Το πιάτο της καρδιάς μας είναι ελληνικό

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από 13 έως 15 Οκτωβρίου διεξήχθη ο δεύτερος διεθνής διαγωνισμός νέων σεφ του San Pellegrino στο Μιλάνο, με 20 ταλαντούχους μάγειρες, ηλικίας κάτω των 30, να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να μας συστήνουν τα πιάτα που θα απολαύσουμε... αύριο!

(Φωτογραφία: Shutterstock)

Ολα τα μυστικά για τη συντήρηση των τροφίμων στο ντουλάπι

Στις συσκευασίες διάφορων κατηγοριών ξηρών τροφίμων (ζυμαρικών, ρυζιών, οσπρίων, αλεύρων, μπαχαρικών κ.λπ.) διαβάζουμε με μικρές παραλλαγές την εξής περιεκτική οδηγία: «Διατηρείτε το προϊόν σε χώρο καθαρό και δροσερό, αποφεύγοντας την έκθεσή του στον ήλιο και στην υγρασία». Αν κατανοήσουμε πώς οι προαναφερθέντες παράγοντες επιδρούν αρνητικά στα τρόφιμα, θα έχουμε κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για τη σωστή συντήρησή τους.

Περισσότερα