ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετανάστευση

Πανούσης: «Επεσα απο τα σύννεφα»

«Απο τα σύννεφα» έπεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρακολουθώντας το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, που αποκάλυψε την ύπαρξη εγκυκλίου από την οποία εδημιουργήθηκε η εντύπσωη ότι με εντολή του ανοίγουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών και τα σύνορα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διαπραγμάτευση χρέους

Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προανήγγειλε η κ. Βαλαβάνη

Την επαναφορά του μέτρου των 100 δόσεων για τους οφειλέτες προανήγγειλε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει ρύθμιση για τη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης

Εντονη συζήτηση Κασουλίδη - Νούλαντ

Εντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ και στη Βρετανία έχει προκαλέσει η πρόσφατη επίσκεψη του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα, αλλά η Λευκωσία υπερασπίζεται την εξωτερική της πολιτική.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διπλωματία

Πέφτουν οι τόνοι στα ελληνοτουρκικά

Ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που αρχίζει σύντομα έχει στην ατζέντα του την αποφόρτιση της έντασης στο Αιγαίο, καθώς έχει καταστεί βεβαιότητα ότι όσο πιο πολύ στρατιωτικοποιείται το διμερές κλίμα, τόσο πιο πιθανό είναι να συμβεί ένα επεισόδιο, έστω και ως ατύχημα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα καταβληθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα αποπληρωθεί, αλλά δεν είναι το ίδιο βέβαιο ότι θα εξοφληθούν τα ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και λήγουν Ιούλιο - Αύγουστο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις από τη Γερμανία

TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αλλά και παράγοντες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που βρίσκονται κοντά στην Μπούντεσμπανκ, δεν πρόκειται να διευκολύνουν την Αθήνα στο πρόβλημα ρευστότητας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Δανία στήριξε με 25 δισ. την κορώνα τον Φεβρουάριο

Η κεντρική τράπεζα της Δανίας αναγκάστηκε να δαπανήσει 25 δισ. ευρώ (168,7 δισ. κορώνες Δανίας) τον Φεβρουάριο στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τη σταθερή ισοτιμία του εθνικού νομίσματος έναντι του ευρώ.

ΚΟΣΜΟΣ Ιρακινές δυνάμεις προωθούνται στη διάρκεια μάχης με τζιχαντιστές, στo Σαλαχουντίν.

Ολες οι δυνάμεις της Τεχεράνης κατά του ISIS

REUTERS, BBC

Καθοριστικός διαγράφεται ο ρόλος του σιιτικού Ιράν στην εκστρατεία των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων και των σιιτικών πολιτοφυλακών που μάχονται στο πλευρό τους για την ανακατάληψη της σουνιτικής πόλης Τικρίτ από τους τζιχαντιστές του ISIS.

Περισσότερα