ΚΟΣΜΟΣ Έμπολα

Οδεύει προς το τέλος της ο ιός Έμπολα στη Νιγηρία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Η επιδημία του ιού Έμπολα στη Νιγηρία μοιάζει να οδεύει προς το τέλος της, χάρη κυρίως στην ταχεία και συντονισμένη αντίδραση των αρχών της χώρας αυτής, εκτίμησε σήμερα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC) των ΗΠΑ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Μείωση των ανισορροπιών στο παγκόσμιο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ανισορροπίες στο παγκόσμιο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκαν σημαντικά, κυρίως λόγω συρρίκνωσης της ζήτησης, σημειώνεται στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook).

ΚΟΣΜΟΣ

Λ. Οίκος: Καθυστέρησαν να δημοσιευτούν τα στοιχεία για τον εισβολέα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πληροφορίες σχετικά με την πρόσφατη παραβίαση της ασφάλειας του Λευκού Οίκου από τον 42χρονο Όμαρ Τζ. Γκονζάλες, ο οποίος εισήλθε στο χώρο του κτιρίου της προεδρίας οπλισμένος με μαχαίρι, θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, έκρινε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

ΕΛΛΑΔΑ

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Δεν θα επιβραβεύσουμε με συντάξεις όσους εξαπάτησαν το κράτος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο άρθρα που αφορούν τον επανέλεγχο των μετατροπών συμβάσεων με βάση το διάταγμα Παυλόπουλου του 2005 και την αυτοδίκαιη απόλυση όσων έχουν χρησιμοποιήσει παραποιημένο πιστοποιητικό, τίτλο ή βεβαίωση, κυριαρχούν στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανοιχτή διάθεση των δημοσίων εγγράφων, που διενεργείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

ΚΟΣΜΟΣ

Γ. Χαν: Καμία διεύρυνση εντός της Ε.Ε. την επόμενη πενταετία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Αυστριακός Επίτροπος, απαντώντας στις σαράντα πέντε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών, επισήμανε την ανάγκη να δοθεί σημασία στην ποιότητα και όχι στην ταχύτητα των διαβουλεύσεων με τα υποψήφια προς ένταξη κράτη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η απόφαση για την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στις συνεπείς επιχειρήσεις

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπεγράφη σήμερα από την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα Αικατερίνη Σαββαϊδου η απόφαση για τη δημιουργία ειδικού καταλόγου επιχειρήσεων με σκοπό την άμεση, κατά προτεραιότητα και χωρίς έλεγχο επιστροφή του ΦΠΑ.

ΚΟΣΜΟΣ

Για στρατιωτική δράση κατά των τζιχαντιστών αποφασίζει η Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Η εντολή της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης που θα εξουσιοδοτήσει την τουρκική κυβέρνηση να αναλάβει στρατιωτική δράση στο Ιράκ και τη Συρία θα καλύπτει «όλες τις πιθανές απειλές και κινδύνους» δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τρόικα

Λύσεις εξόδου από το μνημόνιο συζητά η τρόικα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

 Η έξοδος από το μνημόνιο και γενικότερα η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας βρέθηκε μεταξύ άλλων στην πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, κ, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής της τρόικας. «Πήγε πολύ καλά ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Αγορά τιτλοποιημένων δανείων από Ελλάδα και Κύπρο προωθεί ο Μ. Ντράγκι

Πιέσεις προς το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αποδοχή των υψηλότερης ποιότητας τιτλοποιημένων δανείων (ABS) που διαθέτουν οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες, αναμένεται να ασκήσει ο πρόεδρός της EKT, Μάριο Ντράγκι.

ΕΛΛΑΔΑ

Εξι Ελληνες επιστήμονες κατά της μετατροπής της Χημείας σε μάθημα επιλογής

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

«Κύριε υπουργέ αμφισβητείτε την αξία της Επιστήμης της Χημείας»; Αυτό ρωτούν τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο έξι Ελλαδίτες διακεκριμένοι επιστήμονες σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Δύσης.

ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ αίτηση του δήμου Μεγαρέων κατά της μετεγκατάστασης Ρομά

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση που είχε υποβάλλει ο δήμος Μεγαρέων ζητώντας την αναστολή της απόφασης για μετεγκατάσταση Ρομά στη θέση «Κανδήλι» του όρους Πατέρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και προς τα ΝΠΔΔ των δήμων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την επέκταση ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και προς τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων προβλέπει τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», που κατατέθηκε στη Βουλή.

Περισσότερα