ΑΘΗΝΑΪΚΑ PLUS

Με τα δεσμά του πολιτικού γάμου ενώθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Nina Flohr

Με τα δεσμά του πολιτικού γάμου ενώθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Nina Flohr

To 2020 πρέπει να καταγραφεί ως η χρονιά κατά την οποίαν επλήγη βάναυσα και ο θεσμός του γάμου. Oχι μόνον ο αριθμός των διαζυγίων εκτοξεύθηκε παγκοσμίως λόγω των τριβών της καραντίνας, αλλά και μία σειρά από προγραμματισμένα μυστήρια αναγκάστηκαν να αναβληθούν για το μέλλον όταν, δηλαδή, ο αριθμός των καλεσμένων δεν θα είναι μονοψήφιος. Ορισμένα ζευγάρια, ωστόσο, προτίμησαν φέτος να δεθούν με τα δεσμά του πολιτικού γάμου και να είναι σε αναμονή για τον θρησκευτικό. Σε αυτήν την περίπτωση ανήκει και ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Nina Flohr στο Σεν Μόριτζ πριν από μερικές ημέρες.

Με τα δεσμά του πολιτικού γάμου ενώθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Nina Flohr-1
Το ζευγάρι με μάρτυρες κατά την ώρα του πολιτικού γάμου στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας. (Φωτ. MARVIN ZILM)

Η ιδιωτική τελετή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, με μάρτυρες τους ευτυχείς πατέρες των νεονύμφων, τηρώντας όλες τις υγειονομικές οδηγίες του ελβετικού κράτους. Ακόμα και με τους ελάχιστους προσκεκλημένους η πραγματοποίηση του εγχειρήματος είχε δυσκολίες, καθώς δεν εφαρμόστηκαν μόνον τα μέτρα που προέβλεπε ο νόμος, αλλά ακόμα πιο αυστηροί κανόνες ασφαλείας. Ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά παρά το ότι άλλαξε το αρχικό σχέδιο. Το ζευγάρι είχε ξεκινήσει ετοιμασίες για έναν μικρό ορθόδοξο γάμο στην Ελλάδα για την ίδια ημερομηνία, με ελάχιστο αριθμό παρισταμένων βάσει όλων των οδηγιών της ελληνικής κυβέρνησης.

Τελικά, τελέσθηκε ένας ακόμη πιο κλειστός πολιτικός γάμος στην Ελβετία με μόνους μάρτυρες τον τέως βασιλέα Κωνσταντίνο και τον πατέρα της νύφης, Thomas Flohr. Η Αννα-Μαρία και η Katharina Flohr παρακολούθησαν την τελετή από ένα παράθυρο εκτός της επίσημης αίθουσας. Τα λοιπά μέλη είχαν τη δυνατότητα να δουν το μυστήριο μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης μετά την ολοκλήρωση της τελετής. Παρότι το ζευγάρι ανυπομονούσε να ξεκινήσει την κοινή του πορεία με έναν ορθόδοξο γάμο στην Ελλάδα και να μοιραστεί τη χαρά του με την ευρύτερη οικογένεια και τους φίλους, επέλεξαν να συμβιβαστούν για την ώρα, καθότι προτεραιότητά τους ήταν η ασφάλεια όλων.

Με τα δεσμά του πολιτικού γάμου ενώθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Nina Flohr-2
Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Nina Flohr. (Φωτ. MARVIN ZILM)

Παρόντες ήταν η στενή οικογένεια του γαμπρού και της νύφης. Απαντες υποβλήθηκαν σε δύο μοριακούς ελέγχους προ της μετάβασής τους στην Ελβετία. Ολοι οι παρευρισκόμενοι όπως και το ζευγάρι υποβάλλονταν σε καθημερινό έλεγχο σε συνεργασία με το τοπικό νοσοκομείο – μία από τις πολλές ενέργειες που έγιναν επιπλέον των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων. Το ορθόδοξο μυστήριο θα τελεσθεί στη χώρα μας όταν οι συνθήκες και τα μέτρα το επιτρέψουν μέσα στο 2021. Τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη αδημονούν να λάβουν την ευλογία της Εκκλησίας και να γιορτάσουν στην Ελλάδα πλέον την έναρξη της κοινής τους ζωής. Αλλωστε, η νύφη –θυγατέρα ενός εξαιρετικά επιτυχημένου επιχειρηματία στον τομέα των αεροπορικών εταιρειών με έμφαση την ναύλωση ιδιωτικών τζετ– αγαπά πολύ την πατρίδα μας.
 
[email protected]