ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανεύθυνες πράξεις

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Θα υπάρξει στιγμή στη χώρα μας, που θα αποτυπώνονται τα γεγονότα με την πραγματική τους βαρύτητα; Τι πρέπει να αλλάξει, για να μη ρίχνονται στα… Τάρταρα οι υπεύθυνοι μιας αποτυχίας και οι ίδιοι, σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα, να εκτοξεύονται στα ουράνια, επειδή πέτυχαν μια νίκη;

ΚΟΣΜΟΣ

Απειλή για την ασφάλεια των τροφίμων στις πληγείσες χώρες ο Εμπολα

ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Η χειρότερη επιδημία Έμπολα που έχει σημειωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι σήμερα θέτει σε κίνδυνο τη συγκομιδή και ανεβάζει στα ύψη τις τιμές των τροφίμων στη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δύο είναι τα κρίσιμα μέτωπα για τις εγχώριες τράπεζες, και ο τρόπος αντιμετώπισής τους από την ΕΚΤ θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το αν θα χρειαστούν ή όχι πρόσθετα κεφάλαια. Το ένα είναι σε ποιο βαθμό η ΕΚΤ θα εξετάσει τις εγχώριες τράπεζες με δυναμικά στοιχεία ή, αντίθετα, αν θα περιοριστεί στη στατική εικόνα του 2013 (το δεύτερο).

Αρχισαν τα στρες τεστ στις τράπεζες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αντίστροφα μετράει από χθες ο χρόνος για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) άρχισαν τα στρες τεστ των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και των τεσσάρων ελληνικών (Πειραιώς, Αlpha Bank, Εθνική, Eurobank).

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (2/9/14)

Η Ρώμη βρίσκεται στην κορυφή των ταξιδιωτικών προτιμήσεων των Ελλήνων για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έρευνα της Τrivago.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κόνσολας: Από πέρυσι είχα στόχο το ρεκόρ

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Η σοβαρή και μεθοδική δουλειά που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κωπηλασία έχει τοποθετήσει τους Ελληνες κωπηλάτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Σαντορίνη, 1967: O Tάσος Μαργαριτώφ (αριστερά) ανέλαβε την επιστημονική συντήρηση των περίφημων τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου.

Ταλέντο, αφοσίωση και αγάπη

ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Σ’ ένα μικρό κελί της Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, στο φως μιας λάμπας πετρελαίου, ο Τάσος Μαργαριτώφ συντήρησε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τη σπουδαιότερη εγκαυστικής τεχνικής σωζόμενη εικόνα του Χριστού, την οποία ο ίδιος χρονολόγησε στον 6ο μ.Χ. αιώνα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ελληνικό «έδαφος» οι συναντήσεις στο Παρίσι

Τελικά το ουδέτερο έδαφος δεν βρέθηκε στο Παρίσι. Οι συναντήσεις των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με αυτούς της τρόικας θα διεξαχθούν στην ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ και όχι στο κτίριο του ΟΟΣΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαγόρευση εξαγωγών αερίου από Ε.Ε. ενόψει ρωσικού εμπάργκο

Την απαγόρευση εξαγωγών φυσικού αερίου και τον περιορισμό της χρήσης του στον κλάδο της βιομηχανίας περιλαμβάνουν τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ως μέρος μιας συνολικής προσπάθειας υιοθέτησης μέτρων έκτακτης ανάγκης για την προστασία των ευρωπαϊκών καταναλωτών από μια πιθανή διακοπή ρωσικού αερίου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του πρακτορείου Reuters.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

300.000 τουρίστες θα διακινήσει στην Ελλάδα η Meeting Point Hellas

H Meeting Point Hellas, που αντιπροσωπεύει Ευρωπαίους tour operators και οι περισσότεροι πελάτες της προέρχονται από γερμανόφωνες χώρες, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γαλλία, εκτιμά ότι φέτος θα διακινήσει στη χώρα μας 300.000 τουρίστες, που αποτυπώνει μία αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με το 2013.

Περισσότερα