Η τρίχρωμη Καλυψώ είναι η νέα ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου

Η τρίχρωμη Καλυψώ είναι η νέα ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To περιστατικό μου το έχει διηγηθεί με τρόπο απολαυστικό ο Ζάχος Χατζηφωτίου, αναπολώντας το διάστημα που εργάστηκε στην «Κ», επί Ελένης Βλάχου. Μιας και τους συνέδεε φιλία, σύχναζε στο γραφείο της, το οποίο ήταν πάντοτε γεμάτο από τις περίφημες γάτες της: «Μια μέρα, την παρακολουθούσα να προσπαθεί να γράψει το κύριο άρθρο με την πένα που βουτούσε στο μελανοδοχείο», θυμάται ο δημοσιογράφος και συγγραφέας. «Ομως ένα από τα τετράποδα που κατοικοέδρευε πάνω στο γραφείο θεωρούσε διασκεδαστικό παιχνίδι να της πιάνει συνεχώς τον κονδυλοφόρο. “Αμάν, βρε Ελένη μου, πώς μπορείς να δουλέψεις έτσι;”, τη ρώτησα κάποια στιγμή αγανακτισμένος. Και εκείνη, με το γνωστό της χιούμορ, μου απάντησε: “Δεν βλέπεις; Εχω συνεργάτο!”».

Η τρίχρωμη Καλυψώ είναι η νέα ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου-1
Η Σοφία Χήρας – Μικρού παραδίδει την Καλυψώ.

«Συνεργάτα» απέκτησε προσφάτως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που είναι γνωστό ότι αγαπά ιδιαίτερα τα ζώα: πριν από λίγες ημέρες προέβη στη συμβολική κίνηση υιοθεσίας της αδέσποτης γατούλας Καλυψώ. Η νέα προνομιούχος ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου έχει καταγωγή από την Κάρπαθο, την οποία επισκέφθηκε η ΠτΔ στις αρχές Οκτωβρίου. Εκεί συνάντησε και τους ανθρώπους της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου, Σοφία Χήρας – Μικρού και Αννα Κατωγυρίτη, γνώρισε τη χαριτωμένη γατούλα και εξέφρασε την επιθυμία να την υιοθετήσει.

Η τρίχρωμη Καλυψώ είναι η νέα ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου-2
Η νέα ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου είναι πολύ κοινωνική. Φωτ. ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επειδή και τα ζώα χρειάζονται τύχη, η Καλυψώ βρέθηκε σύντομα από τις ερημιές της Καρπάθου στην Ηρώδου του Αττικού, όπου ανέλαβε τον ρόλο της «συνεργάτας», καθώς της αρέσει να ανακατώνει χαρτιά και να παίζει με την οθόνη του τάμπλετ. Το ευτύχημα είναι ότι πρόκειται για ιδιαίτερα κοινωνικό ζώο, που έχει ήδη προσαρμοστεί στο καινούργιο του περιβάλλον. Τα βράδια συνοδεύει την ΠτΔ στο σπίτι της και το πρωί πιάνει από νωρίς δουλειά. Τα τελευταία χρόνια, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε μείνει δίχως κατοικίδιο και ενίοτε φρόντιζε τον Πόρτο, τον γάτο της θυγατέρας της, Νιόβης, καθώς πέρασε την αγάπη αυτή και στην κόρη της. 

Η τρίχρωμη Καλυψώ είναι η νέα ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου-3
Απαίτησαν και οι δικές μου γάτες δημοσιότητα.

Η Καλυψώ θα απολαμβάνει, βέβαια, το ωραίο περιβάλλον του Προεδρικού Μεγάρου, ωστόσο δεν θα βγαίνει στον κήπο. Εκεί υπάρχουν ήδη αντίζηλες. Πρόκειται για δύο θηλυκές γάτες που γέννησαν μικρά την ίδια περίοδο και έχουν τεθεί επίσης υπό την προεδρική αιγίδα. Οι γατούλες στειρώθηκαν, τους έγινε αποπαρασίτωση και σιτίζονται καθημερινά, ορισμένες φορές από την ίδια την Πρόεδρο. Για όλους εμάς τους φιλόζωους, η υιοθεσία της Καλυψούς σε μια τόσο σκοτεινή περίοδο είναι μια μικρή αχτίδα φωτός, ότι τα ζώα στη χώρα μας θα αποκτήσουν τη θεσμική προστασία από την κακοποίηση που οφείλει μια συντεταγμένη πολιτεία να τους προσφέρει.

ΥΓ.: Στις φωτογραφίες φιγουράρουν και οι δικοί μου «συνεργάτοι», Μάζελ και Σισί, για να μη μείνουν παραπονεμένοι.
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή