Άποψη της παλιάς πόλης της Βέρνης, με τον διάσημο Πύργο του Ρολογιού. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Βουτιά στη μεγαλύτερη ανοιχτή πισίνα της Ελβετίας, σαββατιάτικο brunch στο εστιατόριο που «δεν πετάει τίποτα» και το πιο πρωτότυπο vintage παζάρι.

Τραμ και ποδήλατα διασταυρώνονται συνεχώς, συνθέτοντας το κάδρο της καθημερινής ζωής στη Βασιλεία. (Φωτογραφία: Udo Bernhart/picture-alliance/dpa/AP Images)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Στο σταυροδρόμι Ελβετίας, Γερμανίας και Γαλλίας, η πόλη των σαράντα μουσείων είναι προορισμός για φιλότεχνους όλο τον χρόνο.


Πρωινή βόλτα κατά μήκος του ποταμού Λίματ, που χωρίζει την πόλη στα δύο. (Φωτογραφία: Alberto Bernasconi/laif)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Έξοδος για φλιπεράκια, ένα μπαρ με άρωμα ’30s και ο εναλλακτικός οδηγός των φιλότεχνων της πόλης.

Το Jungfraujoch, το διάσελο που ενώνει σε υψόμετρο 3.466 μ. τις κορυφές Jungfrau και Mönch, είναι προσβάσιμο από το 1912 με τρένο. (Φωτογραφία: Rob Lewis/Jungfrau Region)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ταξιδεύουμε έως την κορυφή της Ευρώπης με τρένο και χαζεύουμε από το παράθυρο άγριες ορθοπλαγιές, όμορφα σαλέ, χιόνια και τον κόσμο μας που αλλάζει.


Το παλαιότερο vegetarian εστιατόριο της Ευρώπης βρίσκεται στη Ζυρίχη και ονομάζεται Hiltl.
ΤΑΞΙΔΙΑ

Σάουνα, συναυλίες στη λίμνη, γευσιγνωσίες κρασιών και τσίλι, μπίρες από όλο τον κόσμο και λιχουδιές για vegans σάς περιμένουν στην πόλη της Ελβετίας.

Πανοραμική άποψη της Γενεύης με θέα στην ομώνυμη λίμνη. (Φωτογραφία: Shutterstock)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τρεις κάτοικοι μας συστήνουν τα αγαπημένα τους μέρη στην κοσμοπολίτικη ελβετική πόλη.

Ο κεντρικός δρόμος της υποδειγματικά ρυμοτομημένης La Chaux-de-Fonds.
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ταξιδεύουμε μέχρι τα γαλλοελβετικά σύνορα και μαθαίνουμε τα πάντα για την κατασκευή των περίφημων ελβετικών ρολογιών. Χειμωνιάτικη άποψη της πόλης.
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ακρίβεια Λένε πως οι Ελβετοί με τα δρομολόγια των τρένων τους τσεκάρουν αν τα ρολόγια τους δείχνουν τη σωστή ώρα. Δεν είναι υπερβολή. Θα το διαπιστώσετε από την πρώτη κιόλας επαφή σας με τους Ελβετικούς Ομοσπονδιακούς Σιδηροδρόμους. Οι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο της Γενεύης προς τη Λωζάνη πραγματοποιούνται με ακρίβεια δευτερολέπτου. Βω Το καντόνι του […]