Eγκαινιάστηκε η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη

Eγκαινιάστηκε η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oταν ένας άνθρωπος χάνει κάποιον αγαπημένο του από καρκίνο, συμπονά και συμπάσχει με όσους αντιμετωπίζουν τον Γολγοθά της ασθένειας. Η Μαριάννα Λάτση τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δύο σπουδαίες δωρεές στο ΕΣΥ, στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου. Η πρώτη ήταν η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας προς το Γενικό Αντικαρκινικό και Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Αγιος Σάββας» στην Αθήνα, που βοήθησε χιλιάδες συμπολίτες μας να έχουν πολύ καλύτερες συνθήκες περίθαλψης και θεραπείας. Πριν από μερικές ημέρες εγκαινιάστηκε ένα ακόμα σημαντικό έργο. Κόπηκε η κορδέλα της νέας σύγχρονης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», που ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά προς το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Eγκαινιάστηκε η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη-1
Η Μαριάννα Λάτση με τον Ευάγγελο Φιλόπουλο. (PANOULIS PHOTOGRAPHY)

Η μονάδα στεγάζεται σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να αποσυμφορήσει, τόσο χρονικά όσο και χωροταξικά, τη διενέργεια δεκάδων χιλιάδων χημειοθεραπειών ετησίως που γίνονται στον περιορισμένο χώρο του 9ου ορόφου του Θεαγενείου. Θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στον μήνα και θα εξυπηρετεί περισσότερους από 35.000 ογκολογικούς ασθενείς ετησίως, καθώς εκτείνεται σε 1.800 τ.μ. και διαθέτει συνολικά 41 θέσεις χημειοθεραπείας, ενώ παράλληλα είναι εξοπλισμένη με 5 ιατρεία. Κατά την τελετή των εγκαινίων ανακοινώθηκε από τη Μαριάννα Λάτση και τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελο Φιλόπουλο, ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο των νέων ενηλίκων στη μνήμη της δημοσιογράφου Αριάδνης Γερασιμίδου, που συγκλόνισε με τη γενναιότητα και την ειλικρίνειά της όλη την Ελλάδα λίγο πριν από τον πρόωρο θάνατό της.

Eγκαινιάστηκε η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη-2
Το εσωτερικό της νέας μονάδας. (PANOULIS PHTOGRAPHY)

«Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι πράξη καθήκοντος προς την πατρίδα μας και το ΕΣΥ που διαχρονικά δοκιμάζεται, πόσο μάλλον τώρα που έχει ενσκήψει η πανδημία και οι άνθρωποι και τα συστήματα υγείας έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους», είπε η Μαριάννα Λάτση. «Είναι δωρεά αγάπης και συμπαράστασης προς τον κάθε συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται και παλεύει με την ασθένεια σε κάθε στάδιό της. Δωρεά κοινωνικά δίκαιη προς όφελος των πολλών και κυρίως των αδυνάμων. Είναι πράξη βαθιάς ευγνωμοσύνης και έμπρακτης ευχαριστίας προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό όλων των αντικαρκινικών νοσοκομείων της χώρας μας που ακούραστα επιτελούν το λειτούργημά τους, συνήθως κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Eγκαινιάστηκε η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη-3
Η δωρήτρια με τους γονείς. (PANOULIS PHTOGRAPHY)

Είναι φόρος τιμής και μνήμης προς όλους εκείνους που έδωσαν τη μάχη με τον καρκίνο, πάλεψαν αλλά στο τέλος νικήθηκαν και έφυγαν από τη ζωή. Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας που εγκαινιάζουμε σήμερα, όπως και η αντίστοιχη της Αθήνας, φέρει το όνομα του Νίκου Κούρκουλου. Του Νίκου ως συμβόλου και όχι ως φυσικού προσώπου. Υπό αυτή τη διάσταση, ο Νίκος απλώς δανείζει τη μορφή και το όνομά του στο λογότυπο του νοσοκομείου. Στη θέση του, εκεί στην προμετωπίδα του κτιρίου, ο κάθε ένας από εσάς μπορεί να τοποθετήσει τον δικό του Νίκο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή