ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Ερευνα για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,REUTERS

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι εκτίμησε σήμερα ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στις προσπάθειες να τερματιστούν οι συγκρούσεις οι οποίες διαρκούν πλέον 16 ημέρες ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και στην ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σε ένα 24ωρο η άντληση δεδομένων από τα «μαύρα κουτιά» του Μπόινγκ

ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Στη Βρετανία έφτασαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ειδική επιτροπή της ουκρανικής κυβέρνησης που ερευνά τις συνθήκες συντριβής του Μπόινγκ 777.

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα

Απόλυτα  αφοσιωμένη στη σειρά των αστυνομικών μυθιστορημάτων της δήλωσε η δημιουργός του «Χάρι Πότερ» Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ σε μία από τις σπάνιες δημόσιες ομιλίες της, που έδωσε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας στο Χαρογκέιτ.

ΠΟΛΗ Στην Αρχαία Αγορά επιζούν είδη της κλασικής χλωρίδας.

Ενας κρυμμένος κήπος

ΣΑΝΤΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Την ώρα του ηλιοβασιλέματος, οχτώ παρά δέκα, λίγο πριν κλείσει για το κοινό η Αρχαία Αγορά, ένας όμορφος τσαλαπετεινός ήρθε για να μου δείξει τον δρόμο της επιστροφής. Αναζητώντας γαλήνιες, πράσινες γωνιές της Αθήνας...

ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για τον Σεπτέμβριο έλαβαν Διώτης - Καπελέρης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα επανέλθουν ενώπιον των ειδικών ανακριτών Διαφθοράς οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης, οι οποίοι κλήθηκαν σήμερα σε απολογία για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με τους χειρισμούς που έκαναν στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Το δεύτερο τρίμηνο του 2014 έκλεισε με αύξηση του συνολικού ενεργητικού αμοιβαίων κεφαλαίων κατά 12,7% από την αρχή του έτους και 1,7% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Στα 13,2 δισ. τα υπό διαχείριση κεφάλαια στα αμοιβαία

Αύξηση 4,71% παρουσίασαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια στην εγχώρια αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων το β΄ τρίμηνο του 2014 και ανήλθαν στα 13,20 δισ. ευρώ, έναντι 12,61 δισ. ευρώ του πρώτου τριμήνου της τρέχουσα χρήσης, ενώ η αύξηση φτάνει το 16,61% από το ξεκίνημά της.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (23/7/14)

H EΥΔΑΠ αντικαθιστά τα οχήματά της με νέα, σύγχρονα, χαμηλής εκπομπής ρύπων και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης.

Περισσότερα