Η παραλία κάτω από το κτήμα του Μον Ρεπό θυμίζει ελβετική εξοχή.
ΤΑΞΙΔΙΑ

Αφήνοντας πίσω τα φαρδιά χαλικόστρωτα δρομάκια και το κομψό νεοκλασικό ανάκτορο, ένα στενό μονοπάτι κατηφορίζει μέσα στο πυκνό δάσος για να καταλήξει σε μια αρυτίδωτη λίμνη. Μόνο που τα κρυστάλλινα νερά, που αντανακλούν τους κορμούς των δέντρων και τον συννεφιασμένο ουρανό…


Η παλιά πόλη της Κέρκυρας θεσμοθετήθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από την UNESCO το 2007 και παραμένει σχεδόν ίδια από την εποχή της Ενετοκρατίας. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Βενετσιάνικα καντούνια, οργιώδης βλάστηση, ήρεμοι κολπίσκοι και αμμώδεις ακτές, πρωτόγνωρες γεύσεις και πνευστά που συγκινούν: το καλοκαίρι στην Κέρκυρα δεν μοιάζει με κανένα άλλο.


Η Μυρτιώτισσα, με τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή αμμουδιά, παραμένει αγαπημένη παραλία για γυμνιστές και φυσιολάτρες. (Φωτογραφίες: Τζούλια Κλήμη)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Μια Kερκυραία φωτογράφος ξεχωρίζει τα μέρη που έχει ταυτίσει με το δικό της καλοκαίρι στο νησί.

Η οδός Γκίλφορδ, ένας από τους βασικούς πεζόδρομους της Παλιάς Πόλης. (Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΣ)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Οι καλύτερες στάσεις, οι πιο δυνατές γαστρονομικές εμπειρίες και οι εκδρομές που πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα για μια χορταστική φθινοπωρινή απόδραση.

Ο γραφικός κόλπος της Κουλούρας στα βορειοανατολικά του νησιού. (Φωτογραφία: ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΛΗΜΗ)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τη Μεγάλη Εβδομάδα ακούστε τις τρεις φιλαρμονικές να παιανίζουν σε ρυθμούς πένθιμους, προσδίδοντας στην αρχοντική πόλη της Κέρκυρας μοναδικό χαρακτήρα.


Πανοραμική άποψη  της πόλης της Κέρκυρας. (Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Μια βόλτα στην πόλη είναι σαν ένα ταξίδι στον χρόνο. Λαμπρά οικοδομήματα, μνημεία και ανάκτορα, σπίτια με ζηλευτές κεραμοσκεπές και σοφίτες, αλλά και πλατείες, όπως η Σπιανάδα, ή ο πεζόδρομος Λιστόν.

Αποψη από το φρούριο. (Φωτογραφία: Shutterstock)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Δηλαδή για «ψαγμένους», όπως λέγεται στα κερκυραϊκά. Αυτός που πίνει την τσιτσιμπίρα του στο καφενείο του Αγόρη, που κάνει μακροβούτια στον Iσσο, που ξέρει πως νοικιάζοντας μια βάρκα από τις Eρμονες μπορείς να ανακαλύψεις μικρούς παραδείσους.

Παρέα παιδιών ψαρεύουν σε μόλο στη Λευκίμμη. (Φωτογραφίες: Τζούλια Κλήμη)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Η νότια πλευρά του κοσμοπολίτικου νησιού φοράει τα ανοιξιάτικά της και μας υποδέχεται στα χωριά, στα αρχοντικά και στη μαγευτική της φύση.