ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολική επαναφορά του «κέλτικου τίγρη»

Η Ιρλανδία προβλέπεται να είναι η οικονομία της Ευρωζώνης με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης κατά τη διάρκεια του 2015. Το υπουργείο Οικονομικών της Ιρλανδίας δεν ανακοίνωσε μόνο αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης κατά 1,4% στο δεύτερο, σε σχέση με το πρώτο, τρίμηνο του 2015.

ΕΛΛΑΔΑ Εκπαίδευση

Μόνο 2 εκ των 112 εκατ. της κρατικής επιχορήγησης έλαβαν τα ΑΕΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Εισερχόμαστε στον όγδοο μήνα του 2015 και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας έχουν λάβει μόλις 2 από τα συνολικά 112 εκατομμύρια ευρώ της κρατικής επιχορήγησης, όπως παραδέχθηκε ο πανεπιστημιακός, υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

ΕΛΛΑΔΑ Το ένα από τα δύο  πηγάδια της οικίας των κλασικών χρόνων. Ο καθαρισμός του απέδωσε σημαντικό αριθμό κινητών ευρημάτων.

Ο αρχαίος πλούτος της θρακικής ακτής

Μεγάλη ποσότητα κεραμικής και αμφορέων αλλά και πολυάριθμα χάλκινα και αργυρά νομίσματα, ακροκέραμα, πήλινα υφαντικά βάρη, πήλινα ειδώλια και κοσμήματα συγκαταλέγονται στα κινητά ευρήματα της ανασκαφικής και της επιφανειακής έρευνας στη χερσόνησο της Μολυβωτής του νομού Ροδόπης.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Πλόες» με το πρώτο φως του ήλιου

ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Eίκοσι χρόνια με πολλές σημαντικές εκθέσεις που διεύρυναν τους ορίζοντες της εικαστικής κοινότητας είναι η μέχρι σήμερα κληρονομιά του θεσμού «Πλόες», που συνεχίζει στο καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού στο Ιδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως της Ανδρου, φτάνοντας αισίως στην 21η διοργάνωση.

ΘΕΑΤΡΟ Γιάννης Ζουγανέλης  και Γιάννης Μπέζος σε σκηνή της παράστασης.

Η Επίδαυρος γεμίζει ξανά

ΟΛΓΑ ΣΕΛΛΑ

Δεν ξέρω αν είναι επειδή έχουμε τόσο ανάγκη να χαρούμε αυτό το διάστημα, πάντως η πληροφορία που ήρθε χθες στο κινητό μου (ότι, δηλαδή, η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Εθνικού Θεάτρου για το Σάββατο 1 Αυγούστου αγγίζει το sold out) μόνο χαρά μπορούσε να δώσει. 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το φθηνό πετρέλαιο ενισχύει την ανάκαμψη της Ευρωζώνης

Επιταχύνεται η ανάκαμψη της Ευρωζώνης χάρη στο φθηνό πετρέλαιο αλλά και στην άκρως αναπτυξιακή νομισματική πολιτική, ενώ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ο δανεισμός των επιχειρήσεων, που αποτελεί και καίριο δείκτη για την ευρωστία μιας οικονομίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Το σχέδιο  προβλέπει τη δημιουργία γηπέδου γκολφ 18 οπών, καθώς και την ανάπτυξη προς πώληση άνω των 200 κατοικιών γύρω από αυτό.

Η Dolphin αναζητεί επιπλέον χρηματοδότηση για το Killada Hills Golf Resort στην Ερμιόνη

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Σε συζητήσεις με επενδυτές βρίσκεται ο όμιλος της Dolphin Capital Investors για την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης του επιχειρηματικού τουριστικού σχεδίου Killada Hills Golf Resort, που δρομολογεί στην κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή για «σχέδιο έκτακτης ανάγκης»

Ο πρωθυπουργός, o οποίος κάλυψε τον κ. Βαρουφάκη με την τοποθέτησή του στη Βουλή, υπογράμμισε ότι ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση είχε σχέδιο για Grexit, κάτι το οποίο απέδωσε σε εταίρους και δανειστές, εξηγώντας ότι υποχρέωση της κυβέρνησης ήταν να σχεδιάσει τις άμυνές της απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σχεδόν ένα στα τέσσερα πακέτα τσιγάρων (περίπου το 22%) διακινείται λαθραία.

Μέτρα αντιμετώπισης λαθρεμπορίου τσιγάρων

Τη σήμανση των πακέτων των τσιγάρων με ειδική ταινία ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας, ώστε να μην αντιγράφεται, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στον καπνό, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

ΕΛΛΑΔΑ

Αναστολή των έργων ΣΔΙΤ για απόβλητα

Την αναστολή όλων των έργων διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων, που είχαν δρομολογηθεί μέσω ΣΔΙΤ και για τα οποία δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις, αποφάσισε η κυβέρνηση. 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ενέργεια

Η ακυβερνησία στην Τουρκία πρόβλημα για τον Turkish Stream

Σε καθεστώς αβεβαιότητας παραμένει το σχέδιο του αγωγού Turkish Stream, στο οποίο η Ελλάδα στήριξε το ενεργειακό της άνοιγμα προς τη Ρωσία, αγνοώντας τις αντιδράσεις των Βρυξελλών, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμη η διακρατική συμφωνία με την Τουρκία.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Τράπεζες Ηδη βρίσκεται  σε εξέλιξη η νέα διαγνωστική μελέτη από την ΕΚΤ, για να διαπιστωθεί η κατάσταση των τραπεζών, με βάση την οποία θα προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες τους.

Κίνδυνος να χαθούν περί τα 20 δισ. ευρώ από το χαρτοφυλάκιο ΤΧΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σε απώλεια του μεγαλύτερου μέρους της αξίας των συμμετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στις τράπεζες οδηγεί η νέα ανακεφαλαιοποίηση του κλάδου.

Περισσότερα