(Φωτογραφία: Shutterstock)

Ένας γάλλος σεφ επινόησε τη ρώσικη

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΜΟΝΗ

Δημιούργημα του Lucien Olivier στο πολυτελές εστιατόριο της Μόσχας «Ερμιτάζ» τον 19ο αιώνα, είναι  το κατεξοχήν  εορταστικό φαγητό της Ρωσίας.
 

Η Ολγα Μάνου μπροστά από μια παλιά γεννήτρια, που κοσμεί την είσοδο του Μουσείου Ψωμιού του Ομίλου Λούλη. (Φωτογραφίες: ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ)

Όλγα Μάνου: «Ήταν ονειρό μας να μαθαίνουμε στα παιδιά την ιστορία του ψωμιού»

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΤΕΡΑ

Είναι κόρη της πρώτης γυναίκας εμπόρου αλεύρων στην Ελλάδα και εγγονή ενός αλευροβιομήχανου. Σήμερα διευθύνει το τμήμα Εταιρικής Ευθύνης της παλαιότερης ελληνικής εταιρείας, του Ομίλου Λούλη.

 

Φωτογραφία: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ

Προσοχή στις ταμπέλες

ΔΑΦΝΗ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ τρελαίνομαι να κάνω βόλτα στη λαϊκή. Η αδυναμία μου είναι οι βιολογικές λαϊκές γιατί εκεί εκτός από βιολογικά προϊόντα φρέσκα και σε λογικές τιμές, βρίσκω και τους ίδιους τους παραγωγούς, τους ρωτώ και με μαθαίνουν.
 

Περισσότερα