ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Τουρισμός

Διψήφιο αναμένεται το ποσοστό αύξησης ξένων τουριστών στα Ιόνια Νησιά

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Σε διψήφιο ποσοστό αναμένεται να φθάσουν οι αφίξεις ξένων τουριστών στα Ιόνια Νησιά κατά τη φετινή σεζόν, καθώς η εικόνα του προορισμού δεν επηρεάστηκε από το προσφυγικό και μεταναστευτικό, ένα ζήτημα που έχει δημιουργήσει πιέσεις σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας.

ΕΛΛΑΔΑ

Διώξεις σε πάνω από 70 άτομα για τα επισφαλή δάνεια της PRO BANK

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε πάνω από 70 άτομα, υπαλλήλους και στελέχη της Τράπεζας PRO BANK, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για χορήγηση δανείων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Γιουνκέρ – Τουσκ για τη συμφωνία του Eurogroup

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tην ικανοποίησή τους για τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

ΥΓΕΙΑ Η ενεργή παρακολούθηση είναι αξιόπιστη θεραπευτική προσέγγιση για πολλούς άνδρες, όπως ο εικονιζόμενος Μάικ Στέσκαλ.

Νέος τρόπος αντιμετώπισης του προστάτη

GINA KOLATA / THE NEW YORK TIMES

Την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη στα πρώιμα στάδιά του με την προσέγγιση της «ενεργητικής παρακολούθησης», αντί της χειρουργικής επέμβασης ή της ακτινοθεραπείας, συστήνει πλέον σε ποσοστό 50% των πασχόντων η πλειονότητα των ιατρών.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Tις προσεχείς ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα της επανεξέτασης 250 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς του 2012.

Γενικό αποκλεισμό των Ρώσων ζητούν οι ΗΠΑ

Τον γενικό αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από όλα τα αθλήματα επ’ αόριστον, εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες περί ντοπαρίσματος Ρώσων και χειραγώγησης των ελέγχων τους κατά τους προπέρσινους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι, ζήτησε χθες ο πρόεδρος του Αμερικανικού Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (USADA) Τρέιβις Τάιγκαρτ.

ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώνεται η επιχείρηση εκκένωσης στην Ειδομένη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Σήμερα, τρίτη ημέρα έχουν μεταφερθεί μέχρι αυτή την ώρα από τον καταυλισμό σε οργανωμένες δομές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, περίπου 150 άτομα με τα μισθωμένα πούλμαν, ενώ πολλοί έχουν μετακινηθεί μόνοι τους.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δάνεια σε ελληνικές επιχειρήσεις από την Παρευξείνια Τράπεζα

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Δάνεια 180 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να διοχετεύσει στις ελληνικές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2018 η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια Τράπεζα), αυξάνοντας τον στόχο της για την Ελλάδα που αποτελεί βασικό μέτοχο με 16,5%.

ΑΤΖΕΝΤΑ

Mια «ζωντανή» ανασκαφή στον Μαραθώνα

Η ανασκαφή έχει διττό χαρακτήρα, εκπαιδευτικό και ερευνητικό. Ως εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται κάθε Μάιο στο πλαίσιο του υποχρεωτικού μαθήματος «Ανασκαφική, Επεξεργασία Αρχαιολογικού Υλικού και Μουσειολογία» και αποτελεί το βασικό πεδίο πρακτικής άσκησης των φοιτητών αρχαιολογίας που θα ασχοληθούν με τη μελέτη και τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Περισσότερα