ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Η φορολογία έφτασε στο μέγιστο, από εδώ και πέρα θα μειώνεται

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μιλώντας στην 4η Πανβορειοελλαδική Συνδιάσκεψη, ο κ.Μηταράκης επισήμανε ακόμη ότι φιλοδοξεί το παράδειγμα της Εθνικής Τράπεζας -η οποία ανακοίνωσε ότι προχωρά το πρόγραμμα για τη διάθεση των 3 δισ. ευρώ στην αγορά- να το ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες για να τονωθεί η ρευστότητα.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πορτογαλία: Εγκρίθηκε ο πρώτος προϋπολογισμός μετά το Μνημόνιο

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ενέκρινε σήμερα επί της αρχής το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 που προβλέπει τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος από το 4% στο 2,7% του ΑΕΠ χωρίς την προσφυγή σε νέα μέτρα λιτότητας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ. Σαμαράς: Η χώρα βγαίνει συντεταγμένα από την κρίση

Την πεποίθηση ότι η χώρα βγαίνει οριστικά από την κρίση, «όχι για να γυρίσουμε πίσω αλλά για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης», εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ. «Βγαίνουμε συντεταγμένα και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκ. Χαρδούβελης: Οι τρεις άξονες της «νέας σχέσης» με τους εταίρους

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Τα συστατικά της «νέας σχέσης» που επιδιώκει να επιτύχει η Ελλάδα με τους εταίρους παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πολυσυνέδριο Capital + Vision «Καινοτομία και επιχειρηματικότητα: Το επόμενο βήμα».

ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκινά αύριο η επιχείρηση «Τρίτων» για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της Μεσογείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρχίζει αύριο η δράση της θαλάσσιας επιχείρησης στην Κεντρική Μεσόγειο, υπό την ονομασία «Τρίτων». Η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και η προστασία της ανθρώπινης ζωής θα είναι οι κύριες αρμοδιότητες της επιχείρησης, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου σήμερα από τις Βρυξέλλες.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Ανάγκη ταχείας αποκατάστασης του ιδιωτικού χαρακτήρα των τραπεζών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τα αποτελέσματα της νέας Συνολικής Αξιολόγησης για τις ελληνικές τράπεζες ήταν γενικά πολύ ικανοποιητικά και πολύ καλύτερα του αναμενομένου. Αποτελούν δε, έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην πορεία της ελληνικής οικονομίας για έξοδο από τη βαθειά ύφεση και από τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της» εκτιμάται σε ανάλυση της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

ΕΛΛΑΔΑ

Ιερά Σύνοδος: Δίχως νεκρώσιμο ακολουθία και μνημόσυνο η αποτέφρωση

 Όπως αναφέρει σε εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος, όποιος επιλέγει την αποτέφρωση της σορού του δηλώνει την «αυτονόμησή» του από την Εκκλησία, η οποία δεν δέχεται την αποτέφρωση για τα μέλη της.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: 27 προσφορές για 7 ακίνητα του Δημοσίου στην Πλάκα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολικά 27 προσφορές υποβλήθηκαν σήμερα και για τα επτά ακίνητα του Δημοσίου στην Πλάκα, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών e-publicrealstate.gr.

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας λόγω κρίσης

Ενταση και καυγάδες μέσα στην οικογένεια λόγω της οικονομικής κρίσης βιώνουν τρεις στους δέκα μαθητές εφηβικής ηλικίας στη χώρα μας, ενώ το 21,3% των εφήβων αναφέρει ότι ένας από τους δύο γονείς του έμεινε άνεργος λόγω της κρίσης.

ΕΛΛΑΔΑ

Απο Δευτέρα οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για μεταθέσεις

Από την προσεχή Δευτέρα έως και το τέλος του Νοεμβρίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση οι εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να πάρουν μετάθεση σε σχολείο άλλης περιοχής (ή με αμοιβαία μετάθεση), στα μουσικά σχολεία, στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος: Συνεχίζουμε χωρίς νέο μνημόνιο και νέα δάνεια

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη θέση του ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε νέος δανεισμός από τον μηχανισμό στήριξης, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια κομματικής σύσκεψης, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, REUTERS

Την παραίτησή του από την προεδρία της Μπουρκίνα Φάσο, μετά από 27 χρόνια στην εξουσία, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο Μπλεζ Καμπαορέ, στον απόηχο των μαζικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν από χθες την πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου.

Περισσότερα