ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Οι «Παραβάσεις», το θεατρικό αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, συνεχίζονται με δύο ραψωδίες (ραψωδία Φ, «Μάχη Παραποτάμιος», ραψωδία Χ, «Εκτορος αναίρεσις») από την «Ιλιάδα» του Ομήρου, σε σκηνοθετική επιμέλεια Εκτορα Λυγίζου. Η σειρά των δραματοποιημένων αναλογίων εντάσσεται στο θεματικό πλαίσιο «Τα πρόσωπα του ήρωα», που θα αναπτυχθεί τη σεζόν 2020-21. Η μετάφραση είναι του Δ.Ν. Μαρωνίτη και διαβάζουν οι Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Εκτορας Λυγίζος, Αρης Μπαλής, Ελενα Τοπαλίδου (φωτ.). Οι «Παραβάσεις» πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία κοινού και μεταδίδονται μέσω live streaming στο www.snfcc.org, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube. Στις 8/11, στις 5 μ.μ.

– Το Σάββατο (7/11) ξεκινούν τα διαδικτυακά «Εργαστήρια ψηφιακής κωδικοποίησης για νεαρά κορίτσια πρόσφυγες ή μετανάστριες», μέρος του κύκλου «Φύλο και μετανάστευση», που πραγματοποιείται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ματαρόα» της Καλαμάτας και το καταφύγιο «Μέλισσα». Τα διαδραστικά εργαστήρια ψηφιακού κώδικα γίνονται μόνο για κορίτσια πρόσφυγες και μετανάστριες, η κατάρτιση θα διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα όλον τον Νοέμβριο και έχει στόχο να τις βοηθήσει να αποκτήσουν έναν καινούργιο δρόμο επαγγελματικής ενσωμάτωσης. Επίσης στις 14, 21, 28/11. Πληροφορίες στο www.ifg.gr.

– Η γκαλερί Bernier-Eliades μάς προσκαλεί να επισκεφθούμε στο Διαδίκτυο το Viewing Room του Νοεμβρίου και να συμμετάσχουμε στην ομαδική παρουσίαση, που περιλαμβάνει έξι έργα των ακόλουθων καλλιτεχνών: Μπερτράν Λαβιέ, Τζόναθαν Μέσε, Ραλλού Παναγιώτου, Σούζαν Ρόθενμπεργκ, Τόμας Σούτε και Ρόμπερτ Ουίλσον. Στο bernier-eliades.com.

– «Αναζητώντας τη μυστική καρδιά των ευρωπαϊκών πόλεων» είναι ο τίτλος των οκτώ δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων που προσφέρει ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης κάθε Κυριακή, ξεκινώντας από αύριο (8/11). Το πρώτο της σειράς έχει τίτλο «Παρίσι: ο αέναος παλμός του κόσμου». Στις 7 μ.μ., στο elearning.polis.edu.gr/course/melenia-lemonia-poleis-all.

– Μέσω live streaming θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου «Τα κινηματογραφικά» την προσεχή Δευτέρα (9/11), μια επιλογή από τις κορυφαίες συνθέσεις της μουσικού για το σινεμά, και ειδικότερα από τις συνεργασίες της με τον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο. Στις 8.30 μ.μ., στο www.snfcc.org, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή