Γεύμα διεθνών προσωπικοτήτων στην Αντίπαρο, για την 4η Ιουλίου

Γεύμα διεθνών προσωπικοτήτων στην Αντίπαρο, για την 4η Ιουλίου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο μετά το ντεφιλέ του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο, που έφερε στην Ελλάδα μια πλειάδα από προσωπικότητες, η χώρα μας γίνεται και πάλι θερινή οικοδέσποινα αξιώσεων. Στην Αντίπαρο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα συνάντησαν το Σαββατοκύριακο τον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της Αmazon και έναν εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων παγκοσμίως, τον Αμερικανό μεγιστάνα Μπάρι Ντίλερ με τη σύζυγό του, τη διάσημη σχεδιάστρια Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, τον παρουσιαστή και πολιτικό αναλυτή του CNN Αντερσον Κούπερ, αλλά και το ζεύγος Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον.

Γεύμα διεθνών προσωπικοτήτων στην Αντίπαρο, για την 4η Ιουλίου-1
Μαρέβα Γκραμπόφσκι, Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ: φίλες από παλιά (φωτ. INSTAGRAM).

Εκτός από τους διάσημους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, που έχουν το δικό τους σπίτι στο κυκλαδονήσι, οι υπόλοιποι έφθασαν εκεί με τη θαλαμηγό του Ντίλερ με την ονομασία «Eos» – εκ της Ηούς, της θεότητας των αρχαίων Ελλήνων που προσωποποιούσε την αυγή. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα γιοτ του κόσμου, με μήκος 92 μ. και τρία κατάρτια, ναυπηγημένο στη Γερμανία.

Γεύμα διεθνών προσωπικοτήτων στην Αντίπαρο, για την 4η Ιουλίου-2
Το πρωθυπουργικό ζεύγος, πέρυσι, με το ζεύγος Χανκς – Γουίλσον.

Αφορμή για την πρόσκληση στο δείπνο υπήρξε η φιλία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι με τη Φίρστενμπεργκ, η οποία ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας έχει άλλωστε ρίζες ελληνικές: η μητέρα της, Λίλι Ναχμία, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, ήταν επιζήσασα του Ολοκαυτώματος. Δεν έχει ξεχάσει την καταγωγή της και μας επισκέπτεται όποτε μπορεί. Ο σύζυγός της, ο οποίος ίδρυσε έναν τεχνολογικό κολοσσό πολυμέσων και αποτέλεσε ένα από τα ισχυρότερα ονόματα στους χώρους της διαδικτυακής ψυχαγωγίας, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, επίσης αγαπάει την Ελλάδα και έτσι προσκάλεσε την παρέα αυτή για διακοπές στα νησιά. Ο Μπέζος έφερε μαζί τα αδέλφια του και φάνηκε εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές του Αιγαίου. Συνομίλησε με τον πρωθυπουργό –ο οποίος μετέβη στην Αντίπαρο από την Τήνο– για πολλά θέματα και η πρώτη τους γνωριμία πήγε εξαιρετικά. Το δείπνο, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε μπάρμπεκιου αμερικανικού στυλ, καθώς επρόκειτο για την εθνική εορτή των ΗΠΑ, την 4η Ιουλίου. 

Γεύμα διεθνών προσωπικοτήτων στην Αντίπαρο, για την 4η Ιουλίου-3
Ο μεγιστάνας Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.

Οπως και στην περίπτωση του Dior, η προσέλκυση στην Ελλάδα ανθρώπων που θα μπορούσαν πραγματικά να δημιουργήσουν εξαιρετικά ευεργετικές ευκαιρίες στους τομείς της μόδας, των κινηματογραφικών παραγωγών, της τεχνολογίας και των επενδύσεων είναι μια δύσκολη υπόθεση, που απαιτεί δικτύωση, προετοιμασία και συνέπεια. Το περυσινό ταξίδι που έκανε ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του, επίσης στην Αντίπαρο, για να παραδώσει συμβολικά στον Τομ Χανκς και στη Ρίτα Γουίλσον τα ελληνικά τους διαβατήρια, μαρτυρεί ότι έχει την αντίληψη και το σχέδιο για να προωθήσει μια συγκεκριμένη εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Μια εικόνα που αντανακλά αυτοπεποίθηση, έπειτα από πολλά χρόνια απαισιοδοξίας.
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή