εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει ακόμη και τα 4 δισ. ευρώ.

ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνας μεταξύ των νεκρών στο Μόναχο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Ενα άτομο ελληνικής καταγωγής βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο, όπως επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε δέκα, συμπεριλαμβανομένου και του 18χρονου δράστη, ενώ 27 είναι οι τραυματίες.

Περισσότερα