ΕΛΛΑΔΑ ΦΠΑ

ΕΣΕΕ: Φθηνότερο το καλάθι της νοικοκυράς στην Ελλάδα, απ' ότι σε Γαλλία και Μ. Βρετανία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημαντικά φθηνότερο σε σχέση με τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία παραμένει το καλάθι της νοικοκυράς μετά και την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ, ενώ σε σύγκριση με την Ισπανία το ελληνικό «καλάθι» είναι οριακά ακριβότερο.

ΕΛΛΑΔΑ Μετανάστευση

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Σάμο

Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν στην Σάμο σε επιχείρηση ευρείας κλίμακας που διήρκεσε ένα διήμερο. Αμφότεροι συμμετείχαν σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών, ενώ τους βαραίνει και η κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

 
ΚΟΣΜΟΣ

Φ. Σταϊνμάιερ: Ασφαλείς οι Τουρκικές Ακτές για τον τουρισμό

«Πολλοί συνεργάτες μου και ένας από τους υφυπουργούς κάνουν αυτή την στιγμή διακοπές στην Τουρκία», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, προτρέποντας τους τουρίστες να μη διστάσουν να επισκεφτούν την Τουρκία παρά την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με την Συρία και το Ιράκ.

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ενέργεια Σε αντίθεση με τον πολύπαθο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, το έργο του Greek Stream μπορεί στην κυριολεξία και μέσα σε λίγα μόνο χρόνια να καταστήσει την Ελλάδα πραγματικό ενεργειακό δίαυλο για την τροφοδοσία της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Αποψη: Παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα ο Greek Stream

Κ.Ν. ΣΤΑΜΠΟΛΗΣ*

Σε αντίθεση με τον πολύπαθο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, το έργο του Greek Stream μπορεί στην κυριολεξία και μέσα σε λίγα μόνο χρόνια να καταστήσει την Ελλάδα πραγματικό ενεργειακό δίαυλο για την τροφοδοσία της ευρωπαϊκής ηπείρου.

ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβαρόμετρο: Κυρίαρχη ανησυχία των Ευρωπαίων το μεταναστευτικό

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP

Οι μετανάστες είναι πλέον η βασική ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών, μπροστά από τα οικονομικά ζητήματα και την ανεργία, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που διενεργήθηκε στα τέλη Μαΐου στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες και δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουλίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ο Νίκος Ανδρίτσος  και η Μαρία Αναστασοπούλου παρουσιάζουν τις δύο μεσημβρινές ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ.

Η ενημέρωση δεν πάει διακοπές

ΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ

Σε ένα από τα πιο «θερμά» καλοκαίρια των τελευταίων χρόνων από πλευράς οικονομικο-πολιτικών εξελίξεων, τα κανάλια που επένδυσαν στην ενημέρωση όλο το προηγούμενο διάστημα, βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση από τους τηλεθεατές-πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον, συνεχίζουν να βαδίζουν στο ίδιο ενημερωτικό μονοπάτι.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Με την παρούσα κυβέρνηση μέχρι να σταθεροποιηθεί η χώρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πάει μέχρι να σταθεροποιηθεί η χώρα, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δεν έκρυψε ότι νιώθει άσχημα μερικές φορές που ψηφίζει την κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά τόνισε ότι θα ψηφίσει, χωρίς «τσαλιμάκια», τη συμφωνία που θα φέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Focus: Δύσκολη η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για το τρίτο πακέτο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δύσκολα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα», αναφέρει το περιοδικό Focus, επικαλούμενο εσωτερική αξιολόγηση της γερμανικής κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, επισημαίνεται, θα πρέπει να μετατεθεί και η ήδη σχεδιαζόμενη για τα μέσα Αυγούστου έκτακτη συνεδρίαση του γερμανικού Κοινοβουλίου.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ H EUROBANK ΑΝΑΛΥΕΙ

Fed: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

Σε συμφωνία με τις προσδοκίες της αγοράς, η αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αποφάσισε στη διήμερη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της.

ΕΛΛΑΔΑ Η 14χρονη Ηλέκτρα Γιακαμόζη εμπνεύστηκε από τον ήχο των δελφινιών, κερδίζοντας το 1ο βραβείο διαγωνισμού στο Τόκιο.

Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τις φωνές της Γης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Ανάμεσα σε χιλιάδες παιδιά, ηλικίας 7 ως 15 ετών, η σύνθεση της Ηλέκτρας Γιακαμόζη διακρίθηκε σε κορυφαίο διαγωνισμό ζωγραφικής για το περιβάλλον, με θέμα «Φωνές της Γης – Voices of the Earth», που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο.

ΘΕΑΤΡΟ Ηθοποιοί του θεάτρου Νο της Ιαπωνίας στην παράσταση «Νέκυια», σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, την περασμένη Παρασκευή στην Επίδαυρο.

Το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού;

ΟΛΓΑ ΣΕΛΛΑ

«Είδα με άλλο μάτι την αρχαία τραγωδία», μου έλεγε την περασμένη Τρίτη, στο ξενοδοχείο «Αβατον» στα όρια Επιδαύρου-Λυγουριού, η ταλαντούχα σκηνοθέτις Σύλβια Λιούλιου, που σήμερα παρουσιάζει, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, την τραγωδία «Αίας» του Σοφοκλή. 

Περισσότερα