ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γρήγορο μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μπισκότα, Σοκολάτα, Κρέμα, Γλυκά, Ζάχαρη και Αλεύρι, Συνταγές, Γλυκά Ψυγείου

Προετοιμασία–παρασκευή: 25΄

Υλικά (για ένα πυρέξ)
  • 3 κουτ. γλυκού κακάο
  • 1 πακέτο πτι μπερ ολικής αλέσεως
  • 1 συσκευασία κρέμα στιγμής με άρωμα βανίλια
  • 1 συσκευασία κρέμα στιγμής σοκολάτα
  • 1 συσκευασία garni γάλα, όσο αναγράφεται στις συσκευασίες
  • τρούφα για γαρνίρισμα ή φιλέ αμυγδάλου

Διαδικασία

Φτιάχνουμε μια μεγάλη κούπα ζεστό κακάο άγλυκο, χωρίς ζάχαρη, και το αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε στιγμιαία (για να μην διαλυθούν) ένα-ένα τα μπισκότα στο κακάο και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.

Ετοιμάζουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Απλώνουμε την κρέμα βανίλιας πάνω από τα μπισκότα που έχουμε στο πυρέξ.

Καλύπτουμε με μία στρώση μπισκότων που έχουμε βουτήξει στο κακάο, όπως κάναμε και πριν.

Αδειάζουμε από πάνω τη σοκολατένια κρέμα και την απλώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα.

Χτυπάμε το garni στο μίξερ, όπως αναγράφεται στη συσκευασία. Γαρνίρουμε το γλυκό χρησιμοποιώντας ένα κορνέ. Πασπαλίζουμε με τρούφα ή φιλέ αμυγδάλου.

Μυστικά

  • Προσέχουμε να μην βουτάμε για πολλή ώρα τα μπισκότα μέσα στο κακάο γιατί λιώνουν και βγάζουν υγρά στο γλυκό.
  • Μπορούμε, αντί για μπισκότα πτι μπερ, να χρησιμοποιήσουμε σαβουαγιάρ και να γίνει πιο αφράτο το γλυκό.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ