Μπριζολάκια με ροδάκινο και μαστίχα

Μπριζολάκια με ροδάκινο και μαστίχα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 15΄

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μπριζόλες λαιμού χωρίς το κόκαλο, περίπου 200 γρ. η καθεμία, πάχους 2 εκ.
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκέλιδες σκόρδου, λιωμένες
  • 70 ml τσίπουρο (ή ούζο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 3 ροδάκινα, με τη φλούδα
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 – 3 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σάλτσα: Βάζουμε στο μπλέντερ τα ροδάκινα σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε. Σουρώνουμε καλά το μείγμα και ρίχνουμε το χυμό πάλι στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν. Την κρατάμε σε βαζάκι στο ψυγείο για το σερβίρισμα.

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι (αν χωράνε όλες μαζί, διαφορετικά τις ψήνουμε σε 2 δόσεις).

Ψήνουμε για 5 λεπτά από τη μία πλευρά και, όταν ροδίσουν, τις γυρίζουμε και από την άλλη για 2 – 3 λεπτά. Σβήνουμε με το τσίπουρο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε 2 – 3 κουτ. σούπας νερό. 

Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για 4 – 5 λεπτά περίπου. Τις γυρνάμε μία φορά ακόμη και προσθέτουμε 2 – 3 κουτ. σούπας νερό, αν χρειάζεται. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένες.  

Σερβίρισμα: Τις σερβίρουμε με τη σάλτσα δίπλα ή, αν θέλουμε, αδειάζουμε τη σάλτσα στο τηγάνι μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά, ώστε οι μπριζόλες να νοστιμίσουν πιο πολύ.

Τι πίνουμε: Ενα φρέσκο ροζέ από Μοσχοφίλερο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή