ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Δελφοί, ομφαλός της Γης, και στη νέα τους οπτική ταυτότητα.

Η γραφιστική αναγέννηση των Δελφών

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα οπτική ταυτότητα διαθέτουν εδώ και λίγες ημέρες οι Δελφοί, σε μια προσπάθεια του τοπικού δήμου να ανανεώσει αισθητικά και σχεδιαστικά το διεθνές τουριστικό προφίλ ενός κλασικού ελληνικού προορισμού.

ΕΛΛΑΔΑ Από τις αρχές του Ιουλίου έως και προχθές, 151 περιστατικά ασθενών εξυπηρετήθηκαν με εναέρια μέσα. Ωστόσο, παρά τις μεγάλες ανάγκες, τα μέσα που διατίθενται στο ΕΚΑΒ για τις αεροδιακομιδές ασθενών δεν επαρκούν. Πολλά νησιά κατά τις νυχτερινές ώρες μένουν ακάλυπτα.

Αεροδιακομιδή με στάσεις για εξυπηρέτηση... εννέα ασθενών

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Στο ζενίθ είναι εν μέσω τουριστικής περιόδου οι αεροδιακομιδές από νησιά του Αιγαίου. Και επειδή τα μέσα είναι λίγα, συμβαίνει το στρατιωτικό αεροσκάφος να μεταφέρει, σε μία πτήση, έως και εννέα ασθενείς, κάνοντας στάσεις στα νησιά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων διευρύνει σημαντικά τον όγκο των ακινήτων προς φορολόγηση, συμπεριλαμβάνοντας τόσο τα αγροτεμάχια και λοιπά οικόπεδα όσο και τα εκτός σχεδίου ακίνητα.

Πέντε δισ. θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος. Πρόκειται για το πρώτο από τα αλλεπάλληλα ραντεβού που θα έχουν κάθε μήνα έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν συνολικά 11,5 δισ. ευρώ από φόρο εισοδήματος και φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη θολό το τοπίο με «πόθεν «έσχες»

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

Η αποκατάσταση της «τάξης» στο νομοθετικό χάος ως προς τους υπόχρεους σε υποβολή «πόθεν έσχες» επιχειρείται με τις νέες διατάξεις που αφορούν την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

ΚΟΣΜΟΣ Περισσότερες από 23 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες ιατρικές πράξεις για βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης πραγματοποιήθηκαν τη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. Πρωταθλητές του... λίφτινγκ αναδεικνύονται οι κάτοικοι των ΗΠΑ και ακολουθούν των Βραζιλίας, Μεξικού, Ισπανίας, Κολομβίας και Ιταλίας. Πιο δημοφιλές είναι το μπότοξ, που κάνει τα πρόσωπα να φαίνονται νεότερα, ενώ ιδιαίτερα διαδεδομένες είναι οι επεμβάσεις στους μαστούς, η λιποαναρρόφηση, η ρινοπλαστική, η βλεφαροπλαστική, αλλά και η επιμήκυνση του ανδρικού μορίου, επέμβαση ιδιαίτερα διαδεδομένη στη Γερμανία.

Eκρηξη πλαστικής ομορφιάς

Περισσότερες από 23 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες ιατρικές πράξεις για βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης πραγματοποιήθηκαν τη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Σε επιστράτευση 16.000 επιπλέον έφεδροι

ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ,AFP

Ο ισραηλινός στρατός επιστράτευσε 16.000 επιπλέον εφέδρους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 86.000 έπειτα από τη συνέχιση της επιχείρησης που πραγματοποιεί από τις 8 Ιουλίου στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

ΕΛΛΑΔΑ

Σε λειτουργία και πάλι το Τμήμα Ακροπόλεως

ΚΩΣΤΑΣ ΟΝΙΣΕΝΚΟ

Ερωτήματα προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια να επανιδρύσει το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, το οποίο είχε καταργηθεί λίγους μήνες νωρίτερα επί του προηγούμενου υπουργού Νίκου Δένδια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να «ξεκλειδώσει» την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. από το EWG.

Περιορίζονται οι απώλειες για τους ενστόλους

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

Με μία «ρήτρα αξιόμαχου», που έχει ως στόχο να εξομαλύνει τις περικοπές στο εφάπαξ των ενστόλων, οι οποίες πάντως είναι άμεσης εφαρμογής, επιδιώκει η κυβέρνηση να αμβλύνει την ένταση με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και να ανακόψει τον κίνδυνο μαζικών αιτήσεων αποστράτευσης.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Εγκρίθηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ από την Βουλή. «Αγκάθι» παραμένει ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας.

Η Βουλή άναψε «πράσινο φως» στην ΑΕΚ

Νόμος του κράτους είναι, πλέον, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, όπως ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Οι αρνητικές ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, όπως ήταν φυσικό, δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να δοθεί το «πράσινο φως», προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμψηφισμός επιστροφής φόρων με χρέη προς Ταμεία

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Πιέσεις να εφαρμοστεί ο συμψηφισμός των επιστροφών φόρων με τα χρέη των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία ασκεί το ΔΝΤ προτείνοντας μάλιστα να επεκταθεί το μέτρο ακόμα και για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ.

Περισσότερα