Στο Νυμφαίο και στη Νάουσα έκανε επίσημη επίσκεψη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Νυμφαίο και στη Νάουσα έκανε επίσημη επίσκεψη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ακόμα και από την περίοδο κατά την οποία ως ανώτατη δικαστικός χειριζόταν σημαντικές υποθέσεις, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε βάλει τη σφραγίδα της για την προστασία της ελληνικής φύσης, ως σπουδαίο δημόσιο αγαθό αλλά και αιχμή αειφόρου ανάπτυξης.

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα και από την περίοδο κατά την οποία ως ανώτατη δικαστικός χειριζόταν σημαντικές υποθέσεις, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε βάλει τη σφραγίδα της για την προστασία της ελληνικής φύσης, ως σπουδαίο δημόσιο αγαθό αλλά και αιχμή αειφόρου ανάπτυξης. Λογικό ήταν, λοιπόν, ανηφορίζοντας προς τον Βορρά και το Νυμφαίο, πριν από μερικές ημέρες, για επίσημη επίσκεψη στην περιοχή, να περάσει από τον «Αρκτούρο», τον οποίο είχε ξαναδεί ιδιωτικά. Πρώτη στάση ήταν στην περίφημη Νίκειο Σχολή, που από το 1928 έως το 1980 στέγαζε σχολείο, αλλά σήμερα είναι το Περιβαλλοντικό Κέντρο για την Προστασία της Αγριας Ζωής. Εκεί ενημερώθηκε για την καφέ αρκούδα, την αναπαραγωγή και τη ζωή της, και αργότερα, όταν πέρασε την είσοδο του καταφυγίου, μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη, είδε και 3-4 αρκούδες που έχουν γλιτώσει από κάθε είδους ανθρώπινη κακομεταχείριση. Η ΠτΔ «υιοθέτησε», μάλιστα, οικονομικά και μια αρκουδίτσα, αναλαμβάνοντας τα έξοδά της.

Στο Νυμφαίο και στη Νάουσα έκανε επίσημη επίσκεψη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου-1
Με τον Γιάννη Μπουτάρη συνδέονται με φιλία. (ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Με τον Μπουτάρη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει μακρά γνωριμία και φιλία, και ξέρει από πρώτο χέρι τις μεγάλες του προσπάθειες να μπορέσει να φτιάξει τον Αρκτούρο αλλά και να βοηθήσει στην άνθηση της ποιοτικής οινοπαραγωγής. Μετά το πέρας της επίσκεψης στο Νυμφαίο, η Πρόεδρος μετέβη στη Νάουσα για να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 200ής επετείου από την Επανάσταση και το Ολοκαύτωμα της πόλης. Εκεί ανακηρύχθηκε και επίτιμη δημότης το περασμένο Σάββατο. Την επόμενη ημέρα έδωσε το «παρών» στη δοξολογία και έκανε ρίψη στεφάνου στον ποταμό της Αραπίτσας όπου θυσιάστηκαν οι Ναουσαίες για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Προτίμησαν να πνιγούν με τα παιδιά τους, παρά να ζήσουν σκλαβωμένες στους Οθωμανούς. Η στιγμή της ρίψης ήταν υποβλητική, με την παρουσία νέων κοριτσιών που φορούσαν τις παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες: «Ο μέχρις εσχάτων αγώνας των κατοίκων της μαρτυρικής πόλης για την ελευθερία τους αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα αυτοθυσίας και ψυχικού μεγαλείου, που θα εμπνέει πάντοτε τις νεότερες γενιές των Ελλήνων», είπε στην ομιλία της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο Νυμφαίο και στη Νάουσα έκανε επίσημη επίσκεψη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου-2
Στο Οινοποιείο με τον Στέλιο και τον Γιάννη Μπουτάρη. (ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα στην Πρόεδρο στο Κτήμα Κυρ Γιάννη, στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας, και ξεναγήθηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη και τον γιο του Στέλιο στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου στις πλαγιές του όρους Βέρμιο. Δυστυχώς, ο καιρός ήταν βροχερός και δεν επέτρεψε μεγάλη βόλτα στους αμπελώνες, αλλά είναι βέβαιον ότι εκεί τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί ένα μικρό θαύμα που δίνει τεράστια ώθηση στην περιοχή, με το διάσημο ξινόμαυρο αλλά και την εξαιρετική τοπική γαστρονομία. Ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, πρόσφερε στην κυρία Σακελλαροπούλου ένα εξαιρετικό, παλαιωμένο κρασί της οικογένειας του Γιάννη Μπουτάρη. Η Πρόεδρος, που έτυχε θερμότατης υποδοχής τόσο στο Νυμφαίο όσο και στη Νάουσα, εξακολουθεί να δεσμεύεται να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη της πατρίδας μας.

Στο Νυμφαίο και στη Νάουσα έκανε επίσημη επίσκεψη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου-3
Οι Ναουσαίες με τις παραδοσιακές ενδυμασίες. (ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή