ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αυξάνονται οι εσωκομματικές πιέσεις στη Μέρκελ λόγω προσφυγικού

ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Η καγκελάριος της Γερμανίας αντιμετώπισε χθες νέες πιέσεις από στελέχη της παράταξής της που απαιτούν να λάβει μέτρα για να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που φθάνουν στη Γερμανία, καθώς απομένουν πλέον μερικές ώρες ως την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των κρατών μελών της E.E. και της Τουρκίας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Τράπεζες

Πώς φθάσαμε και πώς έγινε η 3η ανακεφαλαιοποίηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η 3η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, με τις τράπεζες να επιστρέφουν σε ιδιωτικά χέρια. Η «Κ» επιχειρεί σήμερα να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από βασικά ερωτήματα για το δύσκολο αυτό εγχείρημα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Για τον ελληνόκτητο στόλο η δημοφιλέστερη κατηγορία πλοίων είναι τα φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, καθώς καταλαμβάνουν μερίδιο 47,43% του στόλου, από 44,87% πέρυσι.

Αθήνα: υπ’ αριθμόν 1 ναυτιλιακό κέντρο παγκοσμίως

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Συνολικά 4.538 πλοία αξίας 86,7 δισ. δολαρίων (81,8 δισ. ευρώ) ελέγχουν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Αθήνα, καθιστώντας την ελληνική πρωτεύουσα το υπ’ αριθμόν 1 ναυτιλιακό κέντρο παγκοσμίως, με βάση την αξία του υπό ελέγχου στόλου.

ΒΙΒΛΙΟ

Αστικές ιστορίες

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η Αθήνα ορίζει τον τόπο, σε αυτές τις τέσσερις ιστορίες του Κώστα Κατσουλάρη, με την έννοια του κλειστού θερμοκηπίου αλλά κι ενός αχανούς και αταξινόμητου θόλου. Θα χαρακτήριζε όμως κανείς «αθηναϊκά» τα διηγήματα του Κώστα Κατσουλάρη; 

ΕΛΛΑΔΑ

Στα «λευκά» τα ορεινά της Ηπείρου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα εκχιονισμού από τη νύχτα σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου. Ειδικότερα, πυκνό χιόνι έπεσε στα ορεινά χωριά της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιπλέον φόροι ύψους 2,2 δισ. έρχονται για τη νέα χρονιά

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μεγάλες επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να καταβάλουν 144,2 εκατ. ευρώ επιπλέον για τα εισοδήματα που εισπράττουν από τα ακίνητα.

Περισσότερα