Εκτάκτως – Η πολιτιστική ατζέντα

Εκτάκτως – Η πολιτιστική ατζέντα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναβολή του συνόλου των παραστάσεων του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» έως και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Επίσης αναβάλλεται η παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος» που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή εξαιτίας της πυρκαγιάς. Για τον επαναπρογραμματισμό των παραστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα digitalculture.gov.gr του ΥΠΠΟΑ. 

Αναβολή ανακοινώθηκε και για την παράσταση «Σπανός» που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης. Η ομάδα «Οθόνιον» θα ανακοινώσει νέα ημερομηνία. 

Με δεδομένη την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 5 Αυγούστου 2021 με ισχύ έως και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 06.00, καθώς και την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς – κατάσταση συναγερμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και κατόπιν σχετικής εντολής του ΥΠΠΟΑ, το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου ανακοίνωσε την αναβολή στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου των παραστάσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν έως τις 8 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις «Ελένη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και «Ευριπίδης του Ευριπίδη» του Ευριπίδη Λασκαρίδη – OSMOSIS. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί νέα ημερομηνία εντός των χρονικών ορίων του τρέχοντος καλλιτεχνικού προγράμματος. Για τους κατόχους εισιτηρίων θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση στο προσεχές διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή