ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροδοξίες: Γνωρίζετε ότι...

Ποσό τραπεζικού λογαριασμού, το οποίο μεταφέρθηκε ως έμβασμα στο εξωτερικό, είναι δυνατόν να φορολογηθεί ως εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα του δικαιούχου του λογαριασμού, εφόσον το επίμαχο ποσό κριθεί ως περιουσιακή προσαύξηση αγνώστου προελεύσεως.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκληρή κριτική από ξένους επενδυτές και προειδοποιήσεις από οίκους

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Ιδιαίτερα φορτισμένο είναι το κλίμα μεταξύ των ξένων διαχειριστών κεφαλαίων αλλά και ξένων επενδυτών που έχουν τοποθετηθεί στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών τραπεζών, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων σε τέσσερα μέτωπα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Στόχος είναι η συνεργασία επιχειρήσεων των δύο χωρών στον τομέα της ενεργειακής αποδοτικότητας, σε έργα κυρίως στην Ελλάδα.

Ενεργειακές επενδυτικές ευκαιρίες σε Ελλάδα και Ισραήλ

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Μπορεί στην επικαιρότητα να κυριαρχούν για τον τομέα της ενέργειας οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, σε εξέλιξη ωστόσο βρίσκονται πρωτοβουλίες με στόχο την κινητοποίηση επενδύσεων σε δύο τομείς που έχουν τεθεί ως προτεραιότητα από την Ε.Ε. καθώς συνδυάζουν ανάπτυξη και βελτίωση του περιβάλλοντος. 

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δύο νεαρές κοπέλες συνελήφθησαν για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης

Δύο νεαρές κοπέλες, ηλικίας 17 και 19 ετών, από τη Νίκαια της Γαλλίας, συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν τζιχαντιστική επίθεση στην περιοχή, έγινε γνωστό σήμερα από δικαστική πηγή.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθυστερήσεις απειλούν την προκαταβολή ΕΣΠΑ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

«Στον αέρα» είναι η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, λόγω των καθυστερήσεων στην εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων για έργα του ΕΣΠΑ, αντιμετωπίζοντας για άλλη μία φορά τον κίνδυνο απώλειας πόρων. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Νίκος Κοτζιάς: Θέλουμε να διαμορφώσουμε μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε, μαζί με την Κύπρο, τις τριμερείς σχέσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τον Λίβανο και τώρα την Παλαιστίνη, δηλαδή με όλους τους παίκτες της περιοχής.

Νίκος Κοτζιάς: Εκτός Κύπρου πολλοί Τούρκοι την πρώτη ημέρα

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Σε συνέντευξή του στην «Κ», ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τονίζει ότι το μεγαλύτερο τμήμα των τουρκικών δυνάμεων κατοχής πρέπει να αποχωρήσει από την Κύπρο από την πρώτη ημέρα της λύσης, ενώ αποκαλύπτει ότι έχει ετοιμάσει εμπεριστατωμένο έγγραφο για το θέμα των εγγυήσεων και προβλέπει ένα σύστημα συνεργασίας και φιλίας της Κύπρου με την Τουρκία και την Ελλάδα. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποψη: Μια άλλη όψη της κρίσης

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ*

Π​​αραβλέποντας τον κίνδυνο να απογοητεύσω από τις πρώτες κιόλας γραμμές τους αναγνώστες, θα ξεκινήσω το άρθρο μου με την τετριμμένη παρατήρηση ότι η κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι βαθιά και πολυδιάστατη. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει ο Γ. Στουρνάρας δημοσίευμα για συνάντησή του με τον Κ. Σημίτη

Ο Διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας με ανακοίνωσή του διαψεύδει κατηγορηματικά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» που τον ήθελε να συναντάται με με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο σπίτι του στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι.

ΚΟΣΜΟΣ

To πρώτο συνοριακό τείχος

AFP

Ως το «πρώτο συνοριακό τείχος στην Ευρώπη, μετά το Τείχος του Βερολίνου», χαρακτηρίζει τον τσιμεντένιο φράκτη ενός χιλιομέτρου κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Α16, η κατασκευή του οποίου εγκαινιάσθηκε στην αρχή της εβδομάδας στην είσοδο της πόλης του Καλαί της Γαλλίας.

Περισσότερα