Εδώδιμα πτωχοπροδρομικά

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΩΧΟ

Διαβάζοντας το καινούργιο βιβλίο του φίλου Παντελή Μπουκάλα για το δημοτικό τραγούδι «Όταν το ρήμα γίνεται όνομα», στάθηκα πάνω και σε όσα νόστιμα παραθέτει με τρόπο απολαυστικό για τις πολυσύνθετες λέξεις που αναφέρονται σε εδώδιμα.

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Νηστίσιμα και νόστιμα

ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ

Παγκόσμια αποκλειστικότητα του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, η νηστεία είναι ένας ολοκληρωμένος και σοφός διατροφικός κώδικας. Tο αντίπαλον δέος της ακατάσχετης ρυπαροφαγίας των ημερών. Κι έχει, βέβαια, τη νοστιμάδα της!

Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Σπαράγγια: τρυφερά και ντελικάτα

Γαστρονόμος

Είναι «ευαίσθητα» και με γλυκιά γεύση. Σε σούπες ή σαλάτες, με κρέας ή ψάρι ή ακόμη και σκέτα με λαδολέμονο, αποθεώνουν γευστικά τα μαγειρέματά μας.

(Φωτογραφία: Shutterstock)

Το γιαχνί του κυνηγού

Κείμενο: Γιάννης Λεμονής

Πεντανόστιμο και εύκολο, το δημοφιλέστερο πολωνέζικο πιάτο σερβίρεται παραδοσιακά μέσα σε καρβέλι από το οποίο έχουν αδειάσει την ψίχα.

Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Κορίανδρος, ο εδώδιμος

Κείμενο: Αλέξανδρος Γιώτης

Μιλάμε συχνά για τη μακρινή και εξωτική καταγωγή των μπαχαρικών. Αυτή τη φορά το σκηνικό αλλάζει, μια που ο κόλιανδρος είναι εντελώς μεσογειακός.

Περισσότερα