Τρία, δύο, ένα: το χριστουγεννιάτικο έλατο ανάβει το απόγευμα της Πέμπτης

Τρία, δύο, ένα: το χριστουγεννιάτικο έλατο ανάβει το απόγευμα της Πέμπτης

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 2022 σίγουρα δεν ήταν μια εύκολη χρονιά. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση έκαναν τον κόσμο πιο σκοτεινό. Είναι δύο καλοί λόγοι να γιορτάσουμε την αναχώρηση του χρόνου μια ώρα αρχύτερα. Ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη καταστρώσει σχέδιο για να μας βάλει για τα καλά στο πνεύμα των εορτών με την εκτεταμένη φωταγώγηση της πόλης. Φέτος μάλιστα έχει απλωθεί σε ακόμη περισσότερες γειτονιές, αλλά προσαρμόστηκε στα δεδομένα της εξοικονόμησης με λαμπτήρες led χαμηλής κατανάλωσης. Συνολικά 120 χιλιόμετρα είναι το μήκος των χριστουγεννιάτικων φώτων που ήδη έχουν τοποθετηθεί με επιπλέον 60 χιλιόμετρα φωτοσωλήνες στις κολόνες των δρόμων. Εντυπωσιακά δέντρα και κατασκευές στολίζουν 35 πλατείες και στις επτά δημοτικές κοινότητες, ενώ θα υπάρχουν και 6.000 εναέριες και επιστήλιες διακοσμητικές κατασκευές.

Τρία, δύο, ένα: το χριστουγεννιάτικο έλατο ανάβει το απόγευμα της Πέμπτης-1
Ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει την εορταστική σεζόν.

Βέβαια η κορύφωση αναμένεται, παραδοσιακά, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Σύνταγμα, η οποία έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Πέμπτη στις 7.15 μ.μ. Το έλατο ύψους 21 μέτρων κατέφθασε πριν από λίγες ημέρες από το Καρπενήσι με ειδικά διαμορφωμένο όχημα, καθώς ζυγίζει πάνω από έξι τόνους. Χρειάστηκε επίσης να τοποθετηθεί και σε μια γερή βάση από ατσάλι. Για τον στολισμό του με περίπου 40.000 λαμπιόνια έγινε χρήση γερανού και έτσι όλα θα είναι έτοιμα σε λίγες ημέρες για την επίσημη έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου για το 2022. Στην τελετή θα δώσουν το «παρών» φέτος και πολλοί δήμαρχοι ξένων πόλεων, που θα βρίσκονται στην Αθήνα από αύριο για να πάρουν μέρος σε διεθνές συνέδριο που γίνεται στη χώρα μας.

Τρία, δύο, ένα: το χριστουγεννιάτικο έλατο ανάβει το απόγευμα της Πέμπτης-2
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά παρουσιάζουν φωταγώγηση και υποδοχή 2023.

Η τελετή θα έχει ως παρουσιαστές τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά (που θα εμφανιστούν και στη βραδιά υποδοχής του νέου έτους). Προβλέπεται βέβαια και μουσικό σκέλος με την Athens Big Band και την Τάμτα, ενώ την εκκίνηση θα κάνει ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους «Μολυβένιους Στρατιώτες». Γενικά, η μουσική στο Σύνταγμα θα πρωταγωνιστήσει στο φετινό εορταστικό πρόγραμμα: από τις 20 έως τις 28 Δεκεμβρίου θα υπάρχουν καθημερινά τρεις live εκδηλώσεις. Σε καθεμία από αυτές τις μέρες το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 11 το πρωί με ορχηστρικά σύνολα και θα ακολουθούν στις 2 το μεσημέρι μουσικές προτάσεις από ανερχόμενα σχήματα. Στις 6 το απόγευμα πάνω στη σκηνή θα ανέβουν μερικοί από τους δημοφιλέστερους Ελληνες καλλιτέχνες: ανάμεσά τους ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη, η Ευρυδίκη και ο Μύρωνας Στρατής, οι Stavento και η Ηβη Αδάμου, οι 1550 και ο Δημήτρης Σταρόβας, οι ENORASIS.

Τρία, δύο, ένα: το χριστουγεννιάτικο έλατο ανάβει το απόγευμα της Πέμπτης-3
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα είναι ένας από τους μουσικούς που θα εμφανιστούν στο Σύνταγμα.

Ο δήμος φέτος θα δώσει έμφαση και στην πλατεία Ομονοίας, όπου θα στηθεί μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη αγορά με περίπτερα που θα προσφέρουν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή