ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρωματικά σουβλάκια κοτόπουλου με πιλάφι και φέτα

ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πουλερικά, Σουβλάκι, Ζυμαρικά / Ρύζι, Φέτα, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄ / Μαγείρεμα: 30΄
 

Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3-4 εκ.

Για τη μαρινάδα

  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πιλάφι

  • 250 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά της μαρινάδας.

Περνάμε το κοτόπουλο σε καλαμάκια και τα τακτοποιούμε σε ένα μέτριο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν.

Πιλάφι: Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και 500 ml νερό και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα, για να απορροφήσει τους υδρατμούς και να γίνει το ρύζι σπυρωτό, και αφήνουμε για 10 λεπτά. Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ