nor_allantika_asfalia

Τα ατού των βιολογικών αλλαντικών

ΜΑΝΙΝΑ ΝΤΑΝΟΥ

Τι διαφορά έχουν τα βιολογικά από τα συμβατικά αλλαντικά; Εχει νόημα αυτή η διαφοροποίηση όταν μιλάμε για επεξεργασμένα προϊόντα, των οποίων έτσι κι αλλιώς αμφισβητείται η διατροφική αξία; Υπάρχουν ελληνικά βιολογικά αλλαντικά; Τελικά, να τα προτιμάμε και σε τι ποσότητες;

nor_marinarismena_fileta_tonou_tif

Ψάρι με κόκκινο κρασί;

ΜΕΡΟΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η διαδικασία επιλογής οινικού παρτενέρ για τις γαστρονομικές μας επιλογές μπορεί να μετατραπεί σε ένα ευχάριστο παιχνίδι συνδυασμών, αρκεί να έχουμε κατά νου μερικούς απλούς βασικούς κανόνες.

nor_oinopoieia_attiki

Τρύγος στον αμπελώνα της πρωτεύουσας

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Στο απόγειο του τρύγου, στα δυο βήματα από το κλεινόν άστυ, τα περισσότερα από τα μικρά οινοποιεία του ιστορικού αττικού αμπελώνα είναι ανοιχτά και επισκέψιμα. Εμείς βρεθήκαμε σε μερικά από τα σημαντικότερα εξ αυτών, για οινοτουρισμό και… μουστοτουρισμό. Κανείς δεν μας αρνήθηκε ένα μπουκάλι φρεσκοστυμμένο χυμό Σαββατιανού σταφυλιού, της κατεξοχήν ποικιλίας της περιοχής, για να ετοιμάσουμε μουστοκούλουρα, πετιμέζια και μουσταλευριές από τον τρύγο του 2017.

Περισσότερα