Φωτογραφία: Γιάννης Λεμονής

Η αρχαία σκορδαλιά

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΜΟΝΗ

Καιρός να περάσουμε σε κάτι πιο ανοιξιάτικο και ελαφρύ, όπως τα ψάρια.

Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου

Ντομάτα με το κουτάλι

ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ

Η πρωταγωνίστρια του ελληνικού καλοκαιριού μάς έχει συνηθίσει σε αλμυρούς ρόλους, αλλά αποδίδει το ίδιο καλά και σε γλυκούς. Και δεν εννοούμε μόνο το παραδοσιακό γλυκό βάζου, που φτιάχνουν στην Κω.

Φωτογραφία: Μαρία Κωνσταντακάκη

Γεύσεις γόνιμες, της άγονης γραμμής

Κείμενο: Δημήτρης Ρουσουνέλος

Σταθήκαμε πρόσφατα μπροστά στον πάγκο παρουσίασης κρασιών οινοποιείου από ακριτικό νησί. Επτακόσιους κατοίκους κατέγραψε η τελευταία απογραφή. Ανάμεσά τους κάποιοι βρήκαν τον τρόπο να πιάσουν το νήμα από εκεί που παλιότερα το είχαν αφήσει. Παρήγαγαν οίνο σε δικό τους, τοπικό, σύγχρονο οινοποιείο. Τα πρώτα δειλά, μα αξιοπρεπή βήματα αυτής της, υψηλού ρίσκου για την εποχή μας, προσπάθειας κέρδισαν τον δικό μας τουλάχιστον ουρανίσκο.

Περισσότερα