Συγκινητική τελετή για τα ναυτιλιακά βραβεία Ευκράντη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Συγκινητική τελετή για τα ναυτιλιακά βραβεία Ευκράντη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H φετινή απονομή των βραβείων Ευκράντη για το 2020, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ήταν η καλύτερη αφορμή για να ξαναβρεθεί η οικογένεια της Ναυτιλίας, έπειτα από καιρό. Στον ιστορικά φορτισμένο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά, με τη θαλάσσια αύρα του Σαρωνικού να δροσίζει έστω και λίγο το προαύλιο, η τελετή ανέδειξε όλους τους πρωταγωνιστές για την περασμένη χρονιά. Τα βραβεία, θεσμοθετημένα από το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά» και το Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, ξεχωρίζουν τις προσωπικότητες και τους φορείς που πρωτοστάτησαν σε διαφορετικούς τομείς, από την κοινωνική προσφορά και την εξωστρέφεια της εμπορικής ναυτιλίας έως τη ναυτιλιακή εκπαίδευση. Σπουδαίο ρόλο παίζουν η πολυσυλλεκτική κριτική επιτροπή που κάθε χρόνο εξετάζει όλες τις υποψηφιότητες, καθώς και σημαντικοί χορηγοί. Φέτος η βραδιά είχε ξεχωριστό νόημα, καθώς το 2021 το περιοδικό, με επικεφαλής τον Ηλία Μπίσια, έκλεισε τα 90 του χρόνια.

Συγκινητική τελετή για τα ναυτιλιακά βραβεία Ευκράντη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων-1
Ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης στην τελετή βράβευσης.

Πιο ιδιαίτερη στιγμή υπήρξε η βράβευση της Αλίκης Περρωτή, της ευεργέτιδος που κρατάει πάντοτε χαμηλούς τόνους, έχοντας στηρίξει τη δημόσια περίθαλψη (Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας), τις Ενοπλες Δυνάμεις και την εκπαίδευση. Καθώς δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών», το βραβείο κοινωνικής προσφοράς παρέλαβε η εγγονή της, Θεοδώρα Βαλεντή, ενώ πολύ συγκινητικό ήταν και το βίντεο που παρουσίασε τη δράση της, με τον δισεγγονό της να λέει τρυφερά: «Γιαγιά, μια ημέρα εύχομαι να σου μοιάσω». Εξίσου ωραία στιγμή ήταν η απονομή του βραβείου για τη συνολική προσφορά του στη ναυτιλία, στον Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, ναυτιλιακό πρεσβευτή Καλής Θελήσεως του IMO στην Ελλάδα. Ο Σιφνιός, που κρατάει ψηλά τη ναυτική παράδοση, δεν παρέλειψε να εκφράσει την πίστη του στις γενιές που έρχονται.

Συγκινητική τελετή για τα ναυτιλιακά βραβεία Ευκράντη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων-2
Δ. Πετρόπουλος, Δ. Πατρίκιος, Π. Κουρκουμέλης.

Ο Δημήτρης Πατρίκιος παρέλαβε –εκ μέρους της εταιρείας Kyklades Maritime, την οποία ίδρυσε ο αείμνηστος Αριστείδης Αλαφούζος– το βραβείο για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση, ενώ η Ιωάννα Προκοπίου εκείνο για τη Διεθνή Προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας. Καλύτερος μάνατζερ αναδείχθηκε ο Ηρακλής Προκοπάκης, αντιπρόεδρος της Danaos Corporation. Ο Κωστής Φραγκούλης της Franman, που είναι και επικεφαλής του Propeller Club, διακρίθηκε στον τομέα της Στρατηγικής Επικοινωνίας και ο Μίλτος Συννεφιάς, από τις Pleiades, για την Υποστήριξη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας. 

Συγκινητική τελετή για τα ναυτιλιακά βραβεία Ευκράντη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων-3
Ιωάννα, Γιώργος και Αλεξάνδρα Προκοπίου.

Ξεχωριστή θέση έχει πάντα το βραβείο αφιερωμένο στη μνήμη της πρόωρα χαμένης Μαριλένας Λασκαρίδη, η οποία είχε αφιερώσει τη ζωή της στα παιδιά, ιδιαίτερα όσα βρίσκονταν σε ακριτικές περιοχές, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για αυτά. Το βραβείο που φέρει το όνομά της και σχετίζεται με την κοινωνική προσφορά, παρέδωσε η κόρη της Σουζάνα στον Ιωάννη Μανουσάκη, ο οποίος έχει προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές προς το νοσοκομείο της Ρόδου και έχει δωρίσει το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων του νησιού.
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή