Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναδεικνύει ένα νέο είδος πατριωτισμού

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναδεικνύει ένα νέο είδος πατριωτισμού

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάδειξη ενός νέου πατριωτισμού. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο ίσως στοίχημα που έθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Να φωτίσει στη διάρκεια της θητείας της αξίες και πρόσωπα που ενώνουν όλους τους Ελληνες. Με τα ταξίδια και τις δραστηριότητές της φέρνει στην επικαιρότητα εκείνους τους συμπατριώτες μας που μας δίνουν κουράγιο και έμπνευση, είτε είναι γνωστοί και αναγνωρισμένοι είτε απλώς φυλάσσουν Θερμοπύλες – όπως η κυρα-Ρηνιώ της Κινάρου. Πρόσφατα κατά την επίσκεψή της στην Κάλυμνο, πήγε ώς την Τέλενδο και την Ψέριμο, νησάκια με τους λιγοστούς κατοίκους που κρατούν τη σημαία μας ψηλά. Η υποδοχή της ήταν θερμή και η ίδια δεν έκρυψε τη χαρά της όταν βρέθηκε ανάμεσά τους. Προσηνής και απλή, ξέρει να ακούει τις ανάγκες και να τονώνει το ηθικό τους, όπως φαίνεται και από τα λόγια της.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναδεικνύει ένα νέο είδος πατριωτισμού-1
Αφιξη στο γραφικό νησί του Αιγαίου, την Ψέριμο.

«Σε κάθε επίσκεψή μου στα ακριτικά νησιά ένιωθα την ίδια συγκίνηση μπροστά στους κατοίκους που επιμένουν να ζουν μόνιμα στον τόπο τους, παρά τις δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης –ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες–, την έλλειψη υποδομών, τις δυσκολίες επικοινωνίας. Επισκέφθηκα την Τέλενδο και συνομίλησα με κατοίκους και με τους τέσσερις μαθητές του σχολείου και εδώ –στην Ψέριμο– διαπιστώνω, για μια ακόμη φορά, τον ηρωισμό των ακριτών μας, τον ξεχωριστό πατριωτισμό τους. Η απόφασή τους να παραμείνουν εδώ δίνοντας ζωή στα νησάκια του Αιγαίου μας έχει μεγάλη εθνική σημασία. Θέλω να τους εκφράσω βαθύ σεβασμό και να τους διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία είναι κοντά τους, αρωγός στην προσπάθειά τους να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο τους».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναδεικνύει ένα νέο είδος πατριωτισμού-2
Η ΠτΔ με τους Ντούσκο, Πετρούνια και Μαυρωτά.

Με την επιστροφή της στην Αθήνα, η Πρόεδρος είχε μια ξεχωριστή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Υποδέχθηκε στον κήπο αθλητές και προπονητές της ολυμπιακής ομάδας που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Την αντιπροσωπεία συνόδευσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο αρχηγός της Ολυμπιακής Ομάδας Μιχάλης Φυσεντζίδης, και ο υπαρχηγός Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναδεικνύει ένα νέο είδος πατριωτισμού-3
Με τους αθλητές στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Η ΠτΔ μίλησε με όλους τους αθλητές αναγνωρίζοντας πως ο αγώνας για τη νίκη κρύβει πίσω του αποτυχίες, ήττες και κυρίως μια τεράστια προσπάθεια, κατά την οποία το κράτος πρέπει να είναι παρόν. Συνεχάρη τον Πετρούνια για το χάλκινο αλλά και για τη δεύτερη κορούλα του, συζήτησε με τον Ντούσκο για τη ζωή μετά τον πρωταθλητισμό, ενώ αποκάλυψε ότι παρακολουθούσε τους αγώνες και συχνά είχε καλό προαίσθημα για τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών, για να καταλήξει: «Η Πολιτεία οφείλει να στέκεται συμπαραστάτης σε όλη την πορεία σας. Οχι μόνο στις ευχάριστες, αλλά και στις δύσκολες στιγμές».

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή