Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

10+1 μυστικά για την τέλεια ψαρόσουπα

Ρεπορταζ: Βιβή Κωνσταντινίδου

Kακαβιά με ταπεινά μικρά βραστόψαρα, πλούσια σούπα με ακριβά «πρώτα» ψάρια ή ψαρόσουπα αυγοκομμένη και με μπόλικο ρύζι; Φαγκρί ή χάνος; Κάθε ψαρόσουπα έχει τη νοστιμιά, το χαρακτήρα και τα δικά της μυστικά επιτυχίας. Οι ειδικοί μάς μιλούν για τα κατάλληλα βραστόψαρα.
 

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

9 Νόστιμα ψάρια για θεσπέσιες ψαρόσουπες

Ρεπορταζ: Βιβή Κωνσταντινίδου

Kακαβιά με ταπεινά μικρά βραστόψαρα, πλούσια σούπα με ακριβά «πρώτα» ψάρια ή ψαρόσουπα αυγοκομμένη και με μπόλικο ρύζι; Φαγκρί ή χάνος; Κάθε ψαρόσουπα έχει τη νοστιμιά, το χαρακτήρα και τα δικά της μυστικά επιτυχίας. Οι ειδικοί μάς μιλούν για τα κατάλληλα βραστόψαρα.
 

Σαρακοστιανό του Σπύρου Βασιλείου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΩΧΟ

Παρατηρώ τον πίνακα του Σπύρου Βασιλείου. Είναι μάλλον στην ταράτσα του σπιτιού του, κάτω από την Ακρόπολη, όπου κάθε Καθαρά Δευτέρα καλούσε τους φίλους του, να τους φιλέψει με την τέχνη του και τα καλούδια της ημέρας.

Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Αστακός... και ξερό ψωμί

Από τον Ντίνο Κιούση

Αποφάσισε να δραπετεύσει από τα μενού των εστιατορίων και διεκδικεί τη θέση που του αρμόζει στα οικιακά συνταγολόγια. Απολαύστε τον στις συνταγές που σας προτείνουμε. Αν και πολυτελείας, κάθε τόσο θα επανέρχεστε...

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αφιέρωμα: Νοστιμιά υπ’ ατμόν

ΝΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Γρήγορη, απλή, ελαφριά και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμη είναι η μαγειρική στον ατμό, αφού οι πρώτες ύλες δεν ταλαιπωρούνται με πολύωρα μαγειρέματα κι έτσι κρατούν όλη τη γεύση και τα αρώματά τους. Μυστικά, οδηγίες και όλες οι πληροφορίες για τα σκεύη που θα χρειαστείτε, καθώς και τις λεπτομέρειες για τη χρήση τους.

Περισσότερα