ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι την Δευτέρα η καταγραφή των ζημιών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι Αχαρνές, ενώ η καταγραφή των ζημιών στους δέκα δήμους της Αττικής που επλήγησαν απο τις πλημμύρες της Παρασκευής συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα. Αμεση αποζημίωση των πληγέντων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εικόνες απόγνωσης άφησε πίσω της η σφοδρή νεροποντή

Σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν, κυρίως στον Πειραιά και σε δυτικά προάστια, δρόμοι έγιναν ποτάμια, με αποτέλεσμα άνθρωποι και αυτοκίνητα να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά, οδηγοί να εγκλωβιστούν και να επικρατήσει χάος. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: « Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται καμία επιτυχία της Ελλάδας»

Σκληρή απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητά τη συναίνεσή του για «τη συνέχιση του εγκλήματος» εξέδωσε η Σοφία Βούλτεψη, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου πως επιθυμεί την αποτυχία «κάθε προσπάθειας για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων» με τους εταίρους.

ΚΟΣΜΟΣ

Μαζική διαδήλωση κατά του Ρέντσι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαζική είναι η συμμετοχή ιταλών εργαζομένων, φοιτητών, συνταξιούχων και ανέργων στην διαδήλωση του ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι.

ΒΙΒΛΙΟ Ανδρες του Εθνικού Στρατού σε ένα διάλειμμα των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στην Κόνιτσα, 20 Δεκεμβρίου του 1947. Συλλογή Μ. Γ. Τσαγκάρη

Ενας διηγηματογράφος: ο Δημήτρης Πετσετίδης

ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

«​​​Ήσουν κακός με τον Πετσετίδη». Τη φράση αυτή μού είχε πει ο Νίκος Ξυδάκης πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια. Ο,τι είχα ξεκινήσει να γράφω στην «Κ», βιβλιοκρισίες κυρίως, είχαν έρθει τα πρώτα θετικά σχόλια και κάπου εκεί ήρθε και το «καλάμι».

ΕΛΛΑΔΑ

Αμεση αποζημίωση πλημμυροπαθών στην Αττική - Τηλεφωνικό κέντρο για τις ζημιές στον Πειραιά

Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας τη νύχτα της Παρασκευής.

Περισσότερα